Basescu a discutat despre Ghita in CSAT. Va clarifica MRU scandalul "Ponta, ofiter SIE"?

Vineri, 03 Iulie 2015, ora 13:32
8401 citiri
Basescu a discutat despre Ghita in CSAT. Va clarifica MRU scandalul "Ponta, ofiter SIE"?
Foto: Gandul Live

Traian Basescu a dezvaluit, vineri, ca despre numeroasele contracte cu statul castigate de Sebastian Ghita s-a discutat si in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT). Totodata, el a spus despre apropiatul lui Victor Ponta ca a beneficiat de "o anumita sustinere", dar e evident ca "si-a pierdut norocul".

Invitat vineri la Gandul live, Traian Basescu a sustinut ca nu l-a cunoscut pe Sebastian Ghita, ci a avut "doua intalniri intamplatoare" cu el.

"E omul din spatele lui Ponta. A fost un partener al lui Victor Ponta si probabil unul din finantatorii campaniei, ca nu putea sa ii duca Ghita toata campania (pentru prezidentiale, n.red.).

Ghita poate merge in Parlament, doar ca... e vacanta. Inalta Curte i-a dat voie sa plece din Ploiesti

Avand informatii despre 'norocul' pe care il avea Ghita la castigarea licitatiilor cu statul, am ridicat problema si in CSAT. Cum de castiga toate licitatiile? Si la institutii care tineau de CSAT", a declarat fostul presedinte, fara sa dea detalii.

Intrebat daca a avut in vedere inclusiv contracte castigate de Ghita la SRI, Traian Basescu a raspuns: "Nu numai".

Fostul presedinte a recunoscut ca atat a putut face in aceasta privinta.

"Mai mult de atat nu ai ce sa faci. Au luat nota, au incercat sa mai indrepte din lucruri. A fost un om norocos", a comentat ironic fostul presedinte, referindu-se la prietenul premierului, adaugand imediat: "Stiu eu de ce si-a pierdut norocul? Nu stiu, dar e evident ca nu mai are".

Intrebat daca este de parere ca deputatul Sebastian Ghita a beneficiat de sustinere, Traian Basescu a raspuns: "Mi-e greu sa spun, eu l-am suspectat tot timpul ca are o anume sustinere, dar pana nu am probe... (...) O sa imi faceti ca la Ponta: eu va spun ca a fost ofiter acoperit SIE si voi spuneti 'Dati-ne probe!'. Dar daca spun, nu o spun intamplator".

Basescu, noi lamuriri in cazul Ponta - ofiter acoperit: Trebuie facuta o ancheta a Parchetului Militar

De asemenea, intrebat daca este de parere ca Mihai Razvan Ungureanu, noul director al SIE, va clarifica scandalul din campania prezidentiala, cand Victor Ponta a fost acuzat de incalcare a legii fiind in acelasi timp si procuror si ofiter acoperit SIE, Traian Basescu a raspuns negativ.

"Nu ii va da voie sistemul. Nu il va clarifica", a declarat fostul sef al statului, reamintind si ca in timpul campaniei Mihai Razvan Ungureanu "se ducea la televizor si spunea minciuna ca prin lege lista ofiterilor SIE e secreta; uitati-va cati isi trec in CV ca au fost ofiteri SIE".

Eveniment Quarterly Report

Cazul Cherecheș ar putea grăbi achiziționarea brățărilor electronice pentru persoanele cercetate: ”Costurile pentru prinderea lui au fost majore”
Cazul Cherecheș ar putea grăbi achiziționarea brățărilor electronice pentru persoanele cercetate: ”Costurile pentru prinderea lui au fost majore”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat vineri seară, 1 decembrie, că a solicitat în şedinţa de guvern achiziţionarea de brăţări pentru persoanele cercetate de autorităţile statului,...
Ce îl supără cel mai mult pe liderul PSD la actuala coaliție cu PNL: ”Mai aveam puţin şi închideam țara”
Ce îl supără cel mai mult pe liderul PSD la actuala coaliție cu PNL: ”Mai aveam puţin şi închideam țara”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 1 decembrie, că România avea nevoie de stabilitate în momentul în care s-a format actuala coaliţie de guvernare, cu cei din PNL. ”În momentul...
#Basescu Ghita licitatii CSAT, #Basescu Ponta ofiter acoperit Ungureanu , #Victor Ponta