Basescu acuza un aranjament intre Ponta si Iohannis pe interimatul lui Oprea (Video)

Duminica, 21 Iunie 2015, ora 22:16
7617 citiri
Basescu acuza un aranjament intre Ponta si Iohannis pe interimatul lui Oprea (Video)
Foto: B1 TV

Fostul presedinte Traian Basescu sustine ca intre Victor Ponta si Klaus Iohannis exista un aranjament pentru numirea lui Gabriel Oprea la sefia interimara a Guvernului, inca dinainte ca premierul sa plece in Turcia pentru operatia la picior.

"Ponta i-a cerut in mod neconstitutional (lui Iohannis - n.red.) sa il numeasca pe Oprea. Articolul 107 din Constitutie e clar ca briciul: spune ca, in cazul in care prim-ministrul nu este in capacitatea de a-si exercita functia, presedintele desemneaza un premier interimar. Faptul ca Ponta isi permite sa arate el pe cine va desemna ne arata ca suntem in fata unui aranjament anterior.

Daca eu eram in locul lui Iohannis si un prim-ministru, fie el si Ponta, imi spunea 'eu de azi sunt bolnav si il propun pe X', nu avea nicio sansa sa-l numesc. E optiunea presedintelui, nu a premierului. Ar putea sa numeasca pe altcineva. Parerea mea e ca Ponta si-a permis, pentru ca avea un aranjament inainte de a pleca in Turcia", a declarat Traian Basescu, invitat duminica seara la o emisiune la B1 TV.

Ponta guverneaza de la Istanbul prin Facebook: Reduce TVA la 19% de pe patul de spital

Mai mult, fostul sef de stat a mai spus ca el, ca presedinte, ar fi avut exigenta ca Victor Ponta sa-i trimita si un certificat medical, nu sa anunte pe Facebook ca este bolnav.

De asemenea, Basescu este de parere ca vicepremierul Gabriel Oprea nu se va descurca la sefia interimara a Executivului, pentru ca nu stie economie.

Aceeasi ipoteza, a blatului intre Ponta si Iohannis, a venit anterior si de la Monica Macovei, care l-a acuzat pe presedinte ca ar avea o "intelegere oculta" cu Victor Ponta, daca il desemneaza pe Gabriel Oprea premier interimar.

Macovei: Daca Iohannis il desemneaza pe Oprea, inseamna ca are un blat cu Ponta

Victor Ponta a anuntat, duminica la pranz, ca medicii de la spitalul din Istanbul au decis sa il externeze, insa va mai ramane o perioada in Turcia, pentru a fi tinut sub observatie dupa operatia la genunchi.

Ponta ramane in Turcia sa-si schimbe pansamentele si pentru control. Cine va fi premier

Totodata, premierul a notat ca luni ii va trimite o adresa presedintelui Klaus Iohannis, in care ii va cere sa-l desemneze pe Gabriel Oprea sa exercite toate atributiile functiei de prim-ministru.

#Basescu Ponta Iohannis aranjament, #Basescu Ponta Turcia , #Victor Ponta