Basescu a semnat decretul de demitere a lui Fenechiu si numire a lui Ponta la Transporturi

Vineri, 12 Iulie 2013, ora 18:41
2285 citiri
Basescu a semnat decretul de demitere a lui Fenechiu si numire a lui Ponta la Transporturi

Presedintele Traian Basescu a semnat, vineri, decretul de revocare din functie a ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, care a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare, in dosarul "Transformatorul".

In temeiul prevederilor articolelor 85 alin.(2), 100 alin.(1) si 106 din Constitutia Romaniei, precum si al articolelor 5 si 7 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, cu modificarile si completarile ulterioare, avand in vedere propunerea primului-ministru, presedintele a decretat revocarea din functie a lui Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor, se arata intr-un comunicat de presa postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

Totodota, Traian Basescu a semnat vineri si decretul pentru desemnarea prim-ministrului Victor Ponta ca ministru interimar al Transporturilor.

Premierul a spus, vineri, dupa receptia organizata la Ambasada Frantei, ca Relu Fenechiu nu si-a scris demisia, nefiind in Bucuresti, ci a vorbit la telefon cu seful Guvernului: "Domnul Fenechiu si-a dat demisia in urma discutiei cu mine".

"Cred ca domnia sa, in acest moment, pe buna dreptate e afectat de acesta decizie si cred ca cu cat il hartuiti mai tare, cu atat e mai dificil. In urma discutiei, domnul Fenechiu m-a anuntat foarte clar ca nu isi doreste sa continue in functia de ministru", a declarat Victor Ponta.

Acesta a apreciat ca Fenechiu a fost un ministru "foarte eficient, foarte bun", exprimandu-si in acelasi timp parerea de rau ca acesta nu mai face parte din Guvern.

"Faptul ca domnul Fenechiu a deblocat programul de transport, pentru mine e mai important decat orice analiza", a mai spus prim-ministrul.

Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de inchisoare - pedeapsa e cu executare

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare, vineri, de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Magistratii l-au gasit vinovat pe ministrul Transporturilor de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu in forma calificata. Decizia nu este definitiva.

Este pentru prima data in istoria Romaniei cand Inalta Curte de Casatie si Justitie pronunta o hotarare de condamnare a unui ministru in functie. Avocatii lui Fenechiu au anuntat ca vor face recurs.

Relu Fenechiu si-a dat demisia, la scurt timp dupa anuntarea deciziei, iar premierul Victor Ponta a preluat interimatul la Transporturi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Basescu decret revocare Fenechiu, #Basescu decret Ponta Transporturi, #Fenechiu condamnat inchisoare, #Ponta interimar Transporturi , #Victor Ponta