Ziare.com

Basescu: Daca plecam de la ideea de veto, nu ne mai cauta nimeni

de Irina Olteanu
Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 12:47

   

Basescu: Daca plecam de la ideea de veto, nu ne mai cauta nimeni
Presedintele Traian Basescu a explicat, marti, de ce va merge el la Consiliul European, din 22-23 noiembrie, precizand ca are "un potential mult mai mare de negociere a bugetului decat Victor Ponta".

"Stiu ce pot sa fac si stiu ca am un potential mult mai mare de negociere a bugetului decat Victor Ponta. Niciodata nu am sa fug de atributii, pentru a-mi salva pielea. Deci din motive pe care nu insist sa le enunt pot avea performante mult mai bune decat Ponta. Stiu responsabilitatea uriasa pe care o am, si nu fug de ele", a afirmat Traian Basescu.

Seful statului a tinut sa precizeze ca interesul Romaniei este sa negocieze bugetul 2014-2020.

Basescu vrea negociere, Ponta insista pe veto - Parlamentul a adoptat o rezolutie

"Daca plecam de la ideea de veto, suntem in afara negocierilor, nu ne mai cauta nimeni. Romania, ca a saptea tara ca marime din UE, are capacitate de negociere. Personal, sustin ca interesul Romaniei e sa negocieze, nu sa plece de la Bucuresti cu ideea unui veto", a spus Basescu.

Presedintele a mai afirmat ca "riscul sa fim dezbinati este major, daca nu plecam pe ideea ca noi toti acolo trebuie sa gasim un compromis".

Declaratia presedintelui Traian Basescu a avut loc chiar inainte de interventia premierului Victor Ponta in Parlamentul Romaniei, unde se va discuta despre pozitia pe care Romania ar trebui sa o adopte la Consiliul European. De fapt, discursul premierului a inceput cu intarziere probabil din cauza faptului ca seful statului nu terminase de vorbit de la Cotroceni. De abia cand Traian Basescu a ajuns la faza intrebarilor de la jurnalisti, a inceput si premierul sa isi tina discursul in plenul reunit.

Ziare.com v-a transmis in format LIVE TEXT declaratia presedintelui Traian Basescu de la Palatul Cotroceni

- Pe fondul dezbaterii publice legate de bugetul Uniunii Europene, imi revine sa fac cateva declaratii.

- Discutam despre o situatie de negociere extrem de complexa. In momentul de fata, eu ma aflu intr-un proces de corelare cu alte state, astfel incat sa imi sustin punctul de vedere.

- In dezbaterea publica se discuta despre cifre.

- Pentru a beneficia de toate drepturile trebuie sa respectam Tratatul de Aderare. Nu exista inca documente executive, care sa gestioneze accelerarea procesului de convergenta.

- In ceea ce priveste coeziunea, s-au facut niste propuneri legate de penalizarea Romaniei. Propunerile nu sunt in regulamente.

- Cofinantarea, care acum este 85%, eu am reusit sa obtin si o plata ajungandu-se pana la 95%. Prefinantarile se presupune sa fie 2% din contract. Sunt multe de negociat.

- Problema TVA - eligibil sau nu. Nu se cunoaste, dar tot o initiativa a mea a fost ca TVA sa fie eligibil macar pe anumite proiecte.

- Sunt foarte multe lucruri care trebuie discutate si negociate in acest summit, iar el trebuie bine pregatit inainte de inceperea lui. Mecanismul de formare a bugetului Uniunii este destul de complicat.

- Bugetul lansat de presedintele Uniunii nu mai este in discutie.

- Interesul Romaniei este sa negocieze bugetul 2014-2020. Daca plecam de la ideea de veto, suntem in afara negocierilor, nu ne mai cauta nimeni.

- Nu doar celelalte tari au nevoie de aliati, ci si noi avem nevoie de aliati.

- Romania, ca a saptea tara ca marime din UE, are capacitate de negociere. Personal, sustin ca interesul Romaniei e sa negocieze, nu sa plece de la Bucuresti cu ideea unui veto.

- Fortarea pe ideea unui veto daca nu-i ca noi arata si incapacitatea de a-ti forma aliante in Consiliu. Romania nu a fost niciodata in aceasta situatie pana acum si sper nici sa nu fie in incapacitate de a-si sustine prin negocieri punctele de vedere si sa obtina macar un compromis.

- Riscul sa fim dezbinati este major, daca nu plecam pe ideea ca noi toti acolo trebuie sa gasim un compromis.

- As mai face o observatie. Toata UE este in recesiune. Singularizarea este marea eroare pe care o poate face un stat beneficiar. Sunt state donatoare care ar fi fericite sa vada un veto de la o tara beneficiara.De ce merge Basescu la Consiliul European: Am potential mai bun decat Ponta

- Vreau sa lamuresc si de ce merge Basescu si nu merge Ponta la Consiliul European. Este un moment dificil, pentru ca nimeni nu e multumit acum de cum arata propunerea de buget a lui Van Rompuy.

- Stiu ce pot sa fac si stiu ca am un potential mult mai mare de negociere a bugetului decat Victor Ponta. Niciodata nu am sa fug de atributii, pentru a-mi salva pielea. Deci din motive pe care nu insist sa le enunt pot avea performante mult mai bune decat Ponta. Stiu responsabilitatea uriasa pe care o am, si nu fug de ele.

- Era obligatia mea de sef al statului sa-mi asum politic ce trebuia anuntat pentru ca romanii sa nu ajunga ca alte state din UE sa astepte bani din imprumuturi pentru pensii si salarii. Am acelasi sentiment si acum.

