Suspendarea, poluare in plina campanie (Opinii)

Vineri, 16 Noiembrie 2012, ora 22:28
3943 citiri
Suspendarea, poluare in plina campanie (Opinii)

Sebastian Lazaroiu incearca ceea ce presedintele nu poate direct, adica sa revigoreze campania anosta si lipsita de viata a ARD. De altfel, a si scris ca oamenii il intreba de ce sunt candidatii ARD impotenti. Ultima pastila efervescenta aruncata in plicitseala fara de margini a campaniei este aceea referitoare la o eventuala a treia suspendare a presedintelui si la consecintele ei.

"Eu cred ca daca se mai produce o suspendare, si nu exagerez, pentru ca stiu care e atmosfera la Bruxelles si la Washington, si o stiu si cei din USL, eu nu cred ca SUA VA MAI MENTINE Parteneriatul Strategic. In ziua in care Parlamentul il suspenda pe presedinte, e probabil ca SUA sa aiba o pozitie foarte transanta in privinta Parteneriatului Strategic, iar Uniunea Europeana, foarte probabil, ne va SUSPENDA dreptul de vot, ceea ce ar fi o CATASTROFA, practic esti scos in momentul ala din UE.

Teoretic esti acolo, dar nu mai contezi cand nu ai drept de vot. Eu as putea sa bag mana in foc ca asta se va intampla in ziua in care Parlamentul ar mai face o noua suspendare. Dupa-aia, Dumnezeu cu mila, suntem o tara din Asia, nu mai suntem o tara europeana, nici nu imi mai dau seama ce miza ar avea presedintele sau alti lideri politici care mai raman responsabili", a declarat Sebastain Lazaroiu, pentru realitatea.net.

Este, evident, un mesaj negativ de mobilizare a electoratului. Daca va castiga USL, ne luam adio de la UE, SUA, NATO si tot ceea ce am casatigat cu greu in ultimii ani. Da cei care se tem de asa ceva cred ca au luat deja o optiune certa de vot, iar cei care nu au intrat in fibrilatii inca din vara nu cred ca vor reactiona la scenariul domnului Lazaroiu. Asa ca inclin sa-i dau dreptate lui Theodor Paleologu ca are dreptate cand ii spune lui Sebastian Lazaroiou ca un un consilier prezidential trebuie sa fie un om capabil sa-si tina gura.

Episodul suspendarii, duhurile rele, vorba (cam ciudata pentru un ministru al Justiei) a Monei Pivniceru, ar trebui sa intre in istorie, sa fie ingropat cat mai adanc, ca o imensa rusine si pentru clasa politica, care si-a pierdut mintile, si pentru romanii care au imprumutat la randul lor ceva din temperatura verii.

Sa tot revii asupra suspendarii, sa tot reincalzesti aceasta ciorba, nu face decat sa deturneze campania electorala spre o tema falsa, dar mare consumatoare de energii. Noi nu discutam despre lucrurile importante, in primul rand despre faptul ca niciun partid nu are solutii fezabile de crestere economica in timp ce situatia economica, interna si europeana, se inrautateste. Nu discutam despre relatia directa dintre coruptie, justitie, imagine externa a Romaniei, redibilitate si continutul buzunarului si al farfuriilor noastre.

Inteleg de ce revine USL periodic la tema suspendarii, cat timp guverneaza cu rezultate departe de cele asteptate. In plus, este firesc ca USL sa doreasca sa reaprinda electoratul antiBasescu si sa adune in urna voturile de la referendum. Inteleg si disperarea adversarilor USL vazand un ARD parca anesteziat. Dar intoxicarea campaniei cu aceasta tema falsa si intretinerea unei obsesii care a avut deja efecte atat de rele mi se pare o imensa tampenie si o dovada a ineptiei politicenilor romani.

Cat despre probabilitatea ca o a treia suspendare sa se produca ea este minima, tocmai avand in vedere consecintele invocate de Sebastian Lazaroiu. Ambele tabere stiu ce ar urma, adica efecte intr-adevar, seismice. Asa ca si presedintele si mintile lucide din USL vor evita o noua asemenea criza. Traian Basescu stie ca va avea sprijinul Occidentului doar cat timp nu genereaza el insusi o criza, iar USL stie ca daca Occidentul se supara ramane fara finantare si in cel mai scurt timp nu va mai putea plati pensii si salarii.

Tocmai de aceea, ar trebui sa ne ocupam de temele cu adevarat serioase si presante. Sau tocmai asta nu vrem?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#suspendare Traian Basescu presedinte, #suspendare Basescu campanie parlamentare, #Lazaroiu suspendare Basescu , #suspendare Basescu