Administratia prezidentiala: Ponta minte si urmareste sa creeze un blocaj institutional

Miercuri, 21 August 2013, ora 15:58
4348 citiri
Administratia prezidentiala: Ponta minte si urmareste sa creeze un blocaj institutional

Purtatorul de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea, il acuza pe premierul Victor Ponta ca urmareste sa creeze un blocaj institutional, mentionand ca primul-ministru nu mai raspunde la apelurile telefonice ale sefului statului pentru ca s-a suparat pe niste declaratii ale acestuia referitoare la accidentul din Muntenegru din luna iunie.

"Domnul prim-ministru Victor Ponta spune, din nou, o minciuna, mizand pe faptul ca memoria colectiva nu se activeaza si ca oamenii sunt obisnuiti sa aiba incredere in ceea ce declara un prim-ministru. Pentru a justifica gestul, greu calificabil pentru un inalt oficial al statului, de a nu mai raspunde la apelurile telefonice ale presedintelui Romaniei, domnul prim-ministru Victor Ponta spune ca s-a suparat pe declaratiile domnului presedinte referitoare la tragicul accident din Muntenegru din data de 23 iunie 2013", afirma Oprea, intr-o declaratie remisa miercuri presei.

El reaminteste faptul ca singurele reactii publice ale presedintelui cu privire la accidentul din Muntenegru au fost un mesaj de condoleante, o declaratie la un post TV si o scurta referire cu prilejul unei declaratii de presa sustinute la Palatul Cotroceni.

"Singura referire care l-ar putea deranja pe domnul prim-ministru Victor Ponta este cea potrivit careia domnul presedinte a aflat despre accident imediat ce acesta a avut loc, iar domnul prim-ministru, care, in acel moment, juca baschet, sustine ca a fost doar informat cateva ore mai tarziu.

Este regretabil ca un prim-ministru ascunde, printr-o minciuna spusa public, o astfel de greseala sau incapacitatea aparatului propriu de lucru de a reactiona la timp in situatii de criza. Domnul prim-ministru Victor Ponta urmareste, in mod evident, sa creeze un blocaj institutional, crezand ca, astfel, va recupera voturile pierdute prin minciuna si prin nerespectarea angajamentelor fata de populatie. Un prim-ministru responsabil ar fi recunoscut greseala si ar fi sanctionat vinovatii din propriul aparat de lucru", puncteaza Oprea.

Presedintele Traian Basescu a vorbit miercuri, la Fundulea, despre situatia din agricultura, mentionand ca nu a discutat cu premierul Victor Ponta despre problemele din acest domeniu pentru ca acesta nu-i raspunde la telefon.

"Nu-mi raspunde la telefon", a spus Basescu, cu referire la premierul Ponta.

Ulterior, premierul Victor Ponta a declarat, in debutul sedintei de Guvern de miercuri, ca presedintele Traian Basescu se ocupa de "sabotarea" Executivului, el aratand ca nu vorbeste la telefon cu "oameni neseriosi".

Victor Ponta a precizat ca relatiile sale institutionale cu Parlamentul si Presedintia sunt bune, in sensul in care transmite oficial documente si i se raspunde la acestea.

"La telefon nu vorbesc cu oameni neseriosi. Vorbesc doar cu oameni seriosi, cu care daca vorbesc ceva la telefon se si intampla. Nu m-am asteptat ca presedintele sa se planga printr-o expresie celebra ca 'primul-ministru nu vrea sa vorbeste cu noi'. Eu vorbesc cu institutiile statului. Cu toate colaborez. In rest frustrarile diverselor persoane sunt mai putin importante", a afirmat premierul.

Citeste si:
Fața nevăzută a congresului PNL: Acuzații de șantaj într-un partid dezbinat și explozia incidenței COVID din București
Fața nevăzută a congresului PNL: Acuzații de șantaj într-un partid dezbinat și explozia incidenței COVID din București
După patru luni în care principalii lideri din PNL s-au războit intern pentru propria tabără dinamitând coaliția de guvernare și principalele reforme promise în campania electorală, totul...
Şefii Poliției București şi DSP, convocaţi de deputaţii PSD să dea explicații despre baia de mulțime de la Congresul PNL
Şefii Poliției București şi DSP, convocaţi de deputaţii PSD să dea explicații despre baia de mulțime de la Congresul PNL
Deputaţii PSD din comisiile de Apărare şi Sănătate au transmis, luni, o convocare oficială către şefii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi ai Direcţiei de...
Sursa: AGERPRES