- Am raspunderea constitutionala sa gasesc un compromis care sa satisfaca interesele Romaniei si sa previna situatia de veto. Nu se poate merge pe aceasta idee daca esti responsabil mai ales din postura de stat beneficiar.

Mesaj pentru Parlament

- Inteleg ca astazi se reuneste Parlamentul. As face public o rugaminte: sa aiba in atentie faptul ca sunt in plin proces de negociere premergator sosirii la Bruxelles si semnalele divergente dintre premier si presedinte pot crea confuzie care va fi in defavoarea noastra.

- Atunci cand se constata semnale divergente intre premier si presedinte, membrii Consiliului vor avea dubii - care va fi reactia Romaniei dupa terminarea Consiliului.

- Si daca tot se intruneste Parlamentul azi, mi-ar fi de ajutor din punct de vedere politic daca ar rezolva urmatoarele probleme de credibilitate: problema Trasculesacu, problema Mircea Diaconu, problema de la Camera Deputatilor cu cei doi ministri care au dosare penale.

- Ar fi extrem de productiv daca n-am mai auzi declaratii precum "Se reia finantarea". Abia ieri a venit auditul Comisiei pe POSDRU. Ar mai fi foarte util daca Guvernul ar trimite raspunsurile la cererile Comisiei privind programele europene cu probleme: competitivitate, dezvoltare regionala, transporturi, pentru ca nici acum nu s-a primit un raspuns al Guvernului cu privire la cele reclamate.

Nu am nicio datorie fata de nimeni. In vara a fost sustinut statul de drept, nu Traian Basescu

- Mai vreau sa fac o mentiune. S-a vehiculat ca Traian Basescu are datorii la cei care l-au sustinut in vara. Este o dezinformare ticaloasa. Nu am nicio datorie fata de nimeni. Pentru ca nimeni nu l-a sustinut pe Traian Basescu. A fost sustinut statul de drept, nu Traian Basescu, iar atacurile care au fost: blocarea CCR, suspendarea fara respectarea unor norme elementare, incercarile de modificare a Legii referendumului, au dat semnalele puternice ca Guvernul nu ar fi pregatit sa respecte statul de drept si Constitutia.

- Aceasta este explicatia pentru care lideri europeni au reactionat, nu pentru Traian Basescu.

- La suspendarea din 2007 nu a fost nicio reactie, pentru ca s-au respectat procedurile si legile. Deci nu este adevarat ca Traian Basescu a fost aparat si are plati de facut. Si chiar daca as fi fost aparat, tot nu as fi considerat ca am datorii. Singura mea obligatie e sa apar interesele Romaniei."Daca eram in locul lui Ponta, nu mi-ar fi cazut galoanele daca ma duceam la CAG"

- Daca nu ar fi fost demagog, Victor Ponta ar fi mers la Consiliul Afaceri Generale care incepe azi. Tratatul UE spune ca Consiliul UE este compus din cate un reprezentant al fiecarui guvern. La Consiliul Afaceri Generale, Tratatul spune clar ca poate participa un membru al Guvernului care are mandat de vot. Daca Victor Ponta nu ar fi facut un simplu joc de imagine, ar fi trebuit sa fie la CAG, pentru ca participarea e decisa de premier.

- M-am multumit sa discut cu domnul Orban si l-am informat despre discutia pe care am avut-o cu presedintele Van Rompuy pentru a corela mesajele. Cunosc foarte bine Tratatul Uniunii Europene. Va pot citi articolul din Tratat, care spune asa: Consiliul exercita impreuna cu Parlamentul European functia legislativa si bugetara. Deci, functia legislativa si bugetara! Pana acum, spunea domnul prim-ministru ca nu sunt contabil, deci nu ma pot duce, ca nu sunt economist, ca nu am guvernul, dar l-a trimis pe domnul Orban, care nici dansul nu e nici contabil, nici..

- Repet, uzanta este sa participe un ministru cu un mandat foarte clar, dar, avand in vedere agitatia, interesul manifestat, problema de viata si de moarte pe care a facut-o din participare, eu n-as fi considerat ca imi cad galoanele daca ma duceam in locul unui ministru ca prim-ministru sau chiar ca presedinte ca sa sustin interesul tarii mele.

- Ma bucura faptul ca probleme importante ale Uniunii, pentru ca nu este doar o problema a Romaniei, sunt discutate de Parlament si mi-as dori ca dezbaterea sa fie una corecta si sa nu impiedice obtinerea unui rezultat bun.

- Daca acest lucru se va intampla, (Parlamentul va adopta o rezolutie cu privire la pozitia Romaniei in Consiliul European - n.red.), voi arata documente ale CCR care arata ca presedintele nu poate primi mandat de la Parlament.

- Suntem pregatiti pentru un compromis la Consiliul European. Este posibil sa nu ajungem la un rezultat bun.

Sunt in campanie doar pentru ca exist

- Intrebat despre relatia pe care o are cu premierul Victor Ponta, Traian Basescu a declarat: Nu ma deranjeaza decat un singur lucru: afirmatiile ca presedintele este in campanie. Mai oameni buni, uitati-va pe toate posturile de televiziune. Veti vedea ca nu este niciun politician care sa mearga la TV si sa nu vorbeasca de Traian Basescu.

- Nu este jurnalist care sa nu se simta obligat sa vorbeasca de Traian Basescu, mai ales in termeni negativi. Sunt in campanie doar pentru ca exist si nimeni nu ma poate impiedica sa exprim puncte de vedere care vizeaza Romania. Nu sunt departe de momentul la care voi decide sa ma si apar.

