Basescu: Daca Ponta nu semna acordul de coabitare, il numeam pe Dragnea premier. Tot un drac

Luni, 25 Ianuarie 2016, ora 21:38
5092 citiri
Basescu: Daca Ponta nu semna acordul de coabitare, il numeam pe Dragnea premier. Tot un drac
Foto: Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu spune ca, daca Victor Ponta nu ar fi semnat acordul de colaborare institutionala, in decembrie 2012, atunci prim-ministru ar fi fost desemnat Liviu Dragnea.

"Au venit Dragnea, Antonescu si Ponta la mine, aveam pregatit acordul de coabitare. Crin Antonescu nu l-a semnat. Daca nu semna Ponta acordul de colaborare, il numeam pe Dragnea premier. Ponta a simtit lucrul asta si a semnat", a declarat fostul presedinte, luni seara, la Nasul Tv.

Intrebat daca era mai bine cu Liviu Dragnea premier, Traian Basescu a raspuns: "Tot un drac".

Marea eroare a lui Victor Ponta

Totodata, intrebat de moderator de ce nu a demisionat dupa alegerile parlamentare din 2012, in loc sa il desemneze premier pe Victor Ponta, Traian Basescu a precizat: "Imi luam fesul, gentuta si il aveati pe Antonescu presedinte. Ce va faceati cu seful asta? Ca Antonescu iesea presedinte in 2012".

"Eroarea lui Ponta a fost razboiul cu mine. Ponta, daca alegea sa-si vada in mod decent de functia de prim-ministru, avea mari sanse sa iasa presedinte. A intrat in campania electorala uzat dupa doi ani si jumatate de lupta cu mine.

Marea eroare a fost ca USL l-a desemnat prim-ministru. Si-a cautat deplasari in Orientul Mijlociu, in China, pentru ca in Europa nu il primea nimeni. I-a infuriat pe romani atat de tare in mizeria cu obstructionarea votului din strainatate, incat romanii din afara tarii au votat cum au votat, insa familiile lor de aici l-au rupt", a precizat Traian Basescu.

Dan Mihalache, "la butoane". OUG pentru rente viagere la Academia lu Gabriel Oprea

Acesta subliniaza ca presedintele Klaus Iohannis nu este "la butoane" in Romania: "Cel care a deprins butoanele este Dan Mihalache, dar Klaus Iohannis nu este calare pe treaba".

Nu in ultimul rand, fostul presedinte a vorbit si despre scandalul Academiei de Stiinte ale Securitatii Nationale: "Si-au dat ordonanta de urgenta pentru o renta viagera egala cu cea a membrilor Academiei Romane".

Eveniment Quarterly Report

Clotilde Armand îl dă în judecată pe Marcel Ciolacu: ”Prim-mincinosul ţării, şeful PSD”
Clotilde Armand îl dă în judecată pe Marcel Ciolacu: ”Prim-mincinosul ţării, şeful PSD”
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand anunţă miercuri că a decis să-l acţioneze în instanţă pe ”prim-mincinosul ţării, pe şeful PSD”.” Într-o ţară democratică personaje...
Boloș, despre pachetul de măsuri fiscale: „Guvernul aduce bani suplimentari de la bănci, de la corporațiile multinaționale”
Boloș, despre pachetul de măsuri fiscale: „Guvernul aduce bani suplimentari de la bănci, de la corporațiile multinaționale”
Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a declarat că, prin măsurile luate, Executivul ”nu a făcut altceva decât să aducă bani suplimentari” la buget, de la companii. El susţine că...
#Traian Basescu Ponta premier, #Basescu acord colaborare Ponta, #Basescu Dragnea premier , #Victor Ponta