Renasterea lui Traian Basescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 06 Iulie 2012, ora 12:59
8300 citiri
Renasterea lui Traian Basescu (Opinii)
Foto: Arhiva

Traian Basescu va da lupta vietii sale in cel mai dificil moment in care istoria l-a aruncat pana acum.

Pentru a evita a doua cea mai mare umilinta, stim tot de la domnia sa ca prima suspendare a fost prima, presedintele aproape suspendat va face si va spune orice pentru a nu fi demis de popor.

In fapt, Traian Basescu sta fata in fata nu doar cu cea mai mare umilire din viata sa, ci priveste istoria fata in fata din prezent. Putine personaje au avut o asemenea ocazie.

Asadar, cu ochii la judecata istoriei facuta pe loc, Traian Basescu a revenit in Parlament hotarat sa nu se lase pana in ultima secunda a jocului. A avut un discurs mult peste toti care si-au dat cu grebla in balta si a reusit sa isi transmita principalul mesaj catre publicul mereu sensibil la eternele sale teme.

Acceptandu-si suspendarea si trimiterea catre popor, fara a striga isteric precum pedelistii sai pierduti - lovitura de stat, banditism si alte nebunii, Traian Basescu si-a primit pedeapsa cu demnitate.

In timp ce a avut grija sa puna intregul mecanism care a dus la suspendarea sa exact in coltul opus. Incepandu-si astfel pribegia prin pantcele nestiut al poporului, presedintele da dovada ca ramane politicianul cel mai inzestrat pe care a fost in stare sa il dea in 23 de ani clasa politica.

Traian Basescu are de infruntat insa un adversar in fata caruia era sigur ca nu o sa mai ajunga. Centurile de siguranta pe care i le pusese partidul - CCR si modificarea legii referendumului - i-au dat certitudinea ca nu o sa se mai intalneasca in curand cu romanii. Ghinion, n-a fost sa fie!

Asa s-a facut ca trecand si tragand tara dupa el prin criza, Traian Basescu a lasat sa-i scape, constant si in tonalitati din ce in ce mai ridicate, adevaruri de un cinism rar intalnit despre poporul pe care acum se pregateste sa-l convinga ca nu i-a gresit cu nimic.

Daca suspendarea sa va fi votata in Parlament, primul lucru pe care presedintele il va avea de facut va fi sa-si ceara scuze romanilor care nu l-au inteles, care nu l-au votat, dar au fost nevoiti sa il suporte si ca presedintele lor.

Apoi, abia dupa asta, Traian Basescu va putea sa-si declanseze celebrul sau proces de victimizare si stors lacrimi cu forta din sufletul oamenilor.

Traian Basescu va trebui sa isi calibreze discursul astfel incat sa faca trecerea, convingator, de la apararea interesului tarii spre binele poporului, intrucat cele doua lucruri nu se confunda deloc.

In incercarea de a salva economia cu un Guvern (acuzat de incompetenta si clientelism), nu o data presedintele a desconsiderat poporul, fie si daca ne amintim modul in care au fost luate si anuntate taierile bugetare.

Asta trebuie sa repare acum si inca repede: in 30 de zile, de la momentul suspendarii sale.

Aici ajungem la punctul cel mai delicat al problemei lui Traian Basescu. PDL si restul sustinatorilor sai. Pe cat de bun si iscusit este el in a manui sentimentele si sensibilitatile maselor, pe atat de catastrofal se demonstreaza a fi in prezent intreg partidul sau.

Ca sa nu-i mai pomenim deloc pe jenantii si extrem de penibilii Mihai Razvan Ungureanu, Neamtu (daca nu il stiti, baiatul care alerga cu usturoiul pe scena mitingului de sustinere organizat de PDL) si restul lipitorilor ramasi someri si repede doritori de afirmare pe spatele unui om care trebuie sa se salveze singur.

Intr-un fel cat se poate de concret, Traian Basescu, daca va dori sa castige, ca sanse are!, ar trebui sa ordone soldatilor de tinichea sa intre in garnizoana si sa nu se arate la fata pana in ziua votului. Sa munceasca, sa organizeze, sa manance pamantul alergand dupa autocare, dar sa nu se arate la fata si, mai ales, sa nu incerce ei sa convinga poporul cat de mult s-au sacrificat pentru binele lui.

Ca nici usturoiul Noii Republici nu poate indeparta mirosul urat si adanc lasat de guvernarea pedelista.

Si nici incantatiile ditirambice cu iz nationalist extrem ale spionului ajuns premier nu il vor salva pe presedinte de judecata poporului. Dimpotriva, ipocrizia scelerata a unui MRU nu poate decat sa il afunde si mai mult.

Asadar, pasul unu - Traian Basescu trebuie sa ramana singur cu poporul sau si sa incerce sa il recucereasca. Are aceleasi sanse pe care le-a avut intotdeauna. Dar, de data asta, doar daca ramane singur, cu adevarat in opozitie fata de toata clasa politica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#suspendare Basescu Parlament, #Basescu intoarcere popor, #Basescu suspendat , #suspendare Basescu