- Pentru ca nu am fost invitat in Parlament, am ales sa fac aceasta conferinta de presa. Voi sunteti Parlamentul meu.

Basescu nu il lasa pe Ponta sa mearga la Consiliul European

Traian Basescu nu l-a lasat pe Ponta sa mearga la Consiliul European

Traian Basescu va reprezenta Romania la Consiliul European, in 22-23 noiembrie, la care principala tema de pe agenda este bugetul UE pentru urmatorii sapte ani.

Saptamana trecuta, premierul Victor Ponta a declarat dupa ce s-a intalnit cu presedintele Traian Basescu la Cotroceni ca seful statului nu i-a dat mandat pentru a participa la summit-ul de Bruxelles de la sfarsitul acestei luni.

"L-am informat pe presedinte asupra negocierilor purtate de Guvernul Romaniei referitoare la exercitul financiar multianual 2014-2012, ceea ce numim in termeni uzuali bugetul UE.

Aici am reliefat cele doua obiective fundamentale ale Romaniei: referitor la politica agricola comuna, atingerea unui nivel de convergenta in ceea ce priveste platile directe; in ceea ce priveste politica de coeziune, obiectivul este alocarea unui sume corespunzatoare in functie de regiunile de dezvoltare ale Europei, asta presupune alocarea din proiectele de coeziune a unei sume mult superioare exercitiului 2007-2013, o suma care sa corespunda criteriilor folosite de pana acum de UE, urmand ca obligatia Romaniei sa fie sa-si imbunatateasca sistemul administrativ", a spus Ponta.

Ponta se adreseaza Parlamentului pe tema participarii la Consiliul European

Luni, premierul a transmis Parlamentului o scrisoare prin care solicita sa se adreseze plenului reunit, pe tema reprezentarii Romaniei la Consiliul European.

Birourile Permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului au decis convocarea sedintei de plen reunit pentru marti, de la ora 13.00.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8367 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
69 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Baii, ce-nseamna jurnalismu de classa senzationeasca sadea: titlul

conform caruia vetto-ul te izoleaza de dialog, interpretare normala dfealtfel cu potential de dezvoltare, am ajuns subit la exacerbarea iegoului prezidential in fata miniiegoului copiutza. Tipic tovaraseste: decat sa discutam constructiv sau macar edificator, dam cu bata-n balta ca face valuri si se uita tot boborul nedumerit: domnee ce valuri poa sa faca o bata, in balta mentalului de garla.
Deci cand il iei pe veto-n bratze, sau ciomagu mioritic, sa nu te astepti sa te mai caute cilivizatia; ca n-are motivatzie.

 

Si suspendatii au drepturi ?

Pe cine mai reprezinta suspendatul ? Mai ales ca angajeaza statul roman pe o perioada indelungata si dupa ce va fi suspendat definitiv.Pana acum toate parerile lui economice au fost catastrofale pentru Romania,dar acum vrea sa o ingroape definitiv.Are legatura cu o declaratie mai veche a lui;daca voi muri voi trage multi dupa mine.O sa reuseasca sa omoare multi romani saraci si infometati dar nu toata Romania.El ramane cel mai mare si mai periculos dusman alromanilor.

 

HaHaila are voie la "vorbitor", Normal este campanie electorala,

si cum el conform constitutiei este apolitic, echidistant si nepartinitor, va lauda cu mare bucurie Guvernul Romaniei, care trage din greu sa scoata tara din "noaptea portocalie" in care a bagat-o el si ciuma lui portocalie.

 
 

Plagiatorul Ponta nu are nicio credibilitate in UE

Asa ca daca ne reprezenta un impostor in Parlamentul European, Romania avea numai de pierdut. Si cu cat va sta mai mult pe functia de prim ministru si va murdari acel scaun, cu atat Romania se va decredibiliza mai mult in lumea civilizata....

 

Asta-i ROmania ăluia DEMIS de 8,3 mil de votanți.

Prețul Epocii DEMISULUI : subdezvoltare pană in 2020

Cei opt ani scurși pană acum din Epoca DEMISULUI au transformat o Romanie, intrată in NATO și practic admisă in UE in 2003, dintr-o țară cu mare potențial de creștere intr-un teritoriu devastat. Niciodată, in istoria noastră modernă, țara nu a fost atat de dezbinată, romanii atat de plini de ură, de sărăcie, atat de lipsiți de speranță, nepăsători față de viitorul comun. Epoca impostorului DEMIS de 7,9 mil. de votanți va fi peste ani subiect și obiect de studiu pentru istorici, sociologi, filosofi. Tanăra democrație din Romania va avea mult de invățat din acest studiu.

Epoca DEMISULUI ar trebui să se incheie, teoretic, cel mai tarziu in 2014. Romania va avea o perioadă de tranziție, chiar mai dură decat cea de la inceputul anilor ’90. Ceaușescu a lăsat in urmă un popor extrem de sărac, dar o țară cu un mare potențial economic. Epoca DEMISULUI lasă in urmă un popor cu cel mai scăzut nivel de trai din Uniunea Europeană și o țară cu resursele sale economice și umane epuizate sau arvunite la prețuri de nimic, mai multe decenii de acum incolo. De aceea, Epoca DEMISULUI, la fel ca și Epoca lui Ceaușescu, nu se va termina imediat ce va dispărea persoana. Sistemul odios de urmărire, denigrare și pedepsire a cetățenilor, pus la cale in vremea DEMISULUI, va necesita timp și oameni deasupra vremurilor ca să fie dezmembrat.

