Ziare.com

Quo vadis Traian Basescu? (Opinii)

Duminica, 08 Iulie 2012, ora 08:35

   

Quo vadis Traian Basescu? (Opinii)
De ce a parasit sala domnul Traian Basescu tocmai in momentele alocutiunilor a doi liberali? In cazul lui Popescu Tariceanu, un personaj politic caruia nu i-a acordat niciodata prea multa consideratie, lucrurile sunt clare. Din lehamite actualizata. Se afla pe acelasi palier cu Victor Ponta in scara personala de valori.

Revelator: "I-am vazut cu ochii blanzi si umezi cand le-am pus in mana mandatele si i-am vazut apoi la Victoria marionetele coruptilor din partidele lor," explica presedintele suspendat. Un fel de "Tu quoque, fili mi Brutus?" ("Si tu, fiul meu Brutus?").

Insa, privitor la expunerea lui Crin Antonescu, inca seful statului stia ca va urma o diatriba cu puternic efect. Co-presedintele noii Puteri detine in panoplie o eficienta si redutabila arma: discursul oratoric. Cu verb si verva, desi parca mai putin inchegat decat in urma cu cativa ani, mesajul continua sa se remarce in corul placid si adeseori ridicol al emitatorilor politici. De oriunde ar incerca acestia sa se faca auziti.

Rezulta ca repetata iesire a lui Traian Basescu din amfiteatrul in care se juca o "tragedie" antica de ... 8 ani cu final previzibil se datoreaza altui motiv. Poate ca domnul de la Cotroceni acorda mai multa pretuire valorilor liberale decat acumularilor de puncte in contul partidului de centru stanga.

Pe buna dreptate. Ramane memorabilia inspirata concluzie adresata lui Adrian Nastase in finala prezidentialelor din 2004. Cainarea unui popor nevoit sa opteze pentru raul cel mai mic din talciocul ofertelor unui regim neinvins, ci doar trecut in conservare seminarcotica, este cat se poate de revelatoare.

Nu in desert gasea de cuviinta Petre Tutea sa afirme ca social democratia este laptele batut al comunismului si este usa prin care s-a intrat in totalitarism, iar nu tot pe acolo se poate iesi. Oricum, altele au fost valentele recunoscut atribuite Bratienilor comparativ cu exponenti ca Titel Petrescu, Dobrogeanu Gherea etc.

Revenind la intrebarea din debutul prezentelor randuri, plecarile lui Traian Basescu din decorul evenimentului de uzura, nu si istoric al actului de suspendare, fac parte din reactiile calculate a priori de catre personajul central al piesei derulate ieri in vazul intregii Romanii. Ca de altfel si schitarea reverentei, plus mana fluturanda din final.

Adnotarile, privirile in gol, semnul de chemare adresat cuiva din sala sunt reflexele neconditionate ale omului incoltit, prins la stramtoare, nevoit sa incerce un raspuns la sacaitoarea intrebare: ce mai e de facut cand nu mai e nimic de facut?

Fara absolut nicio legatura cu gravitatea si contextul faptelor judecate in procesul de la Nurnberg, e de amintit pirueta lui Hermann Goering atunci cand i s-a ingaduit sa vorbeasca: "Invingatorul va fi intotdeauna acuzator, iar invinsul acuzat."

Desigur, cu totul diferit stau astazi lucrurile. Trairile umane raman insa repetabile si isi urmeaza tiparul. Ca si efectele lor. Apreciez, cu dramul de rezerva al romanului patit, afirmatia lui Crin Antonescu conform careia, in caz de esec, se va retrage din viata politica.

Continui sa cred ca in tara aceasta nu s-au demonetizat notiunile obligatorii ce definesc ora fixa si cuvantul de onoare. Primeaza in conceptul despre trasaturile unui om. De aceea, raman insensibil la gestul dorit apoteotic al lui Traian Basescu. Acela cu foaia de hartie pe care Crin Antonescu si-ar putea semna deocamdata imaginar demisia.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10427 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
136 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

ce vrea sa spuna D Mladinoiu

cand despica firu-n patru referindu-se la amanunte, ca sa mai uitam de problemele cu adevarat majore ?

D. Mladinoiu se vrea mare comportalist cu o analiza gestuala, paralela, a doua personalitati intr-o situatie data. Desi din categoria "tara arde si baba se piaptana", acest lucrul ar fi valabil daca ar fi facut cu rigoare si neutralitate stiintifica. Dar, dupa bunul obicei dambovitean, autorul mai da sa tamaieze pe unul, sa stropeasca pe celalalt, cat sa traga de o concluzie mai mult implicita decat explicita.

Care on fi fost puternicul efectul al ditirambei expunerii lui Crin Antonescu ? Care expunere ? Ce a zis de fapt, nou, argumentat sau plin de substanta ? Poate ca autorul isi pastreaza suflet si minte de copil si ia de nou ceea ce antonescu ne canta pe la antene si prin reuniuni politice, adica tot aia si tot fara argumente, cum spunea domnul Cartarescu, bidon gol.
Spune, cu admiratie, autorul despre vocalizele antenesciene :
" o redutabila arma : discursul oratoric. Cu verb si verva ..." - adica, in traducere "are papagal".
Important si remarcabil ar fi sa aiba substanta, argumente, solutii. Dar lipsa acestora nu-l deranjeaza pe vajnicul admirator al futilitatii, dan Mladinoiu. Papagal sa fie, si tupeu !

La fel de ridicola este si asa zisa analiza comportamentala a domnului Presedinte in care autorul strecoara, ca din intamplare si cateva trimiteri parsive spre tragedia antica si spre Nuremberg.

Ce sa faca si el, Dan Mladinoiu ? Scrise sa mai scoata un ban, asa cum idolul sau antenescu vorbeste ca sa umple spatiul, dupa o strategie bolsevica indelung folosita.

 

Du-te Traiane pe vapor sa compui poeme la stele...

