Basescu a convocat o sedinta a CSAT - ce se va discuta (Video)

Marti, 26 Noiembrie 2013, ora 07:05
6993 citiri
Basescu a convocat o sedinta a CSAT - ce se va discuta (Video)

Presedintele Traian Basescu a convocat o sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, care va avea loc marti, iar pe agenda discutiilor se afla bugetul ministerelor care au legatura cu institutia.

"Pe ordinea de zi a sedintei CSAT se afla propunerile de buget ale institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale. Pe timpul sedintei vor fi abordate si alte subiecte de interes pentru securitatea nationala", se arata in comunicatul Presedintiei, publicat pe site, in care se mentioneaza ca aceasta va avea loc la ora 15:00.

Sedinta CSAT are loc in conditiile in care bugetul se discuta in Parlament, iar seful statului a anuntat ca nu este multumit de introducerea unei accize de 7 eurocenti pe litrul de carburant. Iar daca aceasta taxa nu va fi scoasa, atunci Basescu a promis ca va retrimite bugetul in Parlament.

Basescu insista: Trimit bugetul inapoi in Parlament, daca Ponta nu renunta la cresterea accizei la carburanti (Video)

Insa in aceasta saptamana, delegatii la nivel inalt se afla in tara noastra, cu ocazia reuniunii de la Bucuresti a Sefilor de Guvern din Europa Centrala si de Est - China, iar marti, la ora la care are loc sedinta CSAT, sunt programate intalniri bilaterale cu delegati din Polonia, Slovacia, Cehia si Albania, conform programului comunicat de Guvern. Intalnirea cu premierul chinez este programata miercuri.

Pentru a lamuri situatia, purtatorul de cuvant al Presedintiei, Bogdan Oprea, a precizat ca sedinta CSAT are avizul premierului Victor Ponta.

"Convocarea sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii de maine, 26 noiembrie, a fost facuta inca de lunea trecuta, 18 noiembrie, si cu acordul prim-ministrului Guvernului Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta, care este si vicepresedinte al CSAT", a spus Oprea, potrivit Agerpres.

Pe langa presedinte, la sedinta CSAT trebuie sa participe premierul Victor Ponta, dar si ministrii care au legatura cu institutia, anume cel al Apararii Nationale, ministrul de Interne, ministrul Afacerilor Externe, ministrul Justitiei, ministrul Economiei, ministrul Finantelor Publice, dar si directorul Serviciului Roman de Informatii, directorul Serviciului de Informatii Externe, seful Statului Major General si consilierul prezidential pentru securitate nationala.

C.P.

Citeste si:
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
Senatorul AUR Rodica Boancă a anunţat că a depus o plângere penală "pentru zădărnicirea combaterii bolilor" în legătură cu procedura de administrare a testelor rapide antigen non-invazive...
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, 7 decembrie, că nu s-a luat "niciun fel de decizie" privind posibilitatea introducerii unei taxe pentru marile companii, menţionând că va discuta pe...