Basescu il trimite pe Ponta la Consiliul European: Nu sunt binevoitor, e un semn de incredere (Video)

Miercuri, 15 Mai 2013, ora 19:29
2086 citiri
Basescu il trimite pe Ponta la Consiliul European: Nu sunt binevoitor, e un semn de incredere (Video)

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, ca a decis ca prim-ministrul Victor Ponta sa primeasca mandat de reprezentare a Romaniei la Consiliul European care va avea loc pe 22 mai.

"Am decis ca pe 22 mai la Consiliu sa participe prim-ministrul, in baza unui mandat pe are i-l voi aproba pana la plecare. Consilierul prezidential Bogdan Manoiu a inceput sa lucreze cu o echipa de la Guvern pentru formularea mandatului pe care il voi aproba", a spus presedintele, in cadrul unei declaratii de presa sustinute la Palatul Cotroceni.

Basescu a semnat pentru sefii de Parchete: Cei sase procurori nu pot fi controlati politic

Seful statului a dezvaluit cele doua subiecte ale Consiliului European: dezvoltarea politicii energetice a UE pentru asigurarea securitatii energetice si combatarea evaziunii fiscale in statele membre.

Basescu a revenit ulterior asupra declaratiei de a-l mandata pe Victor Ponta la Bruxelles, explicandu-si decizia.

"Cred ca poate sustine punctul de vedere al Romaniei. Avand in vedere ca a fost de acord si domnia sa cu explorarea si exploatarea gazelor de sist - acest punct de vedere trebuie sustinut la Bruxelles.

(...) Puteam sa sustin cel putin la fel de bine problema energetica si a gazelor de sist. Sunt un sustinator al exploatarii gazelor de sist, pentru ca ele inseamna independenta energetica. Nu va fi o practica neaparat, e un consiliul scurt, se face poza de familie, se serveste dineul si in timpul acesta se discuta. E un consiliul extraodinar", a aratat presedintele.

Nu in ultimul rand, acesta a subliniat ca nu este vorba despre un gest de bunavointa, ci de incredere: "Eu nu sunt binevoitor cu nimeni, e un semn de incredere".

Ponta: Plec la Consiliul European de la Bruxelles. Nu e un cadou de la Basescu

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca a primit mandat de la presedintele Traian Basescu pentru a merge, pe 22 mai, la Consiliul European de la Bruxelles.

"Intalnirea va avea ca obiect politica energetica a Uniunii Europene si alte teme de fiscalitate, precum combaterea evaziunii fiscale, asa ca voi participa pe 22 mai la Consiliu, conform deciziei Curtii Constitutionale. Evident ca i-am cerut mandat lui Basescu. Nu cred ca e un cadou sa te ocupi de aceste probleme, e vorba de o responsabilitate", a declarat prim-ministrul.

Citeste si:
Întâlnire de lucru la Guvern pe tema prețului gigacaloriei și a preluării ELCEN
Întâlnire de lucru la Guvern pe tema prețului gigacaloriei și a preluării ELCEN
Costul termoficării, dar şi intenţia Primăriei Capitalei de a prelua ELCEN se numără printre subiectele care urmează să fie abordate, vineri, în cadrul întâlnirii de lucru anunţată la...
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Comentarii
boxyro
rank 5
"Eu nu sunt binevoitor cu nimeni, e un semn de incredere"