Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Basescu, despre declaratiile lui Ponta: Iresponsabile si antieuropene (Video)

Duminica, 18 Noiembrie 2012, ora 13:43
6639 citiri
Basescu, despre declaratiile lui Ponta: Iresponsabile si antieuropene (Video)
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu i-a raspuns, duminica, premierului Victor Ponta, pe care il acuza ca face declaratii iresponsabile si antieuropene.

"Referitor la declaratiile antieuropene pe care unii oficiali, reprezentanti ai unor institutii publice, si politicieni romani le-au exprimat in ultimele zile, inclusiv la declaratia prim-ministrului Guvernului Romaniei, Victor-Viorel Ponta", Administratia Prezidentiala face, prin intermediul unui comunicat remis Ziare.com, mai multe precizari.

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, la Bistrita, ca "daca ni se spunea in 2007, domnule, nu o sa aveti nici drumuri, nici spitale, nici agricultura ca in Vest, dar o sa va facem ANI si DNA, poate ca ne gandeam de mai multe ori".

Afirmatia este considerata de presedinte "antieuropeana" si Administratia Prezidentiala subliniaza ca declaratiile "nu reprezinta pozitia oficiala a Romaniei".

De asemenea, Traian Basescu transmite ca regreta "in mod profund iresponsabilitatea declaratiilor unor oficiali si politicieni romani, care pun interesul lor electoral si personal mai presus de interesul national".

"Presedintele le cere tuturor politicienilor sa nu mai faca astfel de declaratii iresponsabile, care vulnerabilizeaza pozitia tarii noastre in cadrul negocierilor pentru urmatorul exercitiu bugetar al Uniunii Europene, 2014 - 2020, si care afecteaza grav imaginea Romaniei in plan international, cu efecte, in principal, asupra grupurilor de investitori", mai precizeaza sursa citata.

Totodata, seful statului considera ca 'cel mai important argument in cadrul oricaror negocieri la nivelul Uniunii Europene il reprezinta un grad mare de absorbtie a fondurilor europene si invita institutiile responsabile sa faca toate demersurile pentru a creste nivelul de absorbtie, iar reprezentantilor Guvernului Romaniei le cere sa puna in aplicare de indata toate masurile solicitate de Comisia Europeana in vederea deblocarii programelor de finantare care se afla, in prezent, in situatia de pre-suspendare".

In final, Traian Basescu face un apel la partidele politice "sa nu implice Uniunea Europeana si institutiile sale in jocul politic electoral intern".

D.R.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Basescu raspunde Ponta, #Basescu Ponta declaratii antieuropene , #Victor Ponta