Romania fara Basescu (Opinii)

Sambata, 07 Iulie 2012, ora 21:44
12073 citiri
Romania fara Basescu (Opinii)
Foto: Daylife

Judecand lucrurile la rece, desi este foarte greu, pentru ca am sentimentul ca am asistat la o executie sumara, Romania are o sansa istorica sa faca un pas inainte.

In situatia in care suntem in stare sa uitam ca premierul Victor Ponta a plagiat lucrarea de doctorat, ca USL a modificat legi organice prin ordonante de urgenta, ca a eliminat orice instanta care putea semnala si sanctiona abuzurile Puterii - lucru care ingrijoreaza intreaga opinie publica internationala -, daca poporul roman il va demite pe Traian Basescu vom fi in situatia de a contempla cum societatea si-a pierdut orice mugur al vocatiei catastrofei.

Deoarece Crin Antonescu nu a reusit sa-l invinga pe Traian Basescu in alegeri, deci se va strecura la Cotroceni pe usa din spate, fara a avea in fata un contracandidat de care sa-i fie teama, USL a pierdut din vedere un lucru: in absenta raului, va trebui sa puna ceva in loc. Bingo!

Cata vreme pe frontispiciul institutiilor romanesti a stat numele presedintelui acum suspendat, singurul mesaj pe care l-au promovat adversarii politici a fost de contestare. Raul purta un singur nume, tot ce nu functiona in Romania avea o singura sursa, valul de asteptare construit pe mesajul negativ a fost covarsitor. Cetatenii au fost sedusi cu ajutorul propriilor neputinte, nu au fost ajutati sa paseasca singuri.

In Romania fara Traian Basescu, USL va fi silita sa schimbe mesajul negativ intr-unul pozitiv, iar cel mai eficient se bazeaza pe realizari. De acum, Victor Ponta si Crin Antonescu nu mai au voie sa greseasca.

Asta inseamna ca trebuie sa elimine din aparatele de partid toate persoanele care pot fi subiect de dezvaluiri, sa numeasca in functii de executie numai oameni competenti, sa nu incredinteze contracte clientelei, sa-i sacrifice pe toti cei care si-au imaginat ca apartenenta politica poate constitui o pavaza.

Nu in ultimul rand, sa ia masuri de natura sa stimuleze mediul de afaceri, sa nu schimbe legi numai deoarece poarta amprenta lui Traian Basescu, sa investeasca in educatie pe termen lung, sa nu mai minta.

Daca se vor culca insa pe-o ureche, vor face aceeasi greseala ca PDL. Iar puterea absoluta, dupa cum se stie, corupte absolut. Romanii nu sunt idioti, doar prea obositi sa reflecteze. Dar vor fi in stare sa detecteze impostura, lenea si ipocrizia. Caci asteptarea va lua sfarsit, si nu vor mai acorda perioade de proba.

Imi pare rau pentru Traian Basescu, pentru ca nu a fost invins la urne. Iubesc lupta dreapta, nu suport scurtaturile si loviturile sub centura. Dar daca USL va fi in stare sa porneasca de la zero si va reusi sa nu mai minta - acum nu mai are de ce - , iar aceasta natiune, pe care o iubesc pana la durere, isi va recapata demnitatea, ii doresc viata lunga!

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#suspendare Traian Basescu, #referendum demitere Traian Basescu, #USL demitere Traian Basescu , #suspendare Basescu