Basescu cere demisia unui secretar de la Educatie pentru plagiat: Stiu ca-i e greu, a furat si el

Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 23:06
3794 citiri
Basescu cere demisia unui secretar de la Educatie pentru plagiat: Stiu ca-i e greu, a furat si el
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu l-a atacat din nou pe premierul Victor Ponta pe tema plagiatului si a coruptiei, cerand demiterea secretarului de stat din Ministerul Educatiei Stefania Duminica si amendand votul din Parlament in cazul deputatului PSD Vlad Cosma pentru ridicarea imunitatii.

Seful statului a acuzat-o, intr-o declaratie de presa sustinuta miercuri seara, pe Stefania Duminica de furt intelectual, precizand ca si el, desi nu este specialist, si-a dat seama ca aceasta a plagiat lucrarea de dizertatie la master.

Basescu: Ponta si Antonescu, chiar sunteti iresponsabili? Faceti-l, frate, pe Iohannis vicepremier, dar incetati criza!

"L-as ruga public pe Victor Viorel Ponta sa o revoce pe doamna Stefania Duminica, secretar de stat la ministerul Educatiei, pentru plagiat. Am confruntat si eu cele doua lucrari si nu exista niciun dubiu, chiar daca nu sunt specialist.

Stiu ca ii e foarte greu sa revoce pe cineva pentru plagiat, pentru ca nu s-a revocat pe sine, dar aceasta doamna nu mai are nicio calitate morala in calitate de hot. Aceasta doamna a furat, ca si premierul, se numeste furt intelectual", a declarat presedintele.

Basescu a facut precizari si pe votul din Parlament in cazul Vlad Cosma.

"As mai semnala ca atitudini nocive pentru credibilitatea Romaniei votul dat in Parlament pentru Vlad Cosma. Mult mai potrivit ar fi fost ca decizia de arestare sau nearestare sa o ia un judecator, si nicidecum un vot politic. Ponta nu se dezminte. Ponta a tinut sa fie solidar cu hotii, confirmand ceea ce eu consider sau ceea ce eu apreciez ca si conduita a acestui prim ministru ca este corupt, fara valori morale, doar cu interese politice.

Cei 222 de parlamentari ai PSD, UNPR si PC care au impiedicat cursul justitiei in frunte cu Ponta si Dragnea au o mare responsabilitate pentru modul in care activitatea Parlamentului va fi identificata si in viitorul raport MCV", a mai spus Basescu.

#Traian Basescu Victor Ponta plagiat, #Stefania Duminica plagiat demisie, #vot Cosma imunitate arest , #Victor Ponta
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Corb l corb nu-si scoate ochii. Cum ar putea Ponta, plagiator inter-
Poza Prison
Prison
rank 1
Cum ar putea silvia holotiuc, plagiatoare dovedita, sa-i ceara