Basescu, despre partidele care au votat motiunea: O banda de ticalosi. Au dat jos guvernul, iar acum au trecut la santaj

Joi, 17 Octombrie 2019, ora 21:34
18618 citiri
Basescu, despre partidele care au votat motiunea: O banda de ticalosi. Au dat jos guvernul, iar acum au trecut la santaj
Foto: Facebook/Traian Basescu

Europarlamentarul PMP Traian Basescu ii catalogheaza drept "o banda de ticalosi" pe membrii formatiunilor politice care au contribuit la caderea Guvernului condus de Viorica Dancila, acuzand ca acestia "santajeaza" PNL, fara a se gandi la interesul tarii.

"Oamenii astia au fost alaturi de PNL la caderea Guvernului Dancila. (...) O banda de ticalosi. Ei lasau sa se inteleaga, daca nu faceau declaratii directe, ca vor merge pana la capat in aceasta formula pentru a instala un nou guvern.

Ei s-au limitat acum doar la daramarea Guvernului Dancila, dupa care au inceput sa faca ce stiu ei cel mai bine: santaj si aici ma refer si la Hunor de la UDMR, ma refer si la fantele asta, Tariceanu, care inteleg ca nu incape de Petrov, eu am un proces (...) sunt convins ca voi clarifica in instanta actiunea CNSAS-ului. Ponta imi pare si el extrem de interesat de ramanerea intr-un balans, intr-o criza politica", a afirmat Traian Basescu, joi seara, intr-o emisiune la Realitatea Tv.

El a acuzat ca celor din Opozitie nu le pasa de guevrnare.

"Sunt niste oameni care au avut niste interese ale partidelor si care astazi nu se gandesc o clipa la interesul tarii. Numai la interesul lor. Nu au nicio treaba cu instalarea unui nou guvern. Nu le pasa", a adaugat europarlamentarul PMP.

"Dand deoparte ticalosia santajistilor de meserie din politica romaneasca (...) constat ca (presedintele Klaus Iohannis si liderul PNL, Ludovic Orban - n.r.) desi au fost promotorii lansarii motiunii de cenzura reusite, nu au avut un plan pe care sa-l duca pana la capat. Mi se pare inadmisibil ca nu au avut planul pana la capat", a spus fostul presedinte.

Acesta a mentionat ca daca ar fi fost in functia de presedinte ar fi declansat caderea Guvernului PSD dupa alegerile prezidentiale.

"Presedintele Iohannis va avea o problema pe zi ce trece cat timp doamna Dancila ramane la Palatul Victoria. Acest interimat nu e unul lipsit de putere. Va face si rectificarea bugetara si bugetul din doua motive: sunt masuri administrative", a explicat Traian Basescu, aratand ca rectificarea va trebui sa treaca de Parlament, dar poate fi facuta tot de actualul Guvern atunci cand va veni termenul.

Basescu a sustinut ca scorul electoral al Vioricai Dancila va fi mai mare daca aceasta ramane premier pana la alegerile prezidentiale.

"Dancila, daca o gaseste ziua votului la Palatul Victoria, il spulbera pe Barna ca diferenta de voturi", a spus Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Traian Basescu Guvern Orban , #UDMR