Basescu acuza guvernul Ponta de proasta guvernare: Daca nu sunt interese, e prostie (Video)

Miercuri, 07 August 2013, ora 12:48
4345 citiri
Basescu acuza guvernul Ponta de proasta guvernare: Daca nu sunt interese, e prostie (Video)
Foto: Realitatea TV

Traian Basescu a lansat miercuri un atac la adresa guvernului condus de Victor Ponta. Aflat pe santierul autostrazii Arad-Nadlac, presedintele a declarat ca vrea sa traga un semnal public de alarma la adresa situatiei in care se afla proiectul de infrastructura.

Basescu a subliniat ca nefinalizarea acestei artere este o emblema a neputintei Guvernului.

"Asta e emblema neputintei date exact la locul de intrare din Europa in Romania. Daca vreti, public, trag un semnal de alarma catre guvern sa se trezeasca. Va asigur ca am facut si poze din elicopter si din masina, ca poate ei nu stiu ce se intampla pe autostrada Nadlac.

Nu ii suspectati de sabotaj, suspectati-i de proasta guvernare, de incapacitate de a stabili prioritatile. Daca nu sunt interese, e prostie. Cum sa te gandesti sa pui taxe mai mari pe chirii, dar sa nu supervizezi banii europeni pentru terminarea acestui tronson?", a declarat Traian Basescu.

In ceea ce priveste finantarea lucrarilor la aceasta autostrada, Traian Basescu sustine ca atunci cand bancile nu mai dau bani, o poate face guvernul.

"Contractul pentru autostrada Arad-Nadlac a fost suspendat in iulie anul acesta pentru ca a intrat in insolventa firma. Marea problema este ca insolventa nu inseamna neaparat oprirea activitatii. Daca bancile nu mai finanteaza, ar trebui sa o faca guvernul.

Marele pacat e ca e vara. Cand sa lucrezi la autostrazi, iarna!? E inadmisibil cum se stabilesc prioritatile. Uitam ca vara lucreaza muncitorii si ne ocupam de alte prostii. Uitam ca avem miliarde care nu se valorifica pentru ca nu se finalizeaza lucrarile", a mai declarat Traian Basescu.

Seful statului a criticat dur gestionarea acestui proiect.

"Daca vrem o emblema a incompetentei, venim pe autostrada Arad-Nadlac, sa vedem o proasta guvernare. Aici nu este vorba de nu stiu ce efort bugetar, vorbim de bani europeni. Daca nu ti-a ajuns toata iarna sa stabilesti un alt constructor si stai tot sezonul de lucrari fara constructor, ce poti sa gandesti despre oamenii care gestioneaza aceste proiecte?", s-a intrebat retoric presedintele.

In ceea ce priveste motivele vizitei sale pe santier, Traian Basescu a declarat: "Eu am venit aici pentru ca stiam din informari ca nu se lucreaza si sunt aici pentru ca trebuie tras un semnal de alarma despre intrarea in niste bune practici cand este vorba de niste decizii guvernamentale. Cum sa tai de la Ministerul Transporturilor milioane de euro cand stai cu lucrari deschise care inseamna bani investiti?"

Traian Basescu a amintit si de propunerea Guvernului de a creste taxele pe chirii, coreland acest fapt cu lucrarile oprite la autostrada Arad-Nadlac.

"Aduceti-va aminte ca am fost si impotriva cresterii TVA in timpul guvernarii Boc. Slava Domnului ca a fost doar marirea TVA pana la urma. In timp de criza, sa maresti taxele este o frana. Sigur, nu le poti micsora, dar sa le maresti este o greseala enorma. Plangeti dupa bani dar ati ingropat o gramada de bani pe aceasta autostrada!", a mai spus presedintele.

Citește și:
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis luni seară, 5 decembrie, că nu va fi introdusă ”nicio taxă”. ”Prin aşa zisa taxă, care de fapt nu există, cei de la USR şi AUR au...
Ministrul Turismului, despre al treilea eșec al promovării României prin influenceri: „Nu s-au prezentat”
Ministrul Turismului, despre al treilea eșec al promovării României prin influenceri: „Nu s-au prezentat”
Ministrul Turismului, Daniel Cadariu a declarat luni, 5 decembrie, în emisiunea Talk News de la Prima News TV, despre promovarea României prin influenceri, că nu s-a putut finaliza o achiziţie...