Basescu: Cazanciuc a mintit ca va schimba Codurile, Ponta e un scut pentru infractori

Miercuri, 12 Februarie 2014, ora 00:34
2262 citiri
Basescu: Cazanciuc a mintit ca va schimba Codurile, Ponta e un scut pentru infractori

Presedintele Traian Basescu a spus, marti seara, ca ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a mintit ca va schimba Codurile, adaugand ca prim-ministrul Victor Ponta "este un scut pentru infractori".

"Robert Cazanciuc a promis ca va corecta si problema din Codul de Procedura Penala, pe care a ridicat-o si doamna Haineala in CSM. Si tot in Consiliul din 6 ianuarie a promis ca va introduce in OUG sesizarile ICCJ.

Cazanciuc a mintit si nu a facut modificarile, pe urma sa vina Ponta sa ne dea lectii: 'Eu nu fac modificari prin OUG'. Am vazut super-deontologi care s-au uitat si la CSM din 6 ianuarie. Am intrebat: 'Suntem pregatiti sa intram de la 1 februarie cu codurile?'. Raspunsul a fost 'Da'", a declarat seful statului, la B1 Tv.

Basescu, atac sustinut la Ponta, moguli, PNL, BNR, FMI. Dezvaluiri despre Becali si "Raiul lui Dragnea"

Traian Basescu a vorbit si despre modificarile aduse de noile Coduri in privinta condamnarilor la inchisoare.

"Spiritul Codului Penal acesta a fost: La prima condamnare sa nu mai mergem cu condamnarile de la 5 la 15 ani. S-a spus 'Sa fie o pedeapsa mai mica, dar la recidivare o sa fie nenorocire'.

Te trezesti cu pedepse mai mari, daca ai mai multe capete de acuzare, decat in actualul Cod. Ce-mi pare rau este ca domnul Cazanciuc a fost sesizat in mod repetat si de Inalta Curte, si de DNA", a precizat presedintele.

Basescu acuza modificarile la Codul Penal: Nu poti spune ca n-ai avut resurse, ai avut resurse de ticalos

Totodata, acesta l-a atacat si pe prim-ministrul Victor Ponta, afirmand ca "a incercat sa dea o mana de ajutor infractorilor" si ca, astfel "este un scut pentru infractori"

"Este corupt acest premier sau nu? Va spun eu: Este corupt! Pe trafic de influenta, a facut organigrama pentru ASF-ul asta, pentru Carabulea. E un extraordinar receptor de trafic de influenta", a mai sustinut Traian Basescu.

Codul Penal: Articolul care prevedea inchisoarea pentru presiuni asupra Justitiei, abrogat si in Camera Deputatilor

Noile Coduri Penal si de Procedura Penala au intrat in vigoare pe 1 februarie. In proiectul de ordonanta de urgenta care cuprinde mai multe modificari ale noului Cod de Procedura Penala apar si modificari cu privire la interceptarea suspectilor, una dintre cele mai controversate prevederi din noul Cod. Potrivit modificarilor, metodele speciale de supraveghere sau cercetare se dispun si daca urmarirea penala este inceputa in rem.

Ulterior, Guvernul Romaniei a aprobat miercuri Ordonanta de Urgenta pentru luarea unor masuri de implementare necesare aplicarii Legii nr.135/2010 privind Codul de Procedura Penala.

Eveniment Quarterly Report

Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Vicepreşedintele USR Dan Barna a declarat marţi, după angajarea în Parlament a răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare, că o moţiune de cenzură nu are...
Marcel Ciolacu anunță impozitarea cu 70% a averilor ilicite: ”Vom confisca pe scară largă bunurile provenite din evaziune” VIDEO
Marcel Ciolacu anunță impozitarea cu 70% a averilor ilicite: ”Vom confisca pe scară largă bunurile provenite din evaziune” VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că Guvernul va creşte masiv amenzile, va confisca pe scară largă bunurile provenite din evaziune şi va impozita cu 70% tot ce înseamnă avere...
#Traian Basescu Ponta scut infractori, #Traian Basescu Cazanciuc mintit Coduri, #Basescu modificari coduri , #Victor Ponta