Basescu, despre comisarul european al Romaniei: Ponta s-a speriat de o gluma lansata de la Bruxelles

Luni, 08 Septembrie 2014, ora 21:09
3869 citiri
Basescu, despre comisarul european al Romaniei: Ponta s-a speriat de o gluma lansata de la Bruxelles

Presedintele Traian Basescu a vorbit, luni seara, despre faptul ca prim-ministrul Victor Ponta "s-a speriat de o gluma" lansata de la Bruxelles privind viitorul post de comisar european pe care il va avea Romania.

"Toate discutiile mele legate de functia de comisar, indiferent cu cine au fost facute, au fost legate de nevoia asigurarii unui portofoliu reprezentativ.

Eu stiu ca pe Victor Ponta l-a descumpanit acea lista care a aparut cu numele Corina Cretu pe un portofoliu neconvingator. Ca sa nu se sperie Victor-Viorel, vreau sa-i spun ca a fost o gluma lansata de la Bruxelles.

Oamenii de la Bruxelles au simtul umorului si atunci au lansat acest lucru chiar la doua zile dupa ce Victor-Viorel povestea ce negocieri complicate a avut el pentru obtinerea unui portofoliu. Va rog, sunteti ziaristi, intrebati-l cu cine a negociat!", a afirmat seful statului, intr-o declaratie de la Palatul Cotroceni.

Basescu avertizeaza despre fraude la alegeri: Sa fie demis seful Jandarmeriei

Acesta a subliniat ca Romania va avea un portofoliu "cu care nu o sa ne fie rusine".

"Dar Victor-Viorel s-a speriat de o gluma si s-a temut ca i-am stricat negocierile complicate. Caraghios. Da. V-as spune mult mai mult, dar este o regula sa nu se vorbeasca in aceasta perioada", a mai spus Traian Basescu.

Ponta dezvaluie cum a negociat cu Juncker si exclude ca vom primi portofoliul "ajutoare umanitare"

Victor Ponta a dezvaluit, joi seara, cum a purtat negocierile cu presedintele ales al Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Premierul a sustinut ca Traian Basescu "a aflat sambata ca putem sa luam un portofoliu foarte bun", spunand inca o data ca este vorba despre "dezvoltare regionala".

El l-a acuzat pe presedinte ca ar fi sunat la Bruxelles si ar fi cerut ca portofoliul respectiv sa nu fie dat Romaniei si a spus ca niciodata nu s-a vorbit ca Romania sa primeasca un portofoliul precum cel de ajutor umanitar.

E oficial: Corina Cretu a fost confirmata in functia de comisar european

Informatia legata de portofoliul "ajutoare umanitare" a fost dezvaluita de site-ul Euractiv, care a publicat, in urma cu cateva zile, pe surse, si forma finala a viitoarei Comisii Europene, conform careia Corina Cretu va primi portofoliul "ajutoare umanitare".

Vineri, Corina Cretu a fost confirmata in functia de comisar european.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....