Basescu, despre "pisicutul" lipsit de caracter, care a aruncat-o pe Ioana Petrescu in gura lupului

Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 11:24
11818 citiri
Basescu, despre "pisicutul" lipsit de caracter, care a aruncat-o pe Ioana Petrescu in gura lupului

Presedintele Traian Basescu a explicat, miercuri, de ce a facut publice inregistrarile consultarilor de luni de la Palatul Cotroceni, sustinand ca nu a jignit-o pe Ioana Petrescu, ministrul de Finante, dar si ca premierul si ministrul au venit nepregatiti la discutii.

"Nu aveau nicio cifra pregatita, aveau doar enunturi, povesti pregatite, de genul 'Sa imbunatatim colectarea, sa facem sa functioneze ANAF'.

Ei nici acum nu stiu cum vor compensa deficitul la fondul de pensii, care are in momentul de fata un deficit de 12,5 miliarde, deci 18 miliarde se face deficitul. Problema este de unde se iau banii.

Am vazut si abordarea 'De ce nu le-a dat presedintele solutii'. Solutii pot fi, problema care este impactul pe solutiile pe care le ai", a spus presedintele, miercuri, intr-o emisiune la Evenimentul Zilei.

Basescu a publicat inregistrarile de la consultarile cu Ponta-Petrescu: Ati terminat la Harvard? Ma asteptam la argumente gen Roubini (Video)

Basescu, acuzat ca a fost "badaran": Ponta minte! Voi face publice inregistrarile

Intrebat de ce a ales sa faca publice inregistrarile discutiilor cu prim-ministrul si cu ministrul de Finante, seful statului a precizat: "Am respectat intotdeauna cutuma, pana acum, cand s-au depasit niste limite".

"Amintiti-va ca Ponta a spus ca, 'in timpul consultarilor, presedintele isi cauta sticla de whiskey pe langa fotoliu'. M-a deranjat faptul ca a zis ca m-am purtat badaran cu dna ministru. A fost o discutie corecta, in care nu am jignit-o nicio clipa, si se vede din filmare", a explicat presedintele.

Seful statului a mai acuzat ca Victor Ponta a facut "declaratii extrem de urate" la adresa sa: "'Presedintele nepregatit a jignit-o pe dna ministru si i-a spus ca diploma lui valoreaza mai mult decat cea de la Harvard' - sunt lucruri care la un moment dat nu le mai poti tolera".

Traian Basescu a explicat ca nu exista varianta ca un ministru sau prim-ministru sa vina la discutii la Palatul Cotroceni si acestea sa nu se inregistreze.

"Cand am spus ca se poarta ca un pisicut cand e cu mine nu am exagerat deloc. Daca ajungem la stadiul la care sa incerce sa perpetueze aceasta minciuna - ce ii face el presedintelui cand ajunge la Cotroceni - voi lua masuri.

Consultarile mele cu premierul au avut intotdeauna un suport economic. Niciodata n-a fost pregatit, intotdeauna a venit cu un ministru mai bine sau mai putin bine pregatit, dar el niciodata nu a inteles despre ce discutam", a mai sustinut presedintele, care a adaugat ca termenul "MTO" este consacrat in documentele Romaniei.

Ponta, foarte multumit de ministrul Petrescu si "bagat in ceata" de engleza lui Basescu (Video)

Petrescu, dezarmata la discutii. A fost aruncata de Ponta in gura lupului

Traian Basescu a afirmat ca Ioana Petrescu, ministrul de Finante, "a venit dezarmata" la discutiile de la Cotroceni si ca a fost impinsa in fata de prim-ministru.

"Prim-ministrul i-a luat orice arma care sa sustina reducerea CAS, a fost un barbat number one, pentru ca initial a spus ca vine singur. A hotarat sa o ia cand a constatat ca, nemaiavand argumentul Codului fiscal, cineva trebuia sa dea raspunsurile.

Sunt convins ca aceasta doamna este bine echipata din punct de vedere teoretic. Marea problema a dansei este lipsa de practica. A venit prea repede direct in functia de ministru, fara sa fi administrat o companie intai.

A fost aruncata in gura lupului, dupa care a incercat sa o martirizeze. Lipsa de caracter a lui Victor Ponta s-a vazut si din modul in care a sacrificat-o pe dna ministru", a declarat presedintele.

Acesta a subliniat ca ii convenea mai mult daca la discutii ar fi venit secretarul de stat din Ministerul Finantelor, Gheorghe Gherghina, decat Ioana Petrescu: "Dl. Gherghina mi-ar fi spus cinstit: fara taxe nu se poate".

Basescu, dupa intalnirea cu Ponta: Reducerea CAS, o masura electorala pripita, va aduce noi taxe pentru populatie

Presedintele Traian Basescu a sustinut, luni, o conferinta de presa, la Palatul Cotroceni, in care a precizat ca premierul si ministrul de Finante nu i-au adus argumente in favoarea sustenabilitatii reducerii CAS de la 1 octombrie.

Declaratia presedintelui a venit la scurt timp dupa ce seful statului a avut o intalnire cu Victor Ponta si Ioana Petrescu pe tema reducerii CAS cu 5 la suta, la finalul careia Ponta a sustinut ca s-ar fi "certat", iar seful statului a avut o atitudine "badaraneasca".

In replica, seful statului a facut publice, luni seara, inregistrarile de la consultarile pe care le-a avut la Palatul Cotroceni cu premierul si cu ministrul Finantelor.

Citeste si:
De ce a intrat Elena Lasconi în „război” cu prefectura județului Argeș, „Cel mai rău lucru care s-a întâmplat în Câmpulung după falimentul ARO”
De ce a intrat Elena Lasconi în „război” cu prefectura județului Argeș, „Cel mai rău lucru care s-a întâmplat în Câmpulung după falimentul ARO”
Primarul municipiului Câmpulung din judeţul Argeş, Elena Lasconi, a anunțat că ţine audienţe cu cetăţenii în stradă, pe un bulevard ale cărui lucrări de reabilitare au fost sistate...
USR, atac dur la guvernul PSD-PNL: „Niciun Guvern din lume nu îşi sabotează cetăţenii mai rău”
USR, atac dur la guvernul PSD-PNL: „Niciun Guvern din lume nu îşi sabotează cetăţenii mai rău”
USR a transmis marți, 5 iulie, că măsurile pe care coaliţia vrea să le adopte „îi vor sărăci şi mai mult pe români, în timp ce sinecuriştii şi baronii PSD şi PNL o vor duce din ce...