Vicepresedinte PSD: Probabil ca Basescu nu-l va nominaliza pe Ponta si atunci il suspendam

Vineri, 16 Noiembrie 2012, ora 13:17
3412 citiri
Vicepresedinte PSD: Probabil ca Basescu nu-l va nominaliza pe Ponta si atunci il suspendam

Daca Traian Basescu nu-l nominalizeaza pe Victor Ponta ca premier dupa alegerile parlamentare din 9 decembrie, USL va declansa procedura de suspendare a presedintelui, este de parere vicepresedintele PSD, Constantin Nita.

"Desemnarea domnului Ponta a fost facuta de catre Congresul partidului si de catre Congresul partidelor ce alcatuiesc Uniunea Social Liberala. Deci nimeni nu-si poate permite acum sa spuna 'Stiti, noi nu-l mai dorim pe domnul Ponta!'. Este o decizie politica a forurilor de partide care constituie alianta, prin urmare aici lucrurile nu se mai pot schimba", a declarat Nita, la RFI Romania.

Acesta considera ca, daca Basescu nu il va nominaliza pe Ponta, "are o problema".

"Ce se poate schimba? Probabil ca domnul Basescu nu-l va nominaliza pe domnul Ponta si atunci are domnia sa o problema, in sensul ca noi suntem decisi, partidele sunt decise ca in conditiile in care nu se va intampla lucrul acesta, intr-o majoritate de peste 51%, atunci nu urmeaza decat procedura constitutionala de suspendare, este evident lucrul acesta!", spune vicepresedintele PSD.

Intrebat daca USL poate veni cu alta propunere de prim-ministru, Constantin Nita a raspuns: "Deocamdata nu, in conditiile in care exista o decizie a forurilor deliberatoare din partid. Este o decizie politica luata si prin urmare, noi trebuie s-o respectam!".

Presedintele Traian Basescu a declarat recent ca va desemna dupa alegeri un premier care sa serveasca interesului national, precizand ca afirmatiile politicienilor despre suspendarea sa nu il impresioneaza si ca nu ii este frica de politicieni.

Citeste mai multe despre Nita: Probabil ca Basescu nu-l va nominaliza pe Ponta si atunci are o problema, il suspendam, pe RFI Romania.

Citeste si:
Liberalii de la centru reacționează după ce PNL Satu Mare a anunțat că rupe relațiile cu UDMR
Liberalii de la centru reacționează după ce PNL Satu Mare a anunțat că rupe relațiile cu UDMR
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a reacționat marţi, 16 august, după anunţul PNL Satu Mare privind ruperea relaţiilor cu UDMR la nivel local şi retragerea tuturor liberalilor din...
Miracol în București: parc uriaș creat de la zero. ”Am muncit mult să ajungem aici”
Miracol în București: parc uriaș creat de la zero. ”Am muncit mult să ajungem aici”
Primarul Ciprian Ciucu a anunțat marți, 16 august, că un nou parc va fi amenajat în Sectorul 6, în zona Lacului Morii. Pentru realizarea proiectului, primăria lansează un ”concurs...