In afara de teatru artistic Basescu n-a facut nimic.
Te uitzi, analizezi si te intrebi:
de ce face Basescu atata scandal cand el n-a facut nimic ?
Ba, da nimic !

 

N-o fi facut mare lucru ca Presedinte,

ca factor principal de echilibru in stat si intre fortele politice. Dar din punct de vedere organizatoric si executiv a initiat, impulsionat si sprijinit multe reforme. Faptul ca aceste reforme ne-au lovit buzunarele cu bani dati de stat (in general) si au nemultumit segmente largi de populatie intr-o situatie de criza in toata Europa, este alta poveste.
Daca v-ati fi referit la Ion Iliescu, chiar si Adrian Nastase daca ar fi castigat in 2004, de acord, dar Traian Basescu nu poate fi acuzat de pasivitate. Dimpotriva, a fost prea activ pentru un Presedinte care ar fi trebuit sa aiba alte preocupari si alte politici. Greseala lui Basescu este ca a transformat Presedintia, practic, intr-o tribuna a PDL si segmente importate din populatie nu au simtit ca au Presedinte.

Basescu este blestemul acestei tari! Jos Basescu!

Dragilor domni securisti basisti, va inselati cand va gudurati pe langa seful vostru de celula de la ocnele mari in curand! Acest individ nu merita sacrificiul domniilor voastre slugarnice,caci justitia trebuie sa fie emancipata in toate sensurile si nu numai dinspre voda sticla-de-wisichi spre cei ce nu sunt cu el! Adicalea cine nu-i cu mine e impotriva mea, deci a tarii, deci a poporului, deci a mea! Vorba bardului cartarescian, i-mi baggg oshuu in borta presedintelui ce se crede regina dacica! Nu a-ti vazut-o pe tha-tha hudrea cum numara ca ileana ceaushescu, pe deshte, ca e buhaita de zabale prezedentiabile distilate, care e cu matrozu amant si care-i impotriva? Mi-e sila ca am trait cele mai multe zile nefericite din viata mea sub acest tiran, mincinos, maniphulator, securist, betzivan, kurvar, marlan, grotesc,tradator, grosolan, incestuos, pe care acum poporul trebuie sa-l elimine ca sa putem sa renastem ca tara, popor si neam. Regret ca a fost facuta aceasta epurare necesara de catre hultanii rusofili socialisti, dar cine altcineva putea sa o faca, ACUM? Caci nu mai avea nimeni rabdare de a suporta acest avorton securist ce ne-a mancat zilele si ne-a distru viitorul copchilasilor nostri ca sa-si umple el si shleatca lui conturile din miliardele imprumutate inconstient de la guvernul mondial diavolesc? Basescu trebuie sa dispara cu orice pretz. Nu mai suportam minciunile lui si a partidului lui fantoma! Justitia va evolua si fara el, democratia va izbandi si fara hotzii securisti din haita lui de devalizatori.Poate ca a venit vremea sa ne intoarcem in 1947, de unde a inceput iadul pentru acest popor, adica la radacini: Monarhia constitutionala si Regele si Patria muma!Trebuie sa scapam de acesti gustatori ademeniti de putere si sa inceem sa traim in cinste, iubire frateasca si dreptate divine, si asta nu se poate face decat in prezenta Majestatii sale! Si vom avea justitie divina, viata indestulata, onoare onorata si renumele recastigat in lume!Jos basescuol tradator, distrugator de popor! Iesiti in strada si cereti ca Regele nostru sa revina pe tronul lui Decebal, Mihai Viteazul, Cuza Voda ,Ferdinant ! asa sa ne ajute Dumnezeu!

Ma refer la realizari, draga Info.

Basescu a acumulat puterea doar de dragul puterii.
Basescu a acumulat puterea nu ca sa faca dreptate in tzara ci ca sa nu mai poata sa cracneasca nimeni cand el isi pune consiliera favorita ministreasa peste Romania, caci despre HUdrea de la primarie vorbim.
Realizai zero, insa circu' si scandalu cat cuprinde.
Sa ne lase, sa se duca pe vapor si sa compuna poeme la stele. Daca s-or mai gasi vapoare, cu steag romanesc...

 

Cu ce vapor bre,ca le-a vandut pe toate? Ce sa scrie , ca de 8

ani se chinuie sa citeasca o carte? Macar sa spuna unde sunt banii de la FMI (ca de intrat in tara n-au intrat!. Vazand americanii cat de parsiv si neispravit este,au preluat direct comanda prin generalul Wesley Clark.In rest este un film prost despre limitele democratiei.

VADIS MARIS

O sa astepte in apele internatzionala prescrierea faptelor penale a caror autor este....
Cele 308 nave, trafic de arme, incedierile de la Ruen, delapidarea de bani in cazul Ziaristii in Irak, detaliile comisioanelor de la FMI, bani pt campania electorala de al GC, splarea de bani cu Casuneanu...etc.

 

afaceri imobiliare marca Basescu- partea 1

Două acte de vanzare-cumpărare se constituie in capete de acuzare pentru Traian Băsescu in spirala fără sfarsit a trazactiilor imobiliare incheiate de acesta sau de apropiatii săi.
Sirul tranzanctiilor cu terenul de 3700 de mp din Băneasa pentru care Traian Băsescu a fost cercetat sub suspiciunea de spălare de bani a fost inchis prin documentele prezentate in emisiunea “Exces de putere". După ce Băsescu a cumpărat acest teren cu 1,4 miliarde de lei vechi si i l-a vandut cumnatei lui Costel Căsuneanu cu 12 miliarde de lei vechi, terenul a ajuns chiar in proprietatea “regelui asfaltului". La 24 aprilie 2006, la aproape doi ani după ce dosarul de spălare de bani fusese inchis pentru Traian Băsescu sub argumentul imunitătii de presedinte, Gabriela Blaj ii vinde terenul lui Costel Căsuneanu pentru exact acelasi pret pe care il plătise lui Traian Băsescu in urmă cu 4 ani (sic!): 361 540 de dolari.

