Basescu, despre scandalul Vila Dante: Fac plangere penala impotriva lui Victor Ponta (Video)

Joi, 26 Iulie 2012, ora 11:30
6720 citiri

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, joi dimineata, ca Victor Ponta trebuie sa "ajunga in instanta" pentru declaratiile in legatura cu Vila Dante.

"Sa arate un singur act ca vila urma sa-mi fie repartizata. Nu poti sa minti in halul asta. Este vorba de acelasi tip de fals precum cel cu copilul din campania trecuta. Astfel de mincinosi trebuie sa ajunga in instanta", a declarat Traian Basescu in fata sediului sau de campanie.

Ulterior, la Realitatea.net, presedintele suspendat a declarat ca ii va face plangere penala lui Victor Ponta.

"Abia fusesem ales de cateva luni in 2010, cine isi fixeaza o vila pentru 2014 in 2010 cand nu stii ce guvern va fi. E foarte confortabila resedinta presedintelui Romaniei, nu aveam nimic in program. Dar asta ne arata cat de jos poate cobori Ponta cu minciuna, pe care deja a confirmat-o in relatiile cu Bruxelles si romanii. Si-a zis el ca da o lovitura de imagine. Va asigur ca Ponta va trebui sa raspunda in fata legii pentru ca ii voi face o plangere penala. Si disputa politica are niste limite, cred ca a depasit-o", a spus Traian Basescu.

Ponta: Basescu si-a amenajat vila cu 1 mil de euro. Presedintele suspendat cere dovada

Premierul Victor Ponta i-a dus miercuri pe jurnalistii acreditati sa faca turul unei vile din Capitala - vila Dante (vila Lac 3) - in care Traian Basescuar urma, dupa cum spune seful Executivului, sa se mute in curand.

Ponta a acuzat ca pentru renovarea acestei vile au fost cheltuite sume considerabile de la bugetul de stat. Potrivit prim-ministrului, Traian Basescu se va muta in vila doar daca isi va termina mandatul, si nu daca va fi demis.

Victor Ponta sustine ca modernizarea si consolidarea vilei au costat in jur de 1.000.000 de euro si au fost facute in 2010-2011, perioada in care s-au facut uriase taieri salariale.

In replica, presedintele suspendat, Traian Basescu, a negat ca ar fi cerut RA-APPS sa amenajeze pentru el vila Dante si i-a cerut premierului sa arate hartia prin care el sau administratia prezidentiala ar fi cerut efectuarea lucrarilor, ce se ridica la un milion de euro. Basescu s-a arat dispus si sa le ceara romanilor sa voteze pentru demiterea sa, duminica, daca este prezentata o astfel de cerere.

La randul sau, directorul RA-APPS, Georgian Gabriel Sandu, a trimis Guvernului o precizare in care afirma ca pana in prezent nu s-a primit nicio solicitare pentru ca imobilul Casa Dante sa aiba destinatia prevazuta de legea privind acordarea unor drepturi fostilor sefi de stat.

Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: Ziare.com