USL declanseaza razboiul total pentru suspendarea lui Basescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 24 Mai 2012, ora 20:05
12074 citiri
USL declanseaza razboiul total pentru suspendarea lui Basescu (Opinii)
Foto: Adevarul

Crin Antonescu se plangea zilele trecute ca Traian Basescu inca mai are prea multa putere, ca USL practic nu detine deocamdata toata puterea.

Dupa ultimele evenimente, aproape ca ar trebui sa binecuvantam aceasta stare de lucruri.

Insa precizarile liderului liberal veneau in contextul in care intrebarea moderatorului viza actiunea de suspendare a presedintelui. Raspunsul nu s-a lasat mult asteptat.

Crin Antonescu a declarat ca, daca Traian Basescu nu se va limita la granitele impuse de Constitutie functiei sale, actiunea de suspendare e pregatita. De cealalta parte, premierul Victor Ponta are grija sa isi salveze parintele spiritual - pe cel mai premier dintre premierii Romaniei, Adrian Nastase - declansand marea restauratie, cu primul pas facut deja in justitie.

Motanul Felix sta la panda si isi urmareste prada din spatele arenei, lingandu-si botul de pofta la gandul ca niciodata nu si-a vazut visul mai bine ca acum. In Parlament, un senator PSD si un deputat PNL au depus doua initiative legislative prin care spera sa elibereze cat mai rapid zidurile de aparare ale Cotroceniului impotriva unei noi actiuni de suspendare a presedintelui: modificarea legii referendumului si reducerea prerogativelor Curtii Constitutionale de a se pronunta asupra constitutionalitatii hotararilor Parlamentului.

Daca luam in calcul si activitatea draconica de la Palatul Victoria, unde se lucreaza in draci pentru restituirea tuturor taierilor si pregatirea unor noi si neasteptate pomeni electorale, avem imaginea unui asediu al fostei Opozitii asupra fostei Puteri. Doar cursul leului ce nu prea asculta de noua guvernare si se incapataneaza sa dea emotii si sa tina cu sufletul la gura intreaga tara.

Altfel, in pauza de lucru, cand nu isi mai transfera institutii in directa subordonare, Victor Ponta arunca provocari inspre locatarul Cotroceniului, incercand sa il faca sa-si piarda mintile si sa execute o nefacuta. Pana acum Traian Basescu a dat-o din colt in colt, luand-o totusi inainte pe drumul sau - cand la Chicago, cand la Bruxelles.

Presedintele inca nu actioneaza, ci prefera sa isi testeze terenul prin diaspora. In tara, un comunicat de presa remis de Cotroceni subliniaza ca "nu exista niciun conflict" intre premier si presedinte, din moment ce Traian Basescu nu a raspuns nicicum atacurilor venite dinspre Palatul Victoria.

Cate si mai ales CE optiuni i-au mai ramas presedintelui in fata unei asemenea mobilizari, e greu de spus. Degringolada in care se afla PDL, neputand macar sa isi construiasca un discurs de opozitie sustinut si coerent, exprima acceleratia cu care fosta Putere inca se prabuseste.

In ciuda restauratiei cuplului Nastase-Ponta, in ciuda gafelor de la Educatie si Externe, impotriva noului sistem majoritar dintr-un singur tur, care nu e deloc expresia unei schimbari morale la varful puterii, USL si Victor Ponta par sa se indrepte catre o victorie totala impotriva lui Traian Basescu.

O singura luminita mai palpaie la capatul tunelului pentru fostul comandant de nava: poporul. E becisnica si aproape invizibila, la fel cum au devenit si romanii in raport cu Traian Basescu. Este insa rezultatul unei flacari care poate oricand sa creasca si sa-i arda pe cei care isi imagineaza ca au castigat deja partida.

Declansat mult, mult prea devreme, fara motive daca e sa ne raportam doar la prezent si aparent extrem de costisitor pentru situatia economica actuala, razboiul declansat de USL impotriva lui Traian Basescu risca sa il faca din nou o forta.

Tocmai pentru ca a devenit singura si principala grija a unei guvernari care, macar pana dupa alegeri, ar fi trebuit sa aiba cu totul si cu totul alte prioritati si alte griji.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Basescu suspendare lege, #Basescu suspendare Antonescu Ponta, #Basescu suspendare CCR , #suspendare Basescu