Basescu, despre declaratiile lui Ponta: Iresponsabile si antieuropene (Video)

Duminica, 18 Noiembrie 2012, ora 13:43
6553 citiri
Basescu, despre declaratiile lui Ponta: Iresponsabile si antieuropene (Video)
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu i-a raspuns, duminica, premierului Victor Ponta, pe care il acuza ca face declaratii iresponsabile si antieuropene.

"Referitor la declaratiile antieuropene pe care unii oficiali, reprezentanti ai unor institutii publice, si politicieni romani le-au exprimat in ultimele zile, inclusiv la declaratia prim-ministrului Guvernului Romaniei, Victor-Viorel Ponta", Administratia Prezidentiala face, prin intermediul unui comunicat remis Ziare.com, mai multe precizari.

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, la Bistrita, ca "daca ni se spunea in 2007, domnule, nu o sa aveti nici drumuri, nici spitale, nici agricultura ca in Vest, dar o sa va facem ANI si DNA, poate ca ne gandeam de mai multe ori".

Afirmatia este considerata de presedinte "antieuropeana" si Administratia Prezidentiala subliniaza ca declaratiile "nu reprezinta pozitia oficiala a Romaniei".

De asemenea, Traian Basescu transmite ca regreta "in mod profund iresponsabilitatea declaratiilor unor oficiali si politicieni romani, care pun interesul lor electoral si personal mai presus de interesul national".

"Presedintele le cere tuturor politicienilor sa nu mai faca astfel de declaratii iresponsabile, care vulnerabilizeaza pozitia tarii noastre in cadrul negocierilor pentru urmatorul exercitiu bugetar al Uniunii Europene, 2014 - 2020, si care afecteaza grav imaginea Romaniei in plan international, cu efecte, in principal, asupra grupurilor de investitori", mai precizeaza sursa citata.

Totodata, seful statului considera ca 'cel mai important argument in cadrul oricaror negocieri la nivelul Uniunii Europene il reprezinta un grad mare de absorbtie a fondurilor europene si invita institutiile responsabile sa faca toate demersurile pentru a creste nivelul de absorbtie, iar reprezentantilor Guvernului Romaniei le cere sa puna in aplicare de indata toate masurile solicitate de Comisia Europeana in vederea deblocarii programelor de finantare care se afla, in prezent, in situatia de pre-suspendare".

In final, Traian Basescu face un apel la partidele politice "sa nu implice Uniunea Europeana si institutiile sale in jocul politic electoral intern".

D.R.

Eveniment Quarterly Report

Avertismentul lui Nicolae Ciucă privind riscul discursurilor extremiste: ”Populismul pune în pericol drepturile civile ale tuturor”
Avertismentul lui Nicolae Ciucă privind riscul discursurilor extremiste: ”Populismul pune în pericol drepturile civile ale tuturor”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat joi, 28 septembrie, în cadrul Conferinţei Europene a preşedinţilor de parlamente din statele membre ale Consiliului Europei care are loc la...
Decizia în cazul lui Dumitru Buzatu, amânată de instanță pentru a doua oară. Avocat: ”Încă mai caut probele”
Decizia în cazul lui Dumitru Buzatu, amânată de instanță pentru a doua oară. Avocat: ”Încă mai caut probele”
Curtea de Apel Iaşi a amânat pentru vineri, 29 septembrie, pronunţarea deciziei în cazul lui Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru luare de mită. Este a doua oară când magistrații...
#Basescu raspunde Ponta, #Basescu Ponta declaratii antieuropene , #Victor Ponta