Basescu a cerut intalnirea cu Antonescu si Ponta, pe motiv de MCV si Schengen

Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 19:39
2247 citiri
Basescu a cerut intalnirea cu Antonescu si Ponta, pe motiv de MCV si Schengen
Foto: Antena 3

Presedintele Traian Basescu a lamurit, miercuri seara, misterul legat de motivul intalnirii dintre el, premierul Victor Ponta, presedintele Senatului, Crin Antonescu, si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Seful statului a sustinut, in cadrul unei conferinte de presa de la Cotroceni, ca motivul a fost legat de raportul MCV, adaugand ca in principal discutiile vizau subiectul aderarii la Schengen.

"Acum doua zile am constatat ca sunt foarte multe lucruri care vizeaza raportul MCV, care erau in mana politicienilor sa fie rezolvate. Am luat decizia sa ii rog pe cei trei demnitari sa avem o intalnire, pentru ca puteam sa rezolvam parte din lucruri. Vreau sa fie foarte clar. Targetul nu era MCV, ci Schengen-ul.

Cunoscand sensibilitatile unor state legat de raportul MCV, mi s-a parut ca putem face ceva pentru a nu rata o pozitie pozitiva in martie", a declarat Traian Basescu.

Basescu: Sunt gata sa imi depun mandatul simultan cu parlamentarii

Acesta a precizat ca le-a propus lui Ponta, Antonescu si Zgonea sa se intalneasca la Cotroceni sau Palatul Parlamentului, iar locul a fost ales de ei.

"Daca vreti un detaliu, cand am propus intalnirea, nu am avut nicio retinere sa le propun ca intalnirea sa aiba loc ori la Cotroceni ori la Parlament. Dansii au optat pentru Parlament. M-am dus acolo, pentru ca problemele erau mult prea importante si nu am probleme de orgoliu", a adaugat seful statului.

Ponta nu a incalcat protocolul

Tot legat de intalnire si despre faptul ca jurnalistii au aflat despre aceasta, Basescu a sustinut ca vina nu a fost a lui Victor Ponta, deoarece el doar a comentat ceea ce aparute deja in presa.

"Ponta nu a incalcat protocolul, pentru ca el nu a adus discutia in spatiul public, el doar a reactionat. Nu am acelasi protocol cu Antonescu si Zgonea", a mai spus Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Basescu raport MCV, #Basescu Schengen raport MCV , #Victor Ponta