Din nefericire, se pare că

este perioada pe care dl Băsescu, obligat fiind in fața celor care l-au numit Guvernator după 29 iulie 2012, va fi nevoit s-o arvunească. Mai puțini bani pentru Romania vor insemna și mai puține spitale, mai puține școli, mai puține șosele și mult mai multă subdezvoltare. Practic, prin felul in care DEMISUL se raportează astăzi la dl Ponta – cu o ură greu de ințeles pentru un om care ar trebui să mai aibă legătură in primul rand cu cartea de istorie – șansele Romaniei de a se face auzită la Bruxelles se diminuează continuu. Imi este teamă că in decembrie, după ce se va fi discutat viitorul buget al Uniunii, impostorul DEMIS de 8,5 mil. de votanți adevărați,credibili și REALI va condamna Romania la subdezvoltare, pană hăt departe, in 2020.

Viva Gadfi și ăla DEMIS de 8,1 mil. de romani care sunt rupți de foame,foamea comisă de Epoca DEMISULUI!

 

ORICE NUMAI USL NU!

Libera de haita socialista a USL, tradatori de neam si tara, indivizi lipsiti de scrupule care nu au nici mama nici tata. In ceea ce priveste glontul pe care danix61 il promite Presedintelui ALES al Romaniei il asigur ca sunt suficienti romani dispusi ca sa incaseze acest glont in locul Presedintelui. Eu sunt doar unul dintre ei! Orice numai sa dispara odata USL. Disparitia USl este singura si obligatorie cale pentru insanatosirea Romaniei! Si USL va pierde aceste alegeri la fel precum de ani de zile constant electoratul sau s-a imputinat, ceea ce inseamna ca romanii s-au trezit si ca abureala socialistilor din USL nu mai are nici un efect!
ORICE NUMAI USL NU!!!

Atat de destept este Pappy ...

incat ar vota si maine cu PP-DD sau Udmr!
Super tare!!!

PS: revin la ideea ca diaspora nu are nici un drept sa-si dea cu parerea ... sa-si vada de "noile tari mame" care i-au adoptat. Punct!

 

El vrea sa negocieze in numele Roamniei dar Constitutia

nu ii da presedintelui competente de negociator cu numai guvernului,
Articolul 91
(1) Presedintele incheie tratate internationale in numele Romaniei, negociate de guvern
Presedintele "reprezinta" Ro conf CCR dar numai in mod onorific.
Tratative -nema pentru pesedinte

calculator

Esti pe lampi bag seama... Pai Ponta al tau se ascunde in papuris pentru ca stie ca nu are nici trecere si nici fata la UE... In plus stie foarte bine ca nu poate sustine ce trebuie sa sustina intrucat isi da cu stangul in dreptul acasa... Lasitate tipic socialista. De genul fular-Nastase!

papy asta ma dat pe spate, vrea glont in locul

HaHaitului, Doamne, mare ti-e gradina.

El are un singur exemplu in fata

Romania de acum NU este republica prezidentiala, iar Constitutia a fost gandita in aceasta directie.
Basescu insa emite "rationamente" bazandu-se pe "exemplul" presedintelui dinaintea lui... Iliescu!

Isi anunta demisia......sper...

Doamne-ajuta...

 

Doamne-ajuta la ce ?

adica sa se prapadesaca tara ?

Si eu banuiesc ca se pune la cale o noua lovitura de stat si ca
Presedintele stie .
Sper ca va lua masurile cuvenite .

base poate sa-i ia numai masurile la pantofi

pantaloni si camasi lui Ponta si celor din USL.
Poate ca la Jilava detinutii lucreaza la confectii si incaltaminte
E bine sa stii masurile oamenilor importanti
finita la comedia portocalia!

CU DUNGI MAI CALCULATOR

adica masuri pentru zeghe . pentru ponta si acolitii din usl.

Stie cineva sa alcatuiasca o plangere penala?

Impotriva ziare.com care trebuie sa ajute la dezvaluirea identitatii lui danix61. Amenintarea cu moartea este un lucru grav si cand este vorba de cetateanul de rand, daramite cand este vorba de Presedintele Romaniei! Atitudinea este tipic socialista: "daca dusmanul nu renunta trebuie eliminat"...

 

calculator

te deranjeaza cuvantul zeghe ? in zeghe langa bombonel o sa ajungeti toti cei care batjocoriti rominii astazi

!!!

Ponta nici nu stie ca dreptul de veto se poate folosi doar daca se incalca Tratatul UE, cum de mai avea tupeul sa-i ceara mandat lui Basescu, cand el habar n-are care-i sunt atributiile de premier!! Pe langa faptul ca el e responsabil pentru blocarea fondurilor europene, mai are pretentia de a negocia el cu Uniunea asta dupa ce a compromis negocierile prin declaratiile vehemente la adresa UE!!

Știm că...

...pe el il caută doar Baroase,Merchel și Ghițenștain că doar ei l-au imputernict să reprezinte ROmania,ăștia și cele 6 paiațe de la CCR...atat...milioane de romani i-au dat cu flit la referendum...a fost și este DEMIS de miloane de romani...el nu mai reprezintă pe nimeni...nici pe el...

Viva Gadafi și El...doi sunt de aceeași teapă!

cine ma?

Domnu presedinche...dupa sei baga-n mormint pe cacarau si pe hotu vostu de tonta cu mitirlanu de felix.

