Suspendarea presedintelui: Necorelari cu Constitutia, PSD nu s-a decis inca - ce spune Tariceanu

Luni, 08 Septembrie 2014, ora 16:55
3238 citiri
Suspendarea presedintelui: Necorelari cu Constitutia, PSD nu s-a decis inca - ce spune Tariceanu
Foto: Arhiva

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a precizat ca o decizie in cadrul partidului privind suspendarea presedintelui Traian Basescu nu va fi luata mai devreme de luni, cu o saptamana inainte de data la care presedintele Senatului anuntase un vot in plenul reunit in aceasta privinta.

"Doar am discutat, vom lua o decizie in primul rand la partid. E timp, ne intalnim, avem Congresul vineri, avem timp sa luam o decizie. Pana vineri nu cred ca mai avem o discutie la partid. Cel mai devreme vom avea luni o decizie a partidului", a spus Ilie Sarbu, luni.

Acesta a precizat insa ca nu a fost inca citita cererea de suspendare de catre colegii sai, afirmand ca acestia sunt preocupati de alegerile din Senat.

"Nu s-a discutat pe tema asta foarte serios. Sunt mai preocupati cu alegerile de la Biroul Permanent, de la comisii, sunt mai aproape de sufletul lor", a mai spus Ilie Sarbu.

Basescu, la un pas de a treia suspendare - Tariceanu face primul demers oficial

De asemenea, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a subliniat ca cererea de suspendare a fost supusa la vot si senatorii au subscris in unanimitate.

La observatia ca in Constitutie se prevede o perioada de maximum 30 de zile intre momentul suspendarii si cel al desfasurarii referendumului pentru demiterea presedintelui, avand in vedere ca intre datele inaintate pentru cele doua evenimente - 23 septembrie si 2 noiembrie - este un numar mai mare de zile, Tariceanu a precizat: "E o propunere pe care am avansat-o, va face subiectul unor discutii".

"Aceasta propunere imi apartine, exista o discute, va avea loc si o negociere, daca sunt si alte contrapropuneri cu privire la calendar", a spus fostul premier.

Totodata, in ipoteza in care suspendarea ar avea loc in luna octombrie, pentru ca votul sa fie dat o data cu primul tur al prezidentialelor, pe 2 noiembrie, un jurnalist a precizat ca, atunci, parlamentarii ar putea fi in teritoriu, in campanie.

"Pentru asa ceva se reuneste Parlamentul in seiune extraordinara, daca va fi nevoie", a asigurat presedintele Senatului, care a mentionat ca nu a vorbit inca cu presedintele PSD, Victor Ponta, pe aceasta tema.

Basescu, despre o noua suspendare: Intru in campanie si nu o sa le fie bine

Calin Popescu Tariceanu a anuntat luni data cand Parlamentul va vota asupra cererii de suspendare a presedintelui Traian Basescu, urmand ca un vot asupra acestei cereri sa fie dat de plenul reunit al camerelor Parlamentului pe 23 septembrie.

Daca cererea sa va fi aprobata si va beneficia de un numar suficient de voturi in Parlament, un scrutin popular privind suspendarea ar urma sa aiba loc pe data de 2 noiembrie, concomitent cu primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale.

Eveniment Quarterly Report

Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor avea interdicție de a conduce de până la zece ani, conform unui proiect legislativ
Senatorul PSD Robert Cazanciuc anunţă că a depus, joi, un proiect legislativ care prevede, printre altele, interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la 10 ani în cazul...
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a calculat greşit", a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a susţinut o...
#Ilie Sarbu suspendare presedinte, #Sarbu suspendare Basescu, #Tariceanu suspendare presedinte, #tariceanu suspendare Basescu, #vot suspendare Basescu, #referendum suspendare Basescu , #suspendare Basescu