Recensamantul USL. Ce-i impiedica sa-l fure? (Opinii)

Sambata, 04 August 2012, ora 12:42
5082 citiri
Recensamantul USL. Ce-i impiedica sa-l fure? (Opinii)

Ati vrut absurd politic? Avem. Ne indreptam spre una din cele mai mari brambrureli pe care le-a vazut Romania. Spre o situatie rusinoasa. Un mini-recensamant care va stabili daca Traian Basescu e demis sau nu.

Un recensamant care, paradoxal, va fi facut tocmai de USL. Ce-i impiedica pe liberali si pesedisti sa faca un recensamant cu date false? Cu cifre artificial diminuate. Aproape nimic. Suntem in vid. In ape tulburi, in care se poate pescui. Si pescui bine. Hai sa vedem cum se face mini-minunea asta. Zicea ministrul Rus ca intrebi vecinul: "ma Popescule, Vasile exista?" Cine va merge sa verifice asta? Primarul si cativa "oameni de nadejde".

Va dati seama unde ne aflam? Ne aflam in situatia in care primarii, micii sefi locali ce primsc ordine de la centru vor decide soarta referendumului. Vor putea trece pe liste cati morti si vii vor. De ce? Pentru ca procedura, dincolo de a fi ridicola, e extrem de greu de verificat. Ce sa faca ea Curtea Constitutionala, sa ia la puricat listele sa vada daca oamenii aia sunt realmente morti?

Bineinteles, ministrul Ioan Rus a spus ca sunt si alte institutii care pot face asta. Institutiile deconcentrate. Adica nici macar oameni alesi, ci numiti direct de Guvern.

Si primarii, si sefii deconcentratelor primesc ordine politice directe. Si le executa pentru ca nu au incotro. Cum altfel am avut comune cu prezenta de 250% la vot? Pe oamenii astia ne bazam. Oameni care vor face listele pe baza a "ce le spun vecinii".

Mai exista Vasile? E de rasul lumii. Si cum verificam daca exista Vasile? Credem vecinul pe cuvant? Stie vecinul? Sau credem primarul care il intreaba, ne bazam pe onestitatea lui? Sa fim seriosi, omul ala are ordin de la centru, de la maestrii Dragnea si Fenechiu, sa-l scoata pe Basescu demis.

Sigur, nu putem porni cu prezumtia ca USL va incerca sa "aranjeze" mini-recensamantul. Cum nu putem porni nici de la prezumtia ca exista politicieni necinstiti. Desi trebuie sa fii batut in cap sa nu vezi cati avem.

Dar USL a aranjat suspendarea incalcand toate regulile scrise si nescrise. Mici "manarii" la recensamant sunt floare la ureche. Va fi intr-o nebuloasa. Stiti ce se intampla la sat sau chiar la orase mai mici ori in acele parti (consistente) din orasele mari in care primarii fac ce vor? Ei bine, chiar asta. Primarii fac ce vor. Cand nu au reguli clare si cine sa-i supravegheze, o fac si cu placere.

Asa s-a intamplat si la alegerile locale. Stiti cate voturi s-au luat cu primarii care au dat faina, galeti si bautura oamenilor ca sa-i voteze? Cateva milioane. Pentru un milion as fi in stare sa pariez cu oricine.

Rezumand, mi-e teama ca Traian Basescu are o mare problema. Nu mai depinde de el, depinde de altii. Incredibil, dar depinde de USL, in cazul asta. De ce va face USL. Si ce credeti ca va face USL?

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#referendum demitere decizie Curte Constitutionala, #demitere Traian Basescu, #liste referendum , #suspendare Basescu