Presedintele base-rau a luat-o in freza cu

summit-ul
Multe tari nu sunt de acord cu propunerea lui von rummpuy de reducere cu 150 mld de EURO doar a anumitor programe europene(coeziune +agricultura) asa cum sustin germania,m. britanie si Suedia(mi-e sila sa scriu cu litera mare numele celor 2 tari exponente ale colonialismului propagat de cabala financiara mondiala,cea care a cultivat produsele financiare toxice((CDS-urile,pt cine intelege dintre peansionarii activati pe ziare.com))
Presedintele base-rau are datorii de platit pt referendum si sustinatorii lui se ascund acum(vivien,barroso,gordonel etc)

Basescu nu a fost suspendat niciodata...

Basescu este un mare conducator,presedinte corect,cinstit,integru,aparator infocat a drepturilor majoritatii,echidistant fata de partide,cu inteligenta sa a reusit o mare performanta in Romania fata de state bogate,sa mentina tara fara a fi afectata de criza mondiala.De cand este el presedinte traim mult mai bine,viata nostra s-a inbunatatit in mod radical.Este cel mai mare presedinte din ultima 1001 ani.
Propun sa initiem un regerendum pentru a-l alege pe viata.Numai cu el se pot da lovituri mortale loviturilor de stat.De cand ne-a procopsit Dumnezeu cu acest om minunat a dejicat cel putin 666 lovituri de stat in Romania si in alte tari de pe glob (a dat asistenta)Sa cerem la PE si ONU ca marele nostru conducator sa aiba cate o statuie marime naturala in toate capitalele lumii.
Cand va apare in public nu va sfiiti si aruncati-va la pamant pentru a forma un covor viu pe care sa pasesca cu piciorele lui universale.

felicitari pt d-l presedinte Basescu...

felicitari pt d-l presedinte Basescu...din nou Felicitari.
este cazul ca Copilul poNta care s-a mai maturizat???sa i-a aminte cum se vorbeste si ce trebuie sa spuna un prim ministru!!!Dar el este un Plagiator si numai un "Prim Mistret" Halal sef de guvern...

multi asculta putini inteleg

suntem din pacate condusi acum de un guvern extrem de incapabil. Un premier care nu asculta inainte de a emite o judecata e un om limitat. Din fericire avem si ceva vizionari cum ar fi presedintele care de asemeni are unele minusuri dar scuzabile comparativ cu cei din USL.

 

@scu-spune-mi te rog o sa ajungem la zeghe

cu probe false sau fara probe ca in cazul lui bombonel in Dosarul calitatii ?
Se pare insa ca fara probe justitia "independenta" se simte mai bine sa dea ani de detentie,de ce sa se oboseasca sa fabrice probe ca in dosarul Zambaccian ca acestea sa fie contesate.
Ati pregatit cumva lagare ca la Auschwitz sau aveti siteme ceva mai moderne,digitale ?
Ne veti impusca sau ne veti gaza,sau deschideti lagare de munca la noul canal? Cred ca luati in considerare metoda simpla si clasica a omoratului in bataie si ingropatului in curtea din spate experimentat recent la SRI.
Sunt f.f.curios sa stiu ce tehnoilogie avansata se pregateste in laboratoarele de basiste pentru oponenti
Finita la comedia portocalia!

TI-E FRICA

te stii cu musca pe caciula ? eu zic sa dai fuga la DNA sa te autodenunti , acum cat mai e vreme

 

Chiar credeti tot ce indrugati pe aici?

Sau e doar distractie! Umorul de nestavilit al romanilor ...

calculator ?

ce nume pompos pentru tine,un ABAC decat este mult mai inteligent decat un nimeni care se ascunde in spatele nickului calculator.

pt unii dintre cei care nu stiu sa citeasca....

pt unii dintre cei care nu stiu sa citeasca....refrendumul a fost in favoarea d-lui Basescu. cu 7.5 milioane din 19.5 milioane cu drept de vot, nu poti sa spui ca a fost suspendat!!! Cifra de 7.5 milioane reprezinta o minoritate absoluta si dramatica pt USLasi. poate ca daca refendumul tinea 5 zile poate poate..mai puteau fura citeva milioane ca ajunga la 8.5 milioane vorba lui Ambidiscretu si a unora de pe ziare.com..intenet..proxenet..

Base uzurpa atributii constitutionale

ale guvernului si parlamentului
Basescu sfideaza prevederile Constitutiei si Parlamentul ,uzurpa atributiile de negociere exclusive ale guvernului.
Pana cand o sa admitem ca aceasta paiata sa-si bata joc de o intreaga natiune si de reprezentantii ei legitimi ?Orice slabiciune este sanctionata de aceasta canalie

ARTICOLUL 91
(1) Presedintele incheie tratate internationale in numele Romaniei, negociate de Guvern, si le supune spre ratificare Parlamentului

Presedintele uzurpa deci competenta exclusiva a guvernului de a negocia tratate internationale.
Presedintele sfideaza Parlamentul care numai el are dreptul de a ratifica un tratat International
Presedintele are conf CCR dreptul de a a reprezenta tara ,dar nu de a negocia in numele guvernului

locul lui Ponta e linga mentorul Bombonel...

Ponta: locul tau e la puscarie plagiatorule...linga indrumatorul furtului tau intelectual...

Vizionar

Am mai avut un vizionar care se credea nemuritor, acum avem un vizionar care vede doar interesele agramatelor lui si ale Camorei portocalii securisto-naziste.

