Aceste caricaturi care ne conduc (Opinii)

Autor: Constantin Racaru
Marti, 18 Decembrie 2012, ora 23:48
8827 citiri
Aceste caricaturi care ne conduc (Opinii)

Cu o saptamana inainte de alegeri, Traian Basescu a declansat un atac furibund impotriva lui Victor Ponta. Premierul era ba pisic, ba porc, ba maimutica, ba bolnav de minciuna, ba bolsevic.

Adica un politician cu totul si cu totul nefrecventabil, inapt sa ajunga nu doar premier, nici macar un administrator de bloc intr-o zona mai spalata a Bucurestiului. Si tot atunci Traian Basescu creiona portretul viitorului prim ministru, de poveste si multe nu: proeuropean, cu trecut impecabil, fara neclaritati in CV, cu expertiza si verticalitate.

Si uite ca, printr-o minune, pentru ca explicatie rationala nu poate exista, cele doua portrete s-au suprapus si pisicul, porc, maimutica, bolsevic si mitoman s-a pliat pe tiparul avansat de presedinte.

Ca daca nu se plia nu l-ar fi numit, nu-i asa, dupa cum pretindea Traian Basescu insusi atunci cand sustinea ca nimeni nu-i va confisca prerogativa exclusiva a desemnarii premierului.

Eu inteleg ca n-a avut alta optiune, ca majoritatea strivitoare rezultata din alegeri a inchis orice alta cale. Ceea ce nu inteleg este elanul preelectoral, cand presedintele a asezat cu mana lui o stacheta, a pus niste etichete si a avansat niste imperative de care s-a dezis rapid. Ceea ce nu accept este ca seful unui stat poate reevalua atat de rapid propriile conceptii si intentii ferm afirmate.

De partea cealalta, avem alte minunatii. Crin Antonescu e batos. El nu se duce la Cotroceni sa se intalneasca cu un preseidnte ilegitim in cadrul unui colhoz care distruge identitatea partidelor politice. Nu se duce la lumina zilei. Se duce doar noaptea, la intalniri de taina, informale. Pentru astfel de intalniri presedintele este legitim, este frecventabil, pentru ca noaptea, nu-i asa, toate pisicile sunt negre si toti presedintii legitimi.

Victor Ponta este deja o legenda vie a dublului discurs, asa ca nu ma voi referi decat la ultimele minunatii. Pe de-o parte, in acordul de colaborare cu presedintele, hartiuta ajunsa la Bruxelles, Victor Ponta se angaja printre altele sa respecte valorile europene si statul de drept. Frumos, nu? Dar cum mama naibii se pupa principiile europene si statul de drept cu instalarea unui vicepremier si inca unul responsabil cu mare parte din fondurile europene, a unui politician anchetat penal pentru o imensa frauda electorala si implicat intr-o poveste care duhneste a frauda tocmai cu fonduri europene (scandalul Teldrum, pe numele lui)?

Inainte de alegeri, premierul Ponta promitea ca atunci cand va ajunge prim ministru cu un mandat de 4 ani in fata, "emanat" de o majoritate rezultata din alegeri, va schimba structura guvernamentala si va face un Cabinet mai mic, mai vioi si mai eficient. Nu stiu cu eficienta si vioiciunea cum va fi, dar vad ca dimensiunile Guvernului in loc sa scada, cresc vertiginos.

Acestia sunt oamenii care ne conduc. Acestia sunt oamenii care croiesc destinul acestei tari. Fara scrupule, fara onoare, fara cuvant. Si atunci, de ce ne-ar fi mai bine decat ne este?

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu a criticat vineri, 21 ianuarie, proiectul de lege depus de AUR, care prevede că fiecare român are dreptul să dețină până la 100 de kilograme de materiale pirotehnice,...
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat vineri, 21 ianuarie, că nu există în PNRR prevederea conform căreia românii vor primi eșalonat banii din Pilonul II de pensii....
Comentarii
I.E.Feher
rank 1
Comisia de integritate I V Stalin
rank 5
Noi care îi alegem liber cu mânuța noastră, usca-s-ar, cine suntem,