Basescu ii scrie lui Ponta: Vizam o remaniere

Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 19:40
4773 citiri
Basescu ii scrie lui Ponta: Vizam o remaniere
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a dezvaluit, luni seara, ca in cursul zilei i-a transmis prim-ministrului Victor Ponta o scrisoare in legatura cu cei patru membri ai Executivului acuzati de ANI de incompatibilitate, precizand ca viza "si o eventuala remaniere".

"N-am primit inca niciun raspuns, dar vizam, sigur, si o eventuala remaniere", a declarat presedintele Basescu, referindu-se la ministrii Ovidiu Silaghi, Liviu Pop, Eduard Hellvig si secretarul general al Guvernului, Dan Mihalache.

Basescu: Au castigat romanii vreun leu din suspendarea presedintelui?

De asemenea, seful statului a atras atentia ca "in lumea civilizata, politicienii suspectati de incompatibilitati demisioneaza".

"Nu a existat nicio reactie decat de solidarizare cu cei patru demnitari incompatibili. Acesta e un alt lucru care nu e in favoarea romanilor, dar e in favoarea unor politicienii. (...)

Nu au nicio legatura cu interesul national aceste atitudini de solidarizare cu niste oameni care se presupune ca au incalcat legea. Oriunde in lumea civilizata cand un ministru sau parlamentar e suspectat de lucruri in neregula, demisioneaza. La noi, politicienii se solidarizeaza ca nu suntem stat de drept, iar efectele le vom vedea in raportul MCV din decembrie sau ianuarie", a mai spus presedintele Basescu, in prima conferinta dupa referendumul din iulie.

Presedintele a mentionat ca cei patru demnitari au dreptul sa atace in justitie deciziile ANI, apreciind, insa, ca "aici discutam de modul cum arata un guvern, iar antecedentele lui nu justifica mentinerea acestor oameni doar din interese de alianta".

"Va spun cu certitudine ca pentru oamenii cinstiti prezenta in fata procurorului e sansa de dezvinovatire, nu e o acuzatie, e sansa pe care o au sa se poata dezvinovati. Asa functioneaza democratia, si v-o spune un om care a fost destul de des in fata procurorului; e o sansa, nu o nesansa. Lucrurile acestea trebuiesc rezolvate daca vrem sa avem un raport care sa ne permita reluarea discutiilor despre Spatiul Schengen", a adaugat Basescu.

Trei ministri acuzati de ANI de incompatibilitate si abuz in serviciu

Trei ministri ai Guvernului Victor Ponta sunt acuzati de Agentia Nationala de Integritate pentru abuz in serviciu sau incompatibilitate. In plus, mai este in vizorul ANI si secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache.

Cei trei ministri sunt sefii de la Transporturi, Ovidiu Silaghi, si cel de la Dezvoltare Regionala si Turism, Eduard Hellvig, precum si ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Modificările pe care guvernanții le-au făcut în privința calendarului de alegeri trebuie și puse în aplicare de către autoritățile locale în lunile care urmează. În luna martie începe...
Ce partide câștigă și care pierd într-un sistem cu două tururi pentru alegerea primarilor. ”La București există șansa să câștige al doilea candidat”
Ce partide câștigă și care pierd într-un sistem cu două tururi pentru alegerea primarilor. ”La București există șansa să câștige al doilea candidat”
Alegerea primarilor în două tururi a fost la un moment dat un subiect foarte dezbătut pe scena politică și în spațiul public. Ideea a fost însă abandonată după alegerile locale din...
#Basescu scrisoare Ponta remaniere, #Basescu scrie Ponta ANI, #Basescu ministri incompatibili ANI , #Victor Ponta