Basescu ii raspunde lui Ponta: Ce cauta la Ziua Unirii, ca nu l-am vazut in suita lui Cuza?

Luni, 31 Martie 2014, ora 16:38
4413 citiri
Basescu ii raspunde lui Ponta: Ce cauta la Ziua Unirii, ca nu l-am vazut in suita lui Cuza?

Presedintele Traian Basescu i-a raspuns, luni, premierului Victor Ponta, dupa ce acesta a spus ca ar trebui sa aniverseze 10 ani de la intrarea in NATO doar liderii romani dinainte de acest eveniment. In replica, presedintele a intrebat ce cauta premierul la Ziua Unirii, pentru ca nu l-a vazut "in suita lui Cuza".

"Observ ca astazi prim-ministrul a muncit din greu, a facut foarte multe declaratii, ceea ce inseamna munca lui de premier, si nu as vrea sa ramana fara raspuns, inclusiv aprecierea legata de marcarea la Presedintie a 10 ani de la intrarea Romaniei in NATO.

Am inteles ca pot sa participe doar cei care s-au implicat in procesul de aderare. Chiar daca nu mi se pare ca are dreptate, eu ii spun ca am fost un politician foarte implicat in acest proces care nu s-a intamplat intr-o noapte. Am fost ministru in perioada 1996-2000.

(...) Daca am merge pe logica lui Ponta, ce cauta la Ziua Unirii, ca nu l-am vazut in suita lui Cuza? Desi poate a luat un act al Unirii si a pus o semnatura plagiata pe el si acum se considera indreptati sa mearga la Iasi. Are fracturi de logica", a declarat Traian Basescu, luni, de la Palatul Cotroceni.

Basescu, despre acciza: E un act de sadism, Ponta incearca sa-si arate puterea

Presedintele a mai afirmat ca prim-ministrul "incearca sa strambe" axa Londra-Washington.

"Am fost sustinator fara rezerve al drumului Romaniei catre NATO si UE. Vorbeam despre axa Londra-Washington, pe care prim-ministrul incearca sa o mai strambe acum, sa o duca prin alte zari", a mai spus seful statului.

Ponta: Basescu trage azi o petrecere, dar el nu e cu NATO, e cu petrecerile de dupa (Video)

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, luni, ca Traian Basescu "trage o petrecere", luni, pentru a aniversa 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO, cu toate ca meritul pentru acest eveniment le apartine fostilor presedinti Emil Constantinescu si Ion Iliescu, precum si fostului premier Adrian Nastase.

"Vreau sa spun, pentru ca toata lumea aniverseaza zece ani de la intrarea in NATO, eu cred ca ar trebui sa aniverseze cei care au un merit pentru intrarea noastra in NATO: presedintele Constantinescu, premierii de atunci, presedintele Iliescu, prim-ministrul Adrian Nastase.

Ei sunt cei care ne-au adus in NATO, ca sa traga o petrecere azi presedintele Basescu, care nu are nicio legatura, bineinteles, cu NATO. El e cu petrecerile de dupa", a spus Victor Ponta.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....
Comentarii