Documentul face insă o dezvăluire importantă. Banii pe care Blaj ii plătise lui Traian Băsescu fuseseră imprumutati chiar de la Căsuneanu. Acum cercul este inchis: Traian Băsescu a cumpărat un teren si i l-a vandut de opt ori si jumătate mai scump unui om de afaceri client al Ministerului Transporturilor si al Primăriei Capitalei. Incadrarea juridică a acestei fapte ar putea fi si alta decat spălarea de bani.

 

 

Cum a cumpărat Ioana Băsescu două vile cu 105 000 euro

● Băsescu, 210 000 euro de negăsit in declaratia de avere
Cel de al doilea act prezentat la “Exces de putere" distruge definitiv teza “vanzărilor anterioare" cu care Ioana Băsescu a incercat să justifice milionul de euro (cel putin) aferent penthouse-ului cumpărat de la Puiu Popoviciu, dar il incriminează si pe Traian Băsescu pentru neclararea a peste 200 000 de euro.

La 14 septembrie 2005, Ioana Băsescu a vandut vila din Bucuresti-Ploiesti 137B (cunoscută ca vila din Otopeni, desi ea apartine Bucurestiului), donată de tatăl său in 2002 ca să-si poată lua casa din Mihăileanu. Cumpărători, Cozma Emil si Georgeta, un cuplu din Constanta, care nu a locuit in această vilă, după cum aveam să arăt in 2007, locuitorul casei lui Băsescu a fost Virgil Cirstea, fostul director de la Lacuri si Parcuri (Primăria Capitalei), resapat de Elena Udrea la “Mamaia SA" si “Litoralul SA".

Pretul vanzării: 420 000 euro. Numai că Ioana Băsescu trece in acest contract autentificat la notar următoarea frază: “Eu, Marin (fostă Băsescu) Ioana, in semn de recunostintă fată de părintii donatori Traian Băsescu si Maria Băsescu si de afectiune fată de sora mea, Elena Băsescu, inteleg să impart suma obtinută cu titlu de pret al vanzării in mod egal intre noi, revenind fiecăruia dintre noi, in final, suma de 105 000 Euro".
O frază care se dovedeste extrem de critică si pentru fiică si pentru tată.

Traian Băsescu trebuie să justifice nedeclararea celor 210 000 de euro pe care Ioana i-a atribuit prin acest act celor doi părinti. Actul notarial are o valoare juridică de necontestat, astfel că tatăl, dacă decidea să nu primească banii de la fiică trebuia să ceară in instantă anularea acestui act sau să incheie un altul, de donatie, prin care suma să ajungă inapoi la fiică. Cert este că in ambele situatii suma ar fi trebuit să apară in declaratia de avere a presedintelui. Acest lucru nu s-a intamplat. In mai 2005, inainte de actul Ioanei, Traian Băsescu avea in conturi cca 73 000 dolari si 26 000 euro. In ianuarie 2006, după actul Ioanei, Traian Băsescu are in conturi aceeasi sumă, la care se adaugă banii proveniti din vanzarea actiunilor la societătile la care Traian si Maria Băsescu fuseseră actionari, sume indicate ca atare de presedinte in declaratia de avere. Suma de 210 000 euro nu apare nici la donatii, nici la venituri din alte surse si nu se regăseste nici in vreo achizitie. La fel in declaratiile aferente anilor 2007-2011.

!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?

"Ramane memorabilia inspirata concluzie adresata lui Adrian Nastase in finala prezidentialelor din 2004."
"Cum a ajuns Romania sa aleaga intre doi comunisti ca noi?"

RASPUNS:
http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=5668&idm=1,21&idl=1

"Dan Brudascu - declaratie politică cu titlul "Băsescu isi trădează partidul!?!" Interventie consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedintă la Camera Deputatilor. Domnul Dan Brudascu: Băsescu isi trădează partidul!?! In prima parte a acestui an părea iminentă solutionarea definitivă a celebrului dosar "Flota" de care se leagă, intre altele, numele lui Traian Băsescu, actualul presedinte al Partidului Democrat. Presedintele Ion Iliescu se declara ferm hotărat, de această dată, să trimită dosarul la P.N.A. spre solutionare si, astfel, să pună capăt atitudinii excesiv de zgomotoase a lui Traian Băsescu. In mod subit, insă, si, aparent, inexplicabil intr-un stat de drept, pentru marea majoritate a opiniei publice, cercetarea penală, desi finalizată, potrivit mai marilor de la Palatul Cotroceni, a dispărut de pe lista de priorităti a PNA, cu tot zelul său initial presedintele Ion Iliescu renuntand la lăudabila sa intentie de a scăpa opinia publică romanească de circul de prost gust al lui Traian Băsescu."

 

 
 

 

 

,,raman insensibil la gestul...lui Traian Basescu"

Din fericire majoritatea romanilor nu sunt la fel de nesimtiti, asa ca vor vota impotriva demiterii presedintelui. Nu va mai obositi sa manipulati poporul roman, acesta nu are nevoie de sfaturile voastre ca sa stie cum sa voteze....

 

Afaceri imobiliare marca Basescu - partea 2

Ce e azi pe terenul lui Băsescu
● 9 august 2000: Traian Băsescu si Costel Căsuneanu cumpără de la acelasi proprietar cate o parcelă de 3700 mp de teren in Băneasa. Primul plăteste 1,4 miliarde de lei vechi, celălalt 5 miliarde
.● 14 octombrie 2002: Băsescu ii vinde Gabrielei Blaj, cumnata lui Căsuneanu, asociat in mai multe firme ale omului de afaceri, contra a 12 miliarde de lei vechi (361 540 USD)20 aprilie 2006: Gabriela Blaj ii vinde lui Costel Căsuneanu pentru fix 361 540 USD, echivalentul a 292 553 EURO
● 19 iulie 2007: Căsuneanu uneste cele două parcele (7421 mp) si le vinde unui dezvoltator imobiliar (D&A Building Project srl devenit Digal Investments) pentru 23.737.009 RON (cca 8 milioane de euro)
● Azi: pe celebrul teren nu s-a construit nimic. De vină ar putea fi si conducta de canalizare care-l străbate, aducand dejectiile de la Grădina zoologică. In plus, la 8 iulie 2011, Directia de impozite si taxe locale a Sectorului 1 a pus sechestru pe aceste teren pentru neplata a 31 035 lei.

stiti ce SIMBOLIZEAZA perfect atitudinea USL + clientela

fata de Romania si de romanii cinstiti ?

