Basescu ii scrie lui Ponta - Guvernul, ilegitim fara un nou program de guvernare

Marti, 04 Martie 2014, ora 13:39
3313 citiri
Basescu ii scrie lui Ponta - Guvernul, ilegitim fara un nou program de guvernare
Foto: Evenimentul Zilei

Presedintele Traian Basescu i-a scris, marti, prim-ministrului Victor Ponta, caruia i-a transmis ca, daca va solicita aprobarea Parlamentului pentru noul Guvern, mentinand acelasi program de guvernare al USL, consimte astfel la "delegitimarea Guvernului Romaniei".

"Avand in vedere ca, in cursul zilei de astazi, este programat votul Parlamentului pentru aprobarea remanierii guvernamentale, in calitate de Presedinte al Romaniei (...), va solicit sa luati masurile necesare pentru instalarea noului Guvern cu respectarea procedurilor constitutionale", i-a scris seful statului premierului, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Traian Basescu a spus ca, inaintea aprobarii de catre Parlamentul Romaniei a propunerii lui Victor Ponta de modificare a structurii si compozitiei politice a Guvernului, este necesara solicitarea aprobarii Parlamentului pentru un nou program de guvernare in raport cu noua componenta politica.

Guvernul Ponta 3: Ministrii, validati. Basescu i-a scris lui Ponta

"In urma intelegerilor politice pe care le-ati parafat, noul Guvern este sustinut de PSD, PC, UNPR, UDMR si Minoritatile Nationale reprezentate in Parlamentul Romaniei. Noua configuratie este de natura a produce o fractura puternica a votului acordat de catre cetateni la alegerile din decembrie 2012, care cu o majoritate covarsitoare au incredintat USL mandatul de a forma Guvernul", continua presedintele.

Acesta subliniaza ca "respectarea regulilor democratice si a normelor care instituie reguli procedurale constitutionale trebuie realizata intotdeauna cu buna-credinta, in spiritul unui comportament loial fata de Constitutie, dar si fata de votul exprimat democratic la alegerile parlamentare".

"In masura in care veti solicita aprobarea Parlamentului, mentinand programul cu care a fost investit Guvernul USL si care in prezent nu mai exista, consimtiti la delegitimarea Guvernului Romaniei", mai transmite Traian Basescu.

Candidatii propusi de Victor Ponta pentru a ocupa functii de ministri au fost audiati, marti, in comisiile parlamentare de specialitate, urmand ca la ora 15:00 sa se dea votul de investitura in plenul reunit al Parlamentului.

F. N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Basescu Ponta nou program guvernare, #Basescu Guvern Ponta, #Basescu scrisoare Ponta guvern, #Basescu vot Parlament Guvernul Ponta , #Victor Ponta