Nicolicea: O noua suspendare va fi pentru desemnarea premierului

Miercuri, 28 Noiembrie 2012, ora 14:20
2839 citiri
Nicolicea: O noua suspendare va fi pentru desemnarea premierului

O eventuala a treia suspendare a presedintelui Traian Basescu nu ar fi in scopul demiterii, ci pentru numirea unui premier, spune vicepresedintele UNPR si al Camerei Deputatilor, Eugen Nicolicea. El precizeaza ca, "pe perioada suspendarii, presedintele Senatului ii tine locul si nominalizeaza premierul".

Eugen Nicolicea crede ca "presedintele n-ar trebui sa discute acum despre nominalizarea premierului, pentru ca nu asta este subiectul campaniei electorale. Un om de stat mai intai vede rezultatul si pe urma se pronunta".

Liderul UNPR declara ca Traian Basescu va trebui sa stea de vorba cu USL, dupa alegeri.

"Cand te antepronunti si spui pe ala nu-l propun, pe ala nu-l propun, deja depasim cadrul constitutional. Potrivit Constitutiei, presedintele trebuie sa se consulte cu partidul care a obtinut majoritatea, iar daca acesta nu exista, cu toate partidele. Adica vrei nu vrei, va trebui sa stea de vorba cu USL-ul!", a spus Nicolicea, pentru RFI Romania.

Acesta atrage atentia ca presedintele Traian Basescu "se poate supune riscurilor unei suspendari".

"In momentul in care USL-ul va avea o majoritate parlamentara suficient de importanta, cred ca refuzul pe care l-ar da presedintele, desi poate s-o faca, ii aduce si riscurile de rigoare, adica se poate supune riscurilor unei suspendari", explica el.

Nicolicea precizeaza ca "aceasta suspendare nu este cu scopul de demitere, ci cu scopul de a numi un premier".

"In momentul in care presedintele se opune unei majoritati parlamentare, adica unei majoritati a celui care reprezinta organul suprem al poporului roman, adica chiar Parlamentul, atunci inseamna ca te opui vointei exprimate de poporul roman, prin reprezentantul sau suprem, Parlamentul. Cand te-ai opus poporului, evident ca-ti asumi si riscuri. Si exista cel putin pretext, daca nu motiv de suspendare. Pe perioada suspendarii, presedintele Senatului ii tine locul si nominalizeaza premierul. N-am discutat despre suspendarea cu scopul de demitere, ci suspendarea cu scopul de numire a premierului", a mentionat vicepresedintele UNPR.

Citeste mai multe despre Nicolicea: Daca Basescu nu-l desemneaza pe Ponta premier, risca suspendarea, iar presedintele interimar va face nominalizarea, pe RFI Romania.

Citeste si:
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că 80 la sută dintre pensionarii români au o pensie de până în 2.000 de lei şi că pensia minimă va ajunge de la 1 ianuarie 2022 la 1.000 de...
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Președintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel, a făcut duminică, 5 decembrie, un apel la populație să respecte măsurile de bază pentru a preveni răspândirea...