Basescu il ataca pe Ponta: Ofiter acoperit, plagiator, un bolovan la piciorul Romaniei. Ce penibili sunt unii!

Joi, 04 Decembrie 2014, ora 19:26
7403 citiri
Basescu il ataca pe Ponta: Ofiter acoperit, plagiator, un bolovan la piciorul Romaniei. Ce penibili sunt unii!
Foto: TVR 1

Presedintele Traian Basescu a lansat, joi seara, un atac dur la adresa premierului Victor Ponta.

Seful statului a spus ca premierul a intrat intr-o frenezie a formarii unui nouguvern, "pentru a incerca sa schimbe impresia, adunand farame de unde poate".

Totusi, Basescu a adaugat ca acest lucru ar fi legitim avand in vedere ca UDMR a anuntat ca se va retrage de la guvernare.

"Politicianul Ponta este complet discreditat in interiorul UE. Prezenta sa in fruntea Guvernului nu este decat un element de discreditare si pentru Romania, indiferent care este majoritatea in Parlament", a declarat Traian Basescu, la Palatul Cotroceni.

Acesta a adaugat ca in Europa nu a fost uitat faptul ca Ponta "fost unul dintre artizanii loviturii de stat din vara lui 2012".

"La alegerile prezidentiale, desi prinlegeprimul responabil eraVictor Ponta, nici in turul 1, nici in turul 2 nu s-au asigurat conditii pentru ca toti romanii sa-si poata exercita votul", a explicat Basescu legat de o alta nemultumire de-a sa, modul in care s-a votat in diaspora.

Un alt subiect pentru care presedintele Romaniei l-a atacat pe Ponta a fost cel al scandalului de plagiat.

"Nu a existat ministru sau demnitar in Europa care sa nu demisioneze cand este acuzat de plagiat. Domnia sa inca mai crede ca plagiatul nu conteaza. Nu conteaza pentru el, care are o biografie falsificata, dar pentru europeni conteaza ca e un plagiator", a punctat presedintele in functie.

Basescu, atac la Ponta: Un bolovan pentru Romania, sa-si asume un guvern fara el

De asemenea, Traian Basescu a adaugat ca un alt element de discreditare profunda a lui Ponta este faptul ca a fost ofiter al unui serviciu de informatii, fara sa faca public acest lucru, iar aceasta activitate a fost in contradictie cu Constitutia.

"Pentru binele Romaniei, public il rog pe Ponta sa-si asume formarea unui nou guvern, dar din care domnia sa lipseasca, pentru binele si credibilitatea Romaniei", a mentionat seful tarii.

Traian Basescu a mai spus ca Ponta "devenit un bolovan de piciorul Romaniei".

"Tu, guvernul, faci trei rectificari si iesi azi si vorbesti despre stabilitate si predictibilitate", a punctat presedintele, adaugatnd "Ce penibili sunt unii".

A.G.

Citește și:
Ce spune Ilie Bolojan despre candidatura sa la Primăria Capitalei
Ce spune Ilie Bolojan despre candidatura sa la Primăria Capitalei
Președintele Consiliului Județean Bihor, liberalul Ilie Bolojan, spune că „nu se pune problema” să candideze la Primăria Capitalei, relatează Bihoreanul. El a fost inclus de PNL în...
George Simion, taxat dur după ce a cerut ca România să nu mai ajute Republica Moldova: ”Avem şi noi un mic Putin al nostru”
George Simion, taxat dur după ce a cerut ca România să nu mai ajute Republica Moldova: ”Avem şi noi un mic Putin al nostru”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, a criticat declaraţiile liderului AUR George Simion, prin care acesta solicită ca România să nu mai ajute Republica Moldova, susţinând că...
Comentarii