Basescu, despre superimunitatea parlamentarilor: Se vede stilul lui Ponta, el e nevinovat intotdeauna (Video)

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 21:27
2477 citiri
Basescu, despre superimunitatea parlamentarilor: Se vede stilul lui Ponta, el e nevinovat intotdeauna (Video)
Foto: Presidency.ro

Presedintele Traian Basescu a subliniat, marti seara, faptul ca prim-ministrul Victor Ponta s-a deplasat la Johannesburg in ziua in care Parlamentul a avut pe ordinea de zi modificarile in ce priveste domeniul justitiei, astfel ca premierul a evitat sa isi asume raspunderea.

"A fost programata aceasta grea lovitura pentru statul de drept intr-o zi cand prim-ministru nu era in tara. Se vede stilul premierului de a spune ca nu stie. A stiut foarte bine, si el si Crin Antonescu despre modificarile la Codul Penal. Macar Crin Antonescu a argumentat de ce. Premierul, in stil absolut personal, de neasumare a raspunderii, s-a aflat azi la Johannesburg", a declarat seful statului, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni.

Basescu: Modificarile la Codul Penal darama 10 ani de munca a DNA si ANI

Intrebat daca il va chema pe premier la o discutie, pe tema modificarilor aduse codului Penal, Basescu a raspuns: "Era in Africa de Sud, nu stiti ca el e nevinovat intotdeauna?".

"Victor Ponta era la Johannesburg - asa o sa spuna - in timp ce presedintele nu e de acord cu Codul Penal. O sa avem o discutie, il invit", a precizat Traian Basescu.

Totodata, acesta a comentat si observatiile referitoare la faptul ca Victor Ponta s-a intalnit cu presedintele american Barack Obama, marti, la ceremonia de omagiere a fostului presedinte sud-african Nelson Mandela.

Ponta e in Africa, PSD il scapa pe Nastase votand legea amnistierii in Parlament

"Cu siguranta ne va povesti ce a discutat. Nu imi pare rau ca n-am mers, ca n-am avut bani. Crezi ca dupa 10 ani mai e o tentatie pentru mine o discutie sau o poza (cu Obama - n.red.)? Nu il voi intreba pe Victor Ponta (ce au discutat - n.red.), pentru ca stiu ce vrea America de la noi, nu am ce sa il intreb pe Victor Ponta: stat de drept, reducerea birocratiei, reducerea coruptiei", a mai spus presedintele.

Zi de foc in Parlament: Amnistia, amanata. ANI, mutilata. Legea care vizeaza Rosia Montana, ingropata

Parlamentarii din Comisia Juridica a Camerei Deputatilor au introdus, marti, cateva amendamente la Codul Penal care ii scot din categoria functionarilor publici pe presedintele tarii, pe parlamentari si profesiile liberale. Astfel, ei nu vor mai putea fi cercetati de Agentia Nationala de Integritate.

Parlamentarii, deasupra legii: S-au scapat singuri de ANI. Fenteaza si DNA si Parchetul

In ce priveste Legea amnistiei, aceasta a fost scoasa de pe ordinea de zi, deoarece PNL nu a vrut sa voteze alaturi de PSD.

Presedintele Traian Basescu a transmis, marti, o scrisoare presedintelui Senatului Crin Antonescu si presedintelui Camerei Deputatilor,Valeriu Zgonea, cerandu-le sa "vegheze la buna functionare a autoritatilor publice". Totodata, le-a cerut deputatilor sa respinga legea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Traian Basescu Ponta modificari Cod Penal, #Basescu modificari Cod Penal, #Basescu declaratii Ponta , #Victor Ponta