Teroristul BasescuTr. sustine neonazismul si e antiRomania ,PE si CE

Democratic si conform statului de drept adevarat, Parlamentul roman a adoptat Rezolutie ce stipuleaza ca Basescu Traian trebuie să apere ferm si fără echivoc interesul Romaniei la Consiliul European, sustinand propunerile venite dinspre Comisia Europeană si PE.Parlamentul consideră că textul propus la acest moment de presedintele Consiliului European nu reflectă obiectivele urmărite de Romania si de toate tarile membre ale U.E. Basescu calca in picioare Rezolutia parlamentului si se declara cu maxima iresponsabilitate si vinovatie PENALA,pro neonazist si terorist internationalal alaturi de herman Rompuy,Barroso si Merkel, cei trei neonazisti europeni.Iata aici argumente care-l descalifica ca oficial european pe Herman Rompuy:Sotia lui Herman Van Rompuy ESTE lidera unui clan ultranationalist si anti-european.“Herman Van Rompuy este european de fatadă, obligat de functia sa de presedinte al Consiliului European, dar noaptea, si mai ales in week-end, el redevine un nationalist flamand", a declarat Olivier Maingain, presedinte al formatiunii politice belgiene FDF (Fédéralistes Démocrates Francophones).Maingain a dezvăluit totodată că sotia presedintelui Consilului European, Geertrui Windels Van Rompuy, care candidează in comuna Rhode-Saint-Genèse pe o listă electoral a dreptei, denumită "Respect", este lidera unui clan politic ultranationalist si anti-european, avand legături cu formatiunea extremistă flamandă Vlaams Belang si cu separatistii flamanzi din N-VA, formatiuni care doresc scindarea Belgiei: “Si cum rămane cu doamna Van Rompuy, care găzduieste pe lista sa in Rhodos-Saint-Genesis candidati care au un discurs plin de ură si vulgar provenind din randurile nationalismului extremist flamand? Nu, doamna Van Rompuy nu este «prima doamnă a Europei», cum spun unii, ea este doar liderul unui clan nationalist si anti-european.

http://octavpelin.wordpress.com/?s=sotia+lui+Rompuy+&submit=C%C4%83utare

realizeaza cineva oare

infantilismul astora de la guvernare?
auzi ce zice un piministru: "avem nevoie de bani de la europa ca sa-i platim mercedesul lui basescu"...
asta este normal??!!

 

NORMAL

ca pontacul nu mai are bani daca a cheltuit banii pe deplasarile in campania electorala cu elicopterul .dupa alegeri. daca are sansa sa mai ramana in functie, va fugi la merkel .cu basca intinsa pentru cativ euroi

Un secu basist-nazist care ameninta

pe forum are probabil multe motive sa-i fie frica de schimbari democratice,dar ele sunt inevitabile.Sistemul mafiot securist basist devoalat de documentarul al-Jazeera face acum inconjurul pamentului
basist Finita la comedia portocalia!

 

Mafiot corupt Basescu recunoaste ca e un santajist

Coruptul Basescu Train spune ca "nu are datorii la nimeni"! Si mai spune ca neonazistul H.Rompuy si STASI Merkel l-au readus la Cotroceni sa apere statul de drepti si aceasta impotriva votului a peste 80% dintre alegatori care au DECIS demiterea teroristului international Basescu Traian, cel care a batjocorit la referendum prin boicotarea impusa mafiei PDL-ARD statul de drept romanesc? Basescui a incalcat Declaratia Universala a Drepturilor Omului art.21 si a interzis dreptul romanilor de a participa la viata politica a tarii.Halal stat de drepti mai are securistul Basescu Traian.mai mult decat atat Basescu Traian incalca si acum principiile fundamnetale ale statului de drept si-n INTERES PERSONAL desconsidera rezolutia Parlamentului.Insusi Parlamentul European a decis ca interventia lui Barroso ,Merkel si Reding in favoarea lui Basescu a fost ilegala si a atentat la staTul de drept romanesc si la siguranta publica europeana.Asadar cei trei membri ai EPP l-au ajutat pe mafiot Basescu din motive supecte de coruptie si santaj la care securistul Basescu Traian se pricepe foarte bine.
Cu ce obraz se mai duce Basescu in Consiliul Europei dupa ce Al Jazeera a argumentat documentat ca Basescu Traian este un asasin securist a carui dosar a fost distrus, ceea ce inseamna ca toate crimele savarsite de Basescu sunt crime abominabile impotriva umanitatii.

http://www.antena3.ro/externe/al-jazeera-dosarul-de-securitate-al-lui-traian-basescu-a-fost-distrus-romania-controlata-de-securitatea-comunista-192704.html

nu cred; ca se inscrie in normalu orriginal si reprezinta cul-

tura de avangarda a politicii moderne. Intreg conceptul actual de guvernare se bazeaza pe premisa diletantismului de clasa umana; numai cine nu munceste nu greseste, mai ales ca nu are experienta: cam asta este nivelul infantilismului practicat si de guvernanti si de guvernati. Este cea mai blanda, cultivata si folosita apreciere in ambele sensuri: paturica isi dubleaza ipocrizia si natura primitiv materialistica iar multimea sociala se consoleaza de complezenta; gresim maica cu totii, ca nu s-a nascut nimeni invatat. Undeva acolo sus exista o preocupare determinanta ca normalu sa nu iasa din matca; si de cele mai multe ori prinde la mentalitatea noastra roasa de obiceiuri vechi.

@Nolticus, AdyCa, Barabula Dr... & Co .

