Basescu explica cererea pentru locuinta: Nu stau cu caciula in mana la un plagiator

Autor: Ana Ilie
Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 19:24
4501 citiri
Basescu explica cererea pentru locuinta: Nu stau cu caciula in mana la un plagiator
Foto: Presedintia Romaniei

Presedintele Traian Basescu a explicat ca i-a cerut premierului Victor Ponta sa aplice legea in ceea ce priveste resedinta unde se va retrage dupa incheierea mandatului.

Seful statului a explicat, vineri seara, ca nu a cerut o locuinta anume dupa incheierea mandatului, ci numai ceea ce i se cuvine prin lege unui fost presedinte.

"De asemenea, in ce priveste mult-discutata casa: Nu am cerut nicio locuinta anume. Unui fost presedinte, conform legii, trebuie sa i se asigure o resedinta unde sa i se poata asigura si paza. In ce ma priveste, nu am cerut decat aplicarea legii, iar daca Ponta nu vrea sa o aplice, e problema lui, nu stau cu caciula in mana la un plagiator", a spus Basescu.

"Imi mentin punctul de vedere ca atunci cand e fata in fata cu mine, e un pisicut", a continuat acesta.

Basescu a promis ca va posta pe contul sau de Facebook un film lamuritor in acest sens: "In acest sens, dupa ce se termina conferinta de presa, veti gasi pe Facebook-ul meu un filmulet, sa vedem cum e pisicutul".

Basescu dezvaluie a cui e fundatia careia Ponta vrea sa ii dea vila de la Snagov (Video)

Basescu si Ponta au o disputa pe chestiunea locuintei care i se cuvine sefului statului, dupa incheierea mandatului. La sfarsitul lui octombrie, Traian Basescu a declarat ca nu sta "cu caciula in mana" in fata lui Victor Ponta, ca sa ii dea "o casa din cele sapte ale lui" dupa terminarea mandatului de presedinte, sustinand ca vila de la Snagov pe care o ceruse ca locuinta de protocol va fi atribuita unei fundatii a Dacianei Sarbu, sotia premierului.

Ce casa ii pregateste Ponta lui Basescu

La randul sau, premierul Victor Ponta, a declarat ca situatia locuintei va fi rezolvata cu respectarea legii si ca se va cauta in acest sens la RA-APPS o locuinta micuta care sa nu deranjeze pe nimeni.

"Cred ca domnul Basescu, daca nu are nicio casa, sigur ca nu putem sa-l lasam in strada, sau daca justitia nu are acum timp de dansul, cat mai sta liber trebuie sa-i dam ceva. Dar nu cred ca trebuie sa-i dam un ditamai palat la Snagov. O sa gasim o locuinta in Bucuresti. O sa respect legea, in sensul in care o sa ne uitam la RA-APPS...o locuinta micuta ca sa nu deranjeze pe nimeni, ca daca e mare deranjeaza", a declarat premierul.

Despre vilele de la Snagov pe care si le-ar dori presedintele spre folosinta, dupa cum a relatat presa, Ponta a spus: "Acestea sigur nu poate sa le primeasca pentru simplul motiv ca am decis si am dat drumul deja la o procedura de propuneri sa o alocam, nu stiu, ori poate pentru sportivi, pentru olimpici, pentru Federatia Romana de Gimnastica".

Victor Ponta a mai afirmat ca i s-ar parea "extrem de nedrept" ca actualul presedinte sa plece din functie cu "pensie si casa de la stat".

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Basescu Ponta pisicut, #Basescu Ponta locuinta , #Victor Ponta