Scena in care un manifestant uslas si-a dat jos pantalonii in inima Bucurestiului si si-a expus fesele celorlalti romani fara jena, fara bun simt, fara educatie, fara respect, numai cu tupeu, nerusinare, agresivitate.

Iata cea mai buna, mai fidela si mai vie emblema USL !

....

Maicata stie ca ai varsat hardaul in frigider ?

Ce poza i-au ales astia de la site!

E suparata rau, mangafaua!

Odiseule!

1.De unde si pana unde este Basescu agramat?2.Si pentru tine si toti USLashii, ar fi fost mai presus daca era "doctor" plagiator? Invatamantul romanesc a fost slutit de fabricile de diplome si de "doctorii" din parlament care luau indemnizatii grase de la aceste fabrici de diplome.

pe langa suparare are o morga

de vadita ingrijorare.

full inspirration

Ce uitatura inghesuita are!!

Ponta sa faca declaratii in cazul Panait

Romani din toata lumea,Informati romanii din zonele rurale de genocidul USL

Nu uitati ca romanii din zonele rurale au cel mai mic acces la informatie iar pe de alta parte sunt dominati de vatafi satelor care-i obliga sa voteze cu USL

Tam-piti sunteti voi de la USL ! Basescu a taiat din pensii si salarii sa nu mai imprumute de la FMI.Daca voi tradatorilor si jefuitorilor de tara,cei din USL ati fi fost deacord cu Basescu sa se faca reampartirea teritoriala a Romaniei,din 41 de judete sa ramana doar 8-10 asa cum a propus el si daca ati fi acceptat parlament unicameral,Basescu nu taia din salarii.
Prin reducerea numarului de judete si prin parlament unicameral Romania reducea cheltuielile bugetare cu cca 4 miliarde de euro anual.Da dar asta ar fi insemnat ca nimicurile din politica sa ajunga pe asistenta sociala iar USL sa piarda sursele de venit ilicite in raport de 90%
Asta e unul din motivele pentru care il vreti jos pe Basescu dar speram ca populatia sa fie informata iar pe 29 iunie sa va dea un sut in fund sa nu va opriti pana la jilava.

Dupa condamnatul N0049 urma sa mearga pe banca acuzatilor Voiculescu iar daca si voiculescu ajungea langa nastase cu siguranta ca "lantul fericirilor" devenea interminabil,un alt motiv pentru care mafia la inlaturat pe Basescu.

Romani,mergeti la referendul si sutineti-va presedintele,Basescu este un mare patriot si nationalist !

Ziceti NU gratierii detinutului N0049 !

Cereti lui ponta sa faca declaratii in cazul Panait

http://www.exploziv-news.ro/special/847-victor-ponta-este-asasinul-procurorului-cristian-panait-dupa-9-ani-exploziv-news-redeschide-un-dosar-bine-ascuns-de-catre-complicii-psd-dosarul-117p2002-dosarul-crimei.html

 

@martorana

o ti precum talanga...

Talanga e asemuita cu gatul stii tu cui!

De ce-o insulti pe fata asta?
"Rasnita stricata" e clasic si nu jigneste, ai fi putut sa-l folosesti!

 

 

 

 

 

Tu esti ca soldatul ala japonez ....

...care ramas pe o insula in Okinwa mai tragea in 1948 dupa avioane inamice.

 

 

 

Adevaratul presedinte

Antonescu l-a invins categoric pe Basescu atunci cand a facut celebra afirmatie in fata unei tari surprinse de vehementa tonului sau : Basescu va semna ca un notar ! Romanii l-au perceput imediat ca pe un lider putin dispus sa mai ierte . Romanii gusta si apreciaza acest ton mai mult decat autoritar . Din acel moment Basescu a pierdut definitiv lupta cu Antonescu . Oricate iesiri la microfon va mai avea Basescu , Antonescu il va surclasa de fiecare data .

 

Probabil veti primi punctaj foarte slab,

dar aveti dreptate!
Romanii sunt tentati sa voteze cu oamenii puternici si hotarati si care dovedesc concret acest lucru, inclusiv calcand pe cadavre daca este cazul. Politicienii nostri de varf, ori dinspre stanga, ori dinspre dreapta stiu acest lucru si aceasta este cauza acestor lupte politice permanente, extrem de dure si violente. Am urmarit acest fenomen inca de la primele alegeri libere din mai 1990 si am ajuns la concluzia ca, in general, romanul voteaza pe deviza: "Te votez, te ridic, stiu ca o sa furi, dar sa imi dai si mie sau sa ma lasi si pe mine sa fur". Pentru acest lucru este nevoie, desigur, de oameni virili, puternici, curajosi, fara scrupule, capabili sa faca orice si sa riste oricat pentru a ajunge si a se mentine in varf.

Da, ai dreptate!

Pentru acelasi motiv a fost votat si Basescu. Oamenii au crezut ca este puternic. Cand au realizat ca puterea lui vine de la servicii, iar el o foloseste ca sa faca rau, inclusiv cetatenilor, nu l-au mai placut. Romanii, in general, sunt foarte rabdatori si ingaduitori, dar si cand le ajunge cutitul la os, devin extremisti, iar genul asta de conducator, stim din experiente anterioare, este omorat, asa incat demiterea este cea mai usoara pedeapsa. Corect ar fi sa nu se opreasca aici. Basescu merita mai mult!

Lui Basescu i s-a infundat....

Se termina o etapa din evolutzia democratica a Romaniei!
Nici chiar functzia de presedinte a Romaniei nu te poate scapa de mana lunga a justitziei!

 

absolut de acord...

si chiar a semnat ca un notar...
stia el ce stia....

sunt curios cind vor apare interceptarile de la organizarea atacurilor asupra lui ponta.
nu cred ca securistii vor pierde ocazia sa -si arate credinta fata de noua putere....

 

desigur

vor sari mintenas in barca noii puteri . asa au facut de la dej incoace.

Ia uitatzi la ... "marele" kakacios!...

A devenit atit de mic ca nici pe unde ... defeka nu mai are cum!
S-ar putea sa sufere o "implozie" ... scatologica!!!

Ce-i spuneam eu cercopitecului, la ora 16:00, c-o sa patzeasca ???...
Si, Ooops!, tocmai ce s-a savirsit!!!

Ai ajuns unde tzi-era locul, dezgustator primitiv politruc portocaliu inconshtient!...

Din nefericire forumishtii te-au suportat cam mult. A trebuit sa fac eu ce trebuiau sa face ei!...

Asta e, totusi, abia ... inceputul.
Urmeaza ... disparitzia!!!!

Enjoy!

Diferenta intelectuala dintre antonescu si basescu este clara!

nastase impuscat in gat si sub xanax de 1 mg, vorbeste mai cursiv si mai frumos decat tot neamul lui basescu: un oarecare necitit si vulgar, ajuns presedinte datorita votului majoritatii romanilor si ei, necititi si vulgari! Teatrul jucat de basescu a cazut in desuetudine, nu mai are succesuri la populatie, cine mai pune botul la asa ceva?

Diferenta intelectuala dintre antonescu si basescu este clara

Adevar ai grait, nu poti compara un profesor cu un marinar bisnitar, traficant de blugi !

...neamul lui se referă la Bercea Mondiabilu' și trupele lui de nedevelopați...+că famiglia lui personală e blindată de lovele necinstite etc...vapoarele flotei care au dispărut...Alro,parcul Bordei,vila din Mihăileanu....bani,bani și extrem de mulți bani in conturile și proprietățile famigliei Smiorcăilescuhăndel!!!!!

Toată famiglia lui ad padres†††††††††††††††††††††

 

In toata porcaria generata de USL nu este vb de Basescu

ci de Romania !
De faptul ca s-au schimbat sefi de institutii incalcandu-se legile si s-au votat la foc automat hotarari pe baza unei "majoritati" cumparate sau santajate .

Musiu Mladinoiu canta la vioara PNL , deja au inceput preamaririle sefului lui , antenescu .
Mare iubitor de astfel de incantatii .

Repet : nu persoana lui Basescu e in cestiune , dsi el pt mine reprezenta

G A R A N T I A

statului de drept , siguranta ca exista totusi cineva care nu lasa porcariile sa se intample .

Urat limbaj la liberalii astia care isi bat joc de orice pe lumea asta !

 

O diversiune de proportii

Ghilotina , tu esti un veteran cu vechi stagii in politica timpului si nu numai ! Ca atare iti acord atentia cuvenita pentru ca nu esti ca si vuvuzelele basiste ridicole care au acaparat acest forum ( candva valoros) . Dar orice roman cu creier pricepe ca lupta pentru salvarea lui Basescu este inlocuita pervers cu lupta sfanta pentru dreptate si adevar. Dar si asa protejatul unei mari parti a fostei securitati pica rau ! Pentru ca asa zisul atentat USL-ist la adresa democratiei adevarate este de fapt asupra democratiei basiste . Este o mare deosebire !

"Ghilotina...veteran"

Auzi Ghilo'...Cica te respecta, fiindca ati fi colegi de breasla, :). Atat doar ca tu nu ti-ai ascuns niciodata apartenenta politica, pe cand asta o face pe niznaiul, patriotu' atins de justitiarism altoit cu ghicitu-n zat de cafea...S-a dat de gol postacu' semianalfabet...

George2 ai punctat bine:Ghilotina merita respect

George2 NU, hotarat nu din partea mea. In timp ce Ghilotina gandeste, ratiunea ta se odihneste. Eu remarc un lucru la tina: ti-ai epuizat toate argumentele in favoarea celor pe care ii aperi si acum spui mai nimic. Spune-le la alt nivel, ca pe noi nu ne poti influenta.

 

Ba e vorba de acest satrap securist ! Jos Basescu!

Dragilor domni securisti basisti, va inselati cand va gudurati pe langa seful vostru de celula de la ocnele mari in curand! Acest individ nu merita sacrificiul domniilor voastre slugarnice,caci justitia trebuie sa fie emancipata in toate sensurile si nu numai dinspre voda sticla-de-wisichi spre cei ce nu sunt cu el! Adicalea cine nu-i cu mine e impotriva mea, deci a tarii, deci a poporului, deci a mea! Vorba bardului cartarescian, i-mi baggg oshuu in borta presedintelui ce se crede regina dacica! Nu a-ti vazut-o pe tha-tha hudrea cum numara ca ileana ceaushescu, pe deshte, ca e buhaita de zabale prezedentiabile distilate, care e cu matrozu amant si care-i impotriva? Mi-e sila ca am trait cele mai multe zile nefericite din viata mea sub acest tiran, mincinos, maniphulator, securist, betzivan, kurvar, marlan, grotesc,tradator, grosolan, incestuos, pe care acum poporul trebuie sa-l elimine ca sa putem sa renastem ca tara, popor si neam. Regret ca a fost facuta aceasta epurare necesara de catre hultanii rusofili socialisti, dar cine altcineva putea sa o faca, ACUM? Caci nu mai avea nimeni rabdare de a suporta acest avorton securist ce ne-a mancat zilele si ne-a distru viitorul copchilasilor nostri ca sa-si umple el si shleatca lui conturile din miliardele imprumutate inconstient de la guvernul mondial diavolesc? Basescu trebuie sa dispara cu orice pretz. Nu mai suportam minciunile lui si a partidului lui fantoma! Justitia va evolua si fara el, democratia va izbandi si fara hotzii securisti din haita lui de devalizatori.Poate ca a venit vremea sa ne intoarcem in 1947, de unde a inceput iadul pentru acest popor, adica la radacini: Monarhia constitutionala si Regele si Patria muma!Trebuie sa scapam de acesti gustatori ademeniti de putere si sa inceem sa traim in cinste, iubire frateasca si dreptate divine, si asta nu se poate face decat in prezenta Majestatii sale! Si vom avea justitie divina, viata indestulata, onoare onorata si renumele recastigat in lume!Jos basescuol tradator, distrugator de popor! Iesiti in strada si cereti ca Regele nostru sa revina pe tronul lui Decebal, Mihai Viteazul, Cuza Voda ,Ferdinant ! asa sa ne ajute Dumnezeu!

De ura grotesca si adanca

doar prostii sunt capabili. Ei nu au argumente, nici nu au nevoie de ele, micimea lor nu le poate incapea. Crin Antonescu este un zero si a sustine contrariul este un act de cretinism.

 

Wow!!

dar suparat esti rau frate!! nu prea mai am ce adauga.

@ghilotina

ce-mi plaace la voi este cu cita seninatate mintiti sau/si mistificati adevarul: Ponta a plecat extrem de precaut si blind: l-a acceptat si pe Ungureanu cu toate zoaiele luate in cap de la partenerii USL +. Cind si-a tinut discursul la investitura a spus clar ca doreste cooabitare. Cine a ridicat sabia ostilitatilor si a magariilor?
Basescu a existat si persistat din cauza conflictelor. Sper ca in sfirsit sa si MOARA din cauza conflictelor!

 

 

Reactivatii

A facut mari eforturi Hrebengiuc si Maior sa va reactiveze pe toti. Se pare ca au ajuns la ciolan si au de unde sa va plateasca. De aia costa atat de mult referendumul. "Delete guvernul copy-paste"

problema e un picut diferita.

nu conteaza ce se inrimpla cu basescu.nu mai conteaza.poporul ilva fugari cu pietre, dupa ce a fost umilit 8 ani, indiferent de orice gargara ce-o va face in asa numita campanie...
oamenii au luat teapa la alegri, au muscat-o cu mogulii, cu ,, sa traiti bine"
si le-o va plati acum.Nastase acum pare un copil nevinovat pe linga gasca de mafioti portocalii.

problema adevarat si batalia adevarata se da pentru basisti...pentru slugile credincioase regimului fanariot portocaliu...ce vor face ei....
oricum nu-i vad bine.....

 

pe cei care au avut functii, "basistii", nu-i vaita, au pus de-o

parte, asa cum pus toti care sunt in politica, mai mari sau mai mici. Pana si antenescu a facut ceva avere fara prea multa activitate, doar dand din gura si si-a tras apartament de lux. Problema este ca dupa Basescu cei care vor avea de suferit vor fi cei care voteaza, poporul. Romanii au suportat toate restrictiile, somajul, scumpirile, etc., nu cei bagati in politica. Asa ca va bucurati ca proostii ca a cazut Basescu. Ca doar nu va imaginati ca uslasii vor face minuni si vor da romanilor salarii mari, pensii, ajutoare peste ajutoare. Mai priviti in jur, priviti la tari in care s-a schimbat stanga cu dreapta sau invers si veti vedea ca cei care vin nu pot schimba mare lucru daca e gaura, criza economica. De ex. Spania, dreapta care a venit a trebuit sa ia masuri de austeritate, urmeaza Franta la strans cureaua desi socialistul a promis marea cu sarea.

Si ce sa faca lumea, sa planga de durere?

Votul de protest se datoreaza politicii inteligente a pdl-ului din ultimii ani! Oamenii spera in mai bine, viitorul o sa le dea sau nu dreptate. Oricum, basescu trebuia sa plece de la cotroceni, presedinte pe viata, asa cum si-ar fi dorit, nu ar fi avut cum sa fie ales! Revin la remarca ta, ce-ai vrea, ca oamenii sa sara de pe blocuri ca a fost suspendat basescu? Sa inceapa sa planga pentru ca peste 6 luni S-AR PUTEA sa le fie si mai rau? Omul spera si orice schimbare e un semn bun, cel putin o incercare!

Quo vadis Basescu? La INCHISOARE .

Procurori si judecatori din Romania ,din Europa ,dar si din SUA il vor condamna pe contrabandistul complice la terorism international Traain Basescu .
Intai a fost contrabanda in zone de razboi aflate sub embargou ONU,ARMELE si petrolul traficate de Basescu Traian au ucis oameni,dupa cadererea comunismului Basescu Traian a fost preluat de kgb -ul iliescu ion care l-a propulsat rapid la functia suprema in statul roman,functie care i-a asigurat imunitatea, desi procurorii americani aveau deja probele complicitatii lui Basescu Traian cu teroristul Bout.nici ca ocupant al Presedentiei romanescu Basescu Traian nu s-a linistit,dimpotriva a continuat sa fie complice cu teroristi internatioanli, de aceea a refuzat sa semneze Codul de COonduita a U.E pentru achizitii militare.Sunt suficiente dovezi, inclusiv monitorizarea EDA care sa-l incrimineze pe Basescu Traian .De la Presedentia tarii Basescu Traian a dorit sa distruga international Romania, si-a adus in autoritatea de stat o prostituata agreata de securitate si a impanzit toate instituiile statului cu ex ofiteri ai securiatii, la Cartarascu pana la papapievici si Plesu.
A furat tot ce era de furat romanilor ,a ucis bebelusi, batrani ,a alungat din tara tineri, a infestat toata Europa cu crima lui organizata.ca prima incriminare pentru Basescu Traian este chiar spalarea de bani din crima organizata, vreo 12 ani de inchisoare.
http://www.jurnalul.ro/special/motivele-pentru-care-basescu-risca-12-ani-de-inchisoare-cum-se-inchide-cercul-tranzactiilor-cu-casuneanu-595129.htm

se vede de la mare distanta ca esti fan Base

te incearca parerile de aru, dar e prea tarziu pentru cel pe care il adori.