Statele UE sint impartite in doua tabere, in cea a tarilor net contributoare stind membrii mai vechi si mai bogati cum ar fi Germania, Olanda, Marea Britanie, Danemarca, Suedia, Austria, care doresc o reducere a anvelopei bugetare de 1.033 de miliarde de euro propusa de Comisia Europeana pentru perioada urmatorilor 7 ani. Asa cum au fost impartite (din aceasta privinta) si ultima oara, in 2005.

Politica de Coeziune vizeaza reducerea decalajelor intre tarile dezvoltate si cele nou venite in clubul UE. Ca vi-o place voua sau nu moronii conservatori din famila PPE trebuie sa inteleaga ca egoismul nationalist nu este binevenit, iar politica de coeziune (fundamentul noii UE) nu este negociabila.

Nu stiu cit aincinstienta poate avea o parte din romani, care

nici acum, cind se joaca viitorul tarii in urmatorii ani, nu pot sa uite toate certurile sau preferintele personale si sa se alinieze in spatele singurului reprezentant oficial si ales al nostru, presedintele tarii. Ce avem de cistigat dind apa la moara lui Voiculescu, via sprijin uslamist? Stiu insa tot ce avem de pierdut daca continuam sa ne comportam ca o natiune de salbatici.

In afara de deget mai *** si altceva?

mai *** si altceva? Poate niste beneficii portocalii, sau poate ...?

aceeasi blonda superba care jongleaza natural cu I

-ul din cultura reprezentativa: voIculescu, Inconstienta, uslamIsm, salbatIcIe. Saru mana pentru aparItIe!

Salbatice sunt prostituatele politice PDL-ARD ,

Miliarde de euro au fost jefuite Romanie si U.E. DE CATRE PDL-ARD,averi enorme au facut PDL-ARD si famiglia mafiota Basescu Traian in timp de crima mondiala economica,exact asa cum au facut in timp de razboi mondial marii criminali ai umanitatii.MacGigi este ultima individa care are dreptul moral sa gavareassca despre civiliZatie.Romania civilizata NU-I ACCEPTA in tara pe criminalii ,contrabandistii PDL-ARD si cu atat mai putin pe teroristul international Basescu Traian.

 

 

nu stiu daca e monstruos, dar e trist .

Un lucru este cert , de cind e USL-ul la guvernare nu se mai petrec lucrurile " usurel " , au iesit la iveala tot felul de magarii si activitatile prost gestionate anterior .Asta e un lucru bun pentru tara indiferent de culoarea politica .
Spun trist pentru ca omul Basescu are o problema din moment ce poate spune " am un potential mai mare decit Ponta "....???....dupa x guverne Boc-marioneta ?...vi tu sa spui asa ceva in spatiul public ?
E o mare problema !....avem o foarte mare problema .
Daca asculti cele doua "cuvantari" ...este evident ca Basescu parca ar fi stiut ce va spune Ponta . A raspuns punctual la toate problemele expuse de Ponta .
foarte curios ...asta asa ca fapt divers .
Nu stiu ce sa zic ....ceva e putred si in USL.

 

eu cred ca e chiar monstruos!

cu cine vorbea basescu? de ce nu era impreuna cu Parlamentul si guvernul,in momentul in care se hotara ceva deosebit de important, cum ar fi pozitia Romaniei la adoptarea hotararilor UE? Ce e el, sa faca abstractie de puterea legislativa si executiva, de pozitia organului supremn reprezentativ al poporului roman?
In ce priveste tupeul, nu este nimic nou! faptul ca el se crede in general cel mai destept,e de domeniul medicului, cum spuneam mai sus! Nu am reusit sa aud ce spune, pentru ca am ascultat ce spune Ponta, el e prim ministru, el are painea si cutitul, basescu, el singur, nu ar trebui sa conteze, nimeni sa nu il asculte, nimeni sa nu il vada! nu reprezinta pe nimeni, nu are atributii decizionale!
in ce priveste faptul ca stia ce o sa spuna Ponta, probabil ca la discutiile dintre ei, s-au pus problemele astea, probabil ca Ponta l-a informat, asa se face! Ponta este un om normal, la faptele lui putem sa na gandim si sa le evaluam logic, fara teama de greseala! e singurul castig, dealtminteri, dar eu zic ca e urias!

base uzurpa atributiile constitutionale de negociere

ale guvernului
Articolul 91
(1) Presedintele incheie tratate internationale in numele Romaniei, negociate de Guvern, si le supune spre ratificare Parlamentului

el sfideaza si parlamentulspunand ca nu-i pasa de el desi este scris ca parlamentul ratifica
acestea sunt motive temeinice de suspendare imediata

Vorbim doar asa, sa treaca timpu' !

trebuie sa itelegem ca in Ro nu mai exista demnitate in paturile inalte [clasele conducatoare] si deci totul e pe dos! Tara este de tip mafiot precum Italia lui Betino Craxi, Julio Andreoti.....
Vezi azi pe unul care obtine un contract de x km pentru tronsonul de autostrada y-z la suma de n ! Cu suma ''n'' ar fi trebuit sa faca distanta de ''s'' km! El, mafiotul, a facut cu 30% < dect trebuia! Banii in schimb [diferenta se vad in bolizi scumi , avioane, elicoptere....
Ca cam , asta e Romania mioritica! Si fatarnicia nu va disparea~! Niciodata!
Asa ca ''halal sa va fie nesimtitilor cu furtisaguri cu tot sau vorba cuiva : de cap sa va fie!

 

Balmajeli, de dragul de a face zgomot...

