Basescu il trimite pe Ponta la Consiliul European: Nu sunt binevoitor, e un semn de incredere (Video)

Miercuri, 15 Mai 2013, ora 19:29
2208 citiri
Basescu il trimite pe Ponta la Consiliul European: Nu sunt binevoitor, e un semn de incredere (Video)

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, ca a decis ca prim-ministrul Victor Ponta sa primeasca mandat de reprezentare a Romaniei la Consiliul European care va avea loc pe 22 mai.

"Am decis ca pe 22 mai la Consiliu sa participe prim-ministrul, in baza unui mandat pe are i-l voi aproba pana la plecare. Consilierul prezidential Bogdan Manoiu a inceput sa lucreze cu o echipa de la Guvern pentru formularea mandatului pe care il voi aproba", a spus presedintele, in cadrul unei declaratii de presa sustinute la Palatul Cotroceni.

Basescu a semnat pentru sefii de Parchete: Cei sase procurori nu pot fi controlati politic

Seful statului a dezvaluit cele doua subiecte ale Consiliului European: dezvoltarea politicii energetice a UE pentru asigurarea securitatii energetice si combatarea evaziunii fiscale in statele membre.

Basescu a revenit ulterior asupra declaratiei de a-l mandata pe Victor Ponta la Bruxelles, explicandu-si decizia.

"Cred ca poate sustine punctul de vedere al Romaniei. Avand in vedere ca a fost de acord si domnia sa cu explorarea si exploatarea gazelor de sist - acest punct de vedere trebuie sustinut la Bruxelles.

(...) Puteam sa sustin cel putin la fel de bine problema energetica si a gazelor de sist. Sunt un sustinator al exploatarii gazelor de sist, pentru ca ele inseamna independenta energetica. Nu va fi o practica neaparat, e un consiliul scurt, se face poza de familie, se serveste dineul si in timpul acesta se discuta. E un consiliul extraodinar", a aratat presedintele.

Nu in ultimul rand, acesta a subliniat ca nu este vorba despre un gest de bunavointa, ci de incredere: "Eu nu sunt binevoitor cu nimeni, e un semn de incredere".

Ponta: Plec la Consiliul European de la Bruxelles. Nu e un cadou de la Basescu

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca a primit mandat de la presedintele Traian Basescu pentru a merge, pe 22 mai, la Consiliul European de la Bruxelles.

"Intalnirea va avea ca obiect politica energetica a Uniunii Europene si alte teme de fiscalitate, precum combaterea evaziunii fiscale, asa ca voi participa pe 22 mai la Consiliu, conform deciziei Curtii Constitutionale. Evident ca i-am cerut mandat lui Basescu. Nu cred ca e un cadou sa te ocupi de aceste probleme, e vorba de o responsabilitate", a declarat prim-ministrul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

"Mai du-te, fă, zdreanță cu investigațiile tale". Amenințare suburbană primită de Emilia Șercan, în conflictul cu Adrian Cioroianu
"Mai du-te, fă, zdreanță cu investigațiile tale". Amenințare suburbană primită de Emilia Șercan, în conflictul cu Adrian Cioroianu
Conflictul dintre Emilia Șercan și Adrian Cioroianu capătă amploare după schimbul acid de replici din ultimele zile. Totul a plecat de faptul că jurnalista de investigații a afirmat că...
Florin Călinescu vrea să fie președinte. Ține încă secret partidul din partea căruia candidează: ”Vreau să susțin o grupare politică curată”
Florin Călinescu vrea să fie președinte. Ține încă secret partidul din partea căruia candidează: ”Vreau să susțin o grupare politică curată”
Florin Călinescu și-a anunțat revenirea în politică și urmează să candideze la alegerile prezidențiale din partea unei formațiuni politice pe care o va anunța după 10 martie. Actor de...
#Traian Basescu Ponta Consiliul European, #Basescu mandat Ponta Consiliul European, #Basescu trimis Ponta Consiliul European, #Victor Ponta mandat Consiliul European , #Victor Ponta
Comentarii
Poza boxyro
boxyro
rank 5
"Eu nu sunt binevoitor cu nimeni, e un semn de incredere"