Ia uitatzi la ... "marele" kakacios!...

Ia uitatzi la ... "marele" kakacios!...

A devenit atit de mic ca nici pe unde ... defeka nu mai are cum!
S-ar putea sa sufere o "implozie" ... scatologica!!!

Ce-i spuneam eu cercopitecului, la ora 16:00, c-o sa patzeasca ???...
Si, Ooops!, tocmai ce s-a savirsit!!!

Ai ajuns unde tzi-era locul, dezgustator primitiv politruc portocaliu inconshtient!...

Din nefericire forumishtii te-au suportat cam mult. A trebuit sa fac eu ce trebuiau sa face ei!...

Asta e, totusi, abia ... inceputul.
Urmeaza ... disparitzia!!!!

Enjoy!

de aceasta data

poporul nu va mai fi pacalit.

Mira-m-as

la cate surprize am avut, totul e posibil

Traian Basescu

Lac Rusesc !!!

 
 

 

Ziare.com - cum acceptati un asemenea nick-name ??

"Ma c.c pe voi"? Asta nu este tot o expresie foarte vulgara?

Vorba aluia...si noi pe tine si pe tot neamul tau!

:)

Si mare ucraineana

Ce povesti de adormit copiii. Gasise si omul niste denumiri infricosatoare.

a reusit sa-si faca buni tavarisci la Mascwa

le-a cazut greu la ranza lui Putin si Medvedev. E singurul lucru in care sunt de acord cu T.B.

La mcat a umblat pe mare

Habar de geografie n-are.:)

Ca Basescu va fi sau nu demis e una, dar ca institutiile statului

sunt modificate fara respectarea regulilor democratice intr-atat incat au ajuns sa se sesizeze Guvernele Europene, Administratia USA- asta nu se mai poate trece cu vederea!
Daca Guvernul Ponta nu si-ar fi inceput activitatea cu episoade de gen Grajdan, plagiatorul Mang, cu inlocuirea inainte de terminarea mandatului a Avocatului Poporului sau cu interimarul Liviu Pop de la Educatie care desfiinteaza comisia de analiza a plagiatului lui Ponta (cazul ICR-Patapievici e si el sugestiv) sau cu publicarea in Monitorul Oficial in aceeasi zi a demisiei lui Voiculescu pentru a-i schimba procesul de la ICCJ la Tribunalul Bucuresti probabil ca nimeni n-ar fi acordat asa multa atentie schimbarilor legislative pentru demiterea presedintelui!
Acum impresia generala este ca USL incearca sa-si subordoneze Justitia si numai activistii USL incearca sa convinga lumea ca nu este asa!

 

Te afli in eroare

CCR tocmai a decis ceea ce era clar de mult.

Gestul unui samurai intr-o tara de miorite

Asa cataloga M.B. gestul lui Crin Antonescu si avea perfecta dreptate. Basescu a parasit sala, in cele doua momente, dintr-un amestec de neputinta, dorinta de a fi in centrul atentiei, intr-un moment in care se simtea extrem de marunt si complexul pe care l-a simtit intotdeauna in prezenta oamenilor educati. Acest ultim motiv i-a marcat actiunile in ambele mandate, el alegand sa fie inconjurat de oameni cu o educatie precara, oarecum din aceeasi categorie cu el. In ceea ce priveste declaratia cu punerea mandatului in mana lui Tariceanu, pentru a nu stiu cata oara, Basescu se arata sub limita josniciei si mizeriei umane. Intotdeauna si-a atribuit toate meritele, niciodata ale lui, niciodata sustinute de actiuni.
Daca facem un exercitiu de memorie, ne putem aminti cum a ajuns Basescu pe "tronul" Romaniei. Dupa episodul cu "Draga Stolo" acesta a fost desemnat si sustinut de alianta PNL-PD, considerandu-se ca Stolojan nu are sanse in fata adversalui sau, Nastase. A fost ales pentru lipsa lui de scrupule, pentru caracterul mizerabil, tupeul si capacitatea lui de a minti convingator, pentru a invinge un personaj foarte puternic, fara sa stie liberalii ca insusirile lui Basescu, considerate atuuri, la scurt timp, se vor intoarce si impotriva lor. PNL cu un electorat stabil, inteligent, consecvent, intr-un gest de disperare, a lui si a populatiei, s-a aliat cu PD - un partid de lichele, desprins din FSN si condus de un individ obscur, care, in general, a muscat mana care l-a hranit.Partid de comunisti - aripa securista. Fara PNL, Basescu n-ar fi ajuns niciodata Presedintele Romaniei, asa incat declaratia 'i-am pus mandatul in mana lui Tariceanu' este halucinanta, orice om, cu un minimum de inteligenta, stiind ca acest gest vine in urma unei intelegeri electorale.
Suspendarea lui Basescu nu poate fi nicicum o tragedie nationala, aceasta fiind o reparatie datorata acestui popor, dupa venirea la putere a lui Basescu, in al doilea mandat, prin frauda si perpetuand acelasi comportament iresponsabil.
Pe 29 iulie, Romania are sansa extraordinara de a penaliza un individ care a furat-o, a umilit-o, i-a terfelit imaginea. Sper din tot sufletul ca aceasta sansa sa nu fie irosita, iar poporul roman sa-si recapete demnitatea.

 
 

 

 

....

Esti exponentul perfect al hoardei de sustinatori ai lui Basescu.Poate sta linistit ,cu unul ca tine castiga sigur referendumul.

nu confunda scarba cu neputinta !

!

Fireste ca nu!