"Problema TVA - eligibil sau nu. Nu se cunoaste..."
Ba se cunoaste! TVA-ul nu este cheltuiala eligibila in niciun proiect din fonduri europene.
Problema cu "nu se cunoaste" a generat-o insa guvernul Boc, care la sfarsitul anului trecut hotara ca in implementarea romaneasca TVA devine deductibil de la 1 Ianuarie 2012.
Ce inseamna aceasta? Da, TVA poate fi "deductibil" la raportare, dar NU poate fi rambursat din fonduri UE. Si mai exact? "Baietii destepti" din fondurile europene au gasit o metoda de a mai stoarce niste bani de la buget, iar guvernul Boc a legitimat-o!

"A few cost categories are excluded from co-financing, namely:
- debt interest and recoverable VAT;" (sursa: Rules and conditions applicable to actions
co-financed from Structural Funds and Cohesion Fund)

Iar altii sunt mai patiti in domeniu :D

http://www.wolftheiss.com/index.php/archiv_detail-2012/items/another-vat-case-before-the-european-court.html

 

Pe Lasu Masa-Verde ....

....oricum nu-l mai cauta nimeni de ani de zile....

 
 

Oricine ....chiar si domnia ta....

...poti sa reprezinti Romania...dar acest impostor NU! Asta este acum o simpla marioneta si nu mai dispune de capacitatea de a negocia ci de a spune: "Ja, ich verstehe recht, Frau Merkel!" Despre viermi cauta-i in alta curte!

ai grija

ca esti cam portocaliu la gura ... si miroaseeeeeeeee

@ElyClau13'46: cred ca te inseli profund in clasificarea lui Pappy

"inteligentu"; ceea ce-l motiveaza sa sa fie atat de transant este convingerea ca, ca sa scapi de mizerie trebuie eliminata sursa ei, comparativ cu intensificarea serviciului de curatenie intensiva. Credinta lui ca usl-u este sursa primara de mizerie are o motivatie inteligent descoperita; si eu impartasesc aceeasi atitudine fata de circu asta prost de promovare a hotilor doar ca-s de-ai nostri: a sosit timpul sa ne departam cu toata forta de mitul hotului cinstit; suntem o natiune muncitoare, inteligenta care a fost crescuta in aceasta cultura duplicitara: decat sa risti muncind si aparandu-ti identitatea mai bine te ascunzi la umbra lu nascase protejat de partidu hotzilor. El este hotarat sa schimbe aceasta atitudine transant; din nefericire orice schimbare in bine se face sanatos pe etape: 23 de ani sa recunosti ca te-ai inselat la inceput e mult; dar putin daca ne raportam la educatia generatiilor de asistareala comunistoida. Se dezvolta un razboi psihilogic teribil pe fondul provocarilor europene incurajate de Basescu; miza nu-i Basescu ci faptul ca am inceput sa constientizam ce inseamna politica statului de drept mosit de mmumia ssovietica. Mai exista un mit pe care suntem obligati sa-l demontam urget: acela al inteligetei calificate lipsite de orice valoare morala si nationala. Exemplu terifiant in inteligenta lu Aditza: a scapat numai cu doi ani si cu imensa averea nestirbita; avere formata din functia de bugetar. Esential in aceasta campanie este sa clarificam daca vrem sa continuam furandu-ne caciula, laptele si cornu copiilor nostri sau sa incepem sa rationalizam, inclusiv ca, resursele, atat materiale cat si de ideologie, nu sunt infinite. Asa ca putemt vota linistiti orice formatiune politica atata timp cat credem ca evolutia se desparte civilizat de impostura si se constituie nativ pe acumulare sociala.

 

Papy

cred ca poarta pampersi SENI, altfel ar vede mai clar lucrurile.
Pentru portocalii cameleonici speranta sta in diaspora care poate fi pacalita usor, pentru ca cei din diaspora nu au de suferit de pe urma unor decizii proaste luate de niste politicieni incapabili si rau voitori.

Superba analiza si bine punctata ... va multumesc ...

Sunteti printre putinii care chiar gandesc .. de injurat, in functie de "nivelul" de "cultura" o face toata lumea .. 5 cu felicitari !!!

base uzurpa atributiile constitutionale

ale guvernului si parlamerntului
Articolul 91
(1) Presedintele incheie tratate internationale in numele Romaniei, negociate de Guvern, si le supune spre ratificare Parlamentului
Este motiv temeinic de ssuspendare imediata

 

 

Tovarasul Basescu nu-i in stare sa inteleaga mai nimic, asa cum n-a

...inteles nici mesajul celor 7,4 milioane de romani.

 

O noua suspendare este iminenta

in urma uzurparii atributiilor constitutionale ale Guvernului si Parlamentului.

Disputa e intre două tabere si nu e rău!

Fiecare dintre GREI re consilieri care au studiat si
pot da sfaturi cu competentele dirijate de interesul
personal,de grupare ori...national!
Deranjante sunt,după mine,luările de cuvant ale unor
GURALIVI din cele două tabere,ori cu ...guse!
Stiu,e o problemă care costă Ţara ,cetătenii ei,dar nu este prima dată.Ce o fi fost in 1918-1919 cu pacea care de după război(cand era să pierdem Banatul...),
ori de după al doilea cand deasemenea unii au uitat
să inchidă gura,dar vor să desferece Romania!
Postul de lider e plin de responsabilitate,dar păcat
că la decizii aiurea pentru tară,nu plăteste zdravăn!
Oricum,galeria e mai putin dispusă a discuta CHESTIA
si mai mult să-i pomenească pe cei trei lideri ai
momentului!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor