Basescu acuza manipulare: Nu a discutat cu lideri occidentali investirea Guvernului

Miercuri, 05 Martie 2014, ora 20:22
2740 citiri
Basescu acuza manipulare: Nu a discutat cu lideri occidentali investirea Guvernului
Foto: Arhiva/presidency.ro

Presedintele Traian Basescu a negat, miercuri seara, informatia aparuta in presa pe surse, conform careia lideri occidentali ar fi mediat incheierea crizei politice din tara noastra.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a luat nota de dezinformarea propagata pe posturile Antena 3 si Romania TV cu privire la interventia unor lideri occidentali in vederea numirii actualei componente a Guvernului Romaniei.

Domnul presedinte Traian Basescu nu a avut nicio discutie cu niciun lider occidental pe tema instalarii guvernului. Orice afirmatie contrara acesteia este mincinoasa si are ca scop dezinformarea si manipularea cetatenilor", a transmis Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al sefului statului, intr-un comunicat de presa.

Cele doua posturi de televiziune mentionate au precizat, pe surse, ca secretarul de stat american John Kerry i-ar fi sunat pe presedintele Traian Basescu si pe premierul Victor Ponta pentru a pune capat crizei politice, avand in vedere tensiunile din Ucraina.

"S-au razgandit! Premierul si presedintele au trecut la faza intelegerii, a consensului, a politicii intelepte. Daca ieri se alergau si se impungeau, unul ca vrea guvern, altul, ca nu se poate, azi, totul a fost fix pe dos. Cine i-a impacat? Oficial, azi a fost o intalnire cu ambasadorii UE, la care au participat si Ponta si Basescu. Surse spun insa ca insusi seful politicii extyerne americane John Kerry i-a sunat pe ai nostri sa le spuna sa termine cu scandalul ca e destul de ingrijorator ce se intampla in Ucraina.

Cert este ca orice ar fi fost la mijloc a avut efect. Strainatatea conteaza mai mult decat mesajele romanilor uimiti de miscarile politice haotice din ultimele zile. Deci Ponta are guvern. Basescu face pe bona filipineza.", a scris jurnalistul Antenei 3 Dana Grecu, pe Facebook.

Guvernul Ponta 3 a depus juramantul. Basescu: Tineretea aduce mai multa fantezie la guvernare

Ministrii din Guvernul Ponta 3 au depus juramantul, la Palatul Cotroceni, dupa ce presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta s-au inteles cu privire la formalitatile legale ce trebuie sa fie indeplinite.

Astfel, presedintele a decis sa semneze decretele de investitura, in timp ce premierul a promis sa isi angajeze raspunderea in Parlament pe un program politic, in fapt o adaptare a vechiului program de guvernare la noua configuratie a Guvernului.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu John Kerry criza politica, #John Kerry criza politica, #Guvern Ponta 3 , #Victor Ponta