Cum nu se poate confunda prostia cu inteligenta, lasitatea cu vitejia, analfabetismul cu educatia, tara cu nava, Basescu cu functia de presedinte.

 

Ma *** pe voi ( ora:10:09) .....USLASILOR !

Acestia sunt animalizatii PDL,in ceea ce-i priveste pe uslasi cu ei au votat la alegerile locale peste 70% dintre romani, asemenea insulte ale PDL-lor trebuie cunoscute de romani, sa stie ce animalizati misuna in jurul lui basescu traian.

Pentru onorabilitatea site-ului toate comentariile acestui huligan sunt nepotrivite

Pentru Faith si altii la fel

E Duminica, nu ar trebui sa faci altceva, nu sa improsti mizerii? Va platesc astia si Duminica, esti 27/7 in slujba lichelelor?
Cat iti dau astia sa minti in ziua de Duminica?
Incep sa ma cam satur de lupta asta inegala, cum va platesc astia ?

P.S. Poti macar sa-ti schimbi poza, pune ceva din cartea de zoologie.

Sustinatorii lui Basescu,

La fel de complexati si de agresivi ca idolul lor! Sunteti dependenti de uratenie, in toate formele ei, de-aceea il sustineti, il venerati chiar, pe Basescu! Nu mai poate fi presedinte, pentru ca nu este tara voastra si nici a lui Basescu, minoritate umila si slugarnica!

 

Asta este adevarul

sant platiti sa strige lozinci...un om normal cu servici sau scoala, familie si responsabilitati nu are cum sa stea pe forum zi/lumina cum fac cei cativa aplaudaci. Ba mai mult, sa faci asta numai din dragoste pentru partidul USL nu poate fi adevarat, mai mult ca sigur sant platiti la bucata (calitatea nu conteaza). Cele bune!

 

 

de-abia astept

sa apara si hotii dovediti portocalii.sa nu crezi ca dosarele fanaritilor portocalii vor sta inghetate.
si mai este o problema...OLAF-ul ancheteaza proiectele europene, din perioada februarie -martie -aprilie -mai.
ce proiecte ...au fost blocate...oare de ce?

 

ehei!

abia de acum incolo incep dezvaluirile despre malversatiunile portocalii

demisia in 5 minute

Propaganda basista tot 'trimbiteaza' in lung si in lat cu demisia lui Crin.Dar sa fim seriosi acesta ar trebuii sa recunoasca onest ca a supraplusat intr-un moment de slabiciune emotionala.Asa ca propaganda basista sa termine de 'latrat' ,sa inghita in sec si 'sa-si dea demisia in 5 minute'.

 
 

E crunt adevarul, stiu!

Te scoate din minti, asa-i? E in regula! Asa si trebuie! Intentia voastra, de a pastra marlania in functie, se va transforma in fapte, prin urmare, trebuie cumva pedepsita. Vezi ce simplu e? Seful tau, Basescu, se prefacea ca nu intelege cum e cu declaratiile care se transforma in fapte. Las' ca intelege la referendum!

In 5 min. si la intalniri din 3 in 3 luni cu poporul

pariuri asumate si neonorate.

a si uitat insul de cuvantul dat

ala cu 5 minute. n'are caracter.

lui basescu ii reprosezi autotarismul

si-l lauzi pe crin pentru asta :)
afla insa ca "a semna ca notarul" nu inseamna deloc
ce-a vrut crin sa spuna,el s-a gindit la expresia
"a semna ca primarul" :)
notarii sint foarte atenti si cerceteaza atent actele,
ma refer la cei cinstiti...

iar daca poporului ii plac liderii autoritari,atunci
basescu are mai multe sanse decit antonescu,un "lider"
vocal care,de cind a fost pus de patriciu in fruntea pnl,urla cu orice prilej desi in 20 de ani de frecat menta in parlament n-a deschis gura si a chiulit la greu...

 

Da, pe asta se bazeaza Basescu acum

Insa este pe o pista falsa. Sau, ma rog, rezultatul nu va fi deloc cel asteptat.
Desi a fost suspendat pentru iesirile din rolul de presedinte (daca e sa ma intrebi pe mine, n-a intrat niciodata in acest rol), basescu continua sa faca declaratii care l-au incriminat, dintr-un calcul oarecum istet, dar care nu va atinge efectul dorit.
Cunoaste tipologia poporului roman, stie ca atuurile in fata populatiei au fost tocmai pornirile lui agresive, atipice, impresia ca este corect si cinstit si de aceea incalca regulile. Cu aceasta atitudine, isi va pastra electoratul lui fidel, ajuns la un procent jenant, si foarte greu va mai convinge un 2%, dintre aerieni, probabil. In schimb, cu un comportament conformist, de bun simt, el stie ca ar transmite electoratului lui semne de slabiciune, ceea ce ar insemna pierderea acestora.
Basescu stie ca nu va trece de referendum; lupta lui este acum pentru un procent onorabil, de demitere, si nu pentru recastigarea functiei.
Prevad pentru el un procent jenand de 10%, oricum, mult mai mult decat merita.

 

Auzi, cred ca nici macar nu-si doreste sa castige

la referendum!
E varsat, o simte!
Din pacate si el, ca si altii ca el, adica toti lingaii carora le-a bagat milioane de euro in buzunare, au sa petreaca concedii de ani de zile pe banii romanilor! Ce-a furat vantu e nimica toata, fata de ce-au furat astia de la UE si FMI! Legea 18 cand o sa redevinan de actualitate?

nu ai convins pe nimeni

cu mesajul acesta cetos. Poate pe tine insuti ca esti un sustinator basist.

Dumitropol cred ca esti cazut de pe alta planeta

Cand flota s-a vandut Vacaroiu era prim -ministru. Si un cap de bibilica poate sa inteleaga ca un biet directoras, care era Basescu la acea data, nu putea sa incheie o afacere asa de mare. Shalom

 

Deci pana la urma nea Nicu Vodcaroiu

este de vina nu-i asa? Lasa-ne...


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor