Basescu il trimite pe Ponta la Consiliul European: Nu sunt binevoitor, e un semn de incredere (Video)

Miercuri, 15 Mai 2013, ora 19:29
2145 citiri
Basescu il trimite pe Ponta la Consiliul European: Nu sunt binevoitor, e un semn de incredere (Video)

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, ca a decis ca prim-ministrul Victor Ponta sa primeasca mandat de reprezentare a Romaniei la Consiliul European care va avea loc pe 22 mai.

"Am decis ca pe 22 mai la Consiliu sa participe prim-ministrul, in baza unui mandat pe are i-l voi aproba pana la plecare. Consilierul prezidential Bogdan Manoiu a inceput sa lucreze cu o echipa de la Guvern pentru formularea mandatului pe care il voi aproba", a spus presedintele, in cadrul unei declaratii de presa sustinute la Palatul Cotroceni.

Basescu a semnat pentru sefii de Parchete: Cei sase procurori nu pot fi controlati politic

Seful statului a dezvaluit cele doua subiecte ale Consiliului European: dezvoltarea politicii energetice a UE pentru asigurarea securitatii energetice si combatarea evaziunii fiscale in statele membre.

Basescu a revenit ulterior asupra declaratiei de a-l mandata pe Victor Ponta la Bruxelles, explicandu-si decizia.

"Cred ca poate sustine punctul de vedere al Romaniei. Avand in vedere ca a fost de acord si domnia sa cu explorarea si exploatarea gazelor de sist - acest punct de vedere trebuie sustinut la Bruxelles.

(...) Puteam sa sustin cel putin la fel de bine problema energetica si a gazelor de sist. Sunt un sustinator al exploatarii gazelor de sist, pentru ca ele inseamna independenta energetica. Nu va fi o practica neaparat, e un consiliul scurt, se face poza de familie, se serveste dineul si in timpul acesta se discuta. E un consiliul extraodinar", a aratat presedintele.

Nu in ultimul rand, acesta a subliniat ca nu este vorba despre un gest de bunavointa, ci de incredere: "Eu nu sunt binevoitor cu nimeni, e un semn de incredere".

Ponta: Plec la Consiliul European de la Bruxelles. Nu e un cadou de la Basescu

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca a primit mandat de la presedintele Traian Basescu pentru a merge, pe 22 mai, la Consiliul European de la Bruxelles.

"Intalnirea va avea ca obiect politica energetica a Uniunii Europene si alte teme de fiscalitate, precum combaterea evaziunii fiscale, asa ca voi participa pe 22 mai la Consiliu, conform deciziei Curtii Constitutionale. Evident ca i-am cerut mandat lui Basescu. Nu cred ca e un cadou sa te ocupi de aceste probleme, e vorba de o responsabilitate", a declarat prim-ministrul.

Citeste si:
PSD decide cine va fi noul ministru al Agriculturii. Care sunt propunerile interne SURSE
PSD decide cine va fi noul ministru al Agriculturii. Care sunt propunerile interne SURSE
PSD decide miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, cine va fi noul ministru al Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu, în urma cererii DNA de ridicare a imunităţii...
Cătălin Drulă, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc: „Minte cu nerușinare. Este incompetent”
Cătălin Drulă, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc: „Minte cu nerușinare. Este incompetent”
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, minte şi că este incompetent, aducând ca...
Comentarii
boxyro
rank 5
"Eu nu sunt binevoitor cu nimeni, e un semn de incredere"