Basescu insista: l-a chemat pe Ponta la Cotroceni "impreuna cu toti membrii Guvernului"

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 12:07
3464 citiri
Basescu insista: l-a chemat pe Ponta la Cotroceni "impreuna cu toti membrii Guvernului"
Foto: AFP

Presedintele Traian Basescu a confirmat ca la consultarile de miercuri de la Palatul Cotroceni nu l-a invitat numai pe prim-ministrul Victor Ponta, ci si pe membrii Guvernului sau.

"Domnul presedinte Traian Basescu i-a solicitat joi, 1 noiembrie, printr-o scrisoare oficiala, prim-ministrului Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta, sa participe impreuna cu membrii Guvernului, marti, 6 noiembrie, la o serie de consultari in conformitate cu prevederile Articolului 86 din Constitutia Romaniei", se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

Consultari Basescu-Ponta la Cotroceni - iata ce se va discuta

Totodata, in comunicat se transmite ca din partea Administratiei Prezidentiale asista la consultari consilierul prezidential Cristian Diaconescu, seful Cancelariei Prezidentiale, alaturi de alti patru consilieri prezidentiali si doi consilieri de stat. In plus, "din partea Guvernului Romaniei participa doar domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta si domnul consilier de stat in aparatul propriu de lucru al primului-ministru Eugen Teodorovici", se mai arata in comunicat.

In comunicat se mai anunta ca prim-ministrul Victor Ponta a solicitat luni, printr-o scrisoare oficiala, amanarea consultarilor pentru o data ulterioara in vedere pregatirii de catre ministrii Cabinetului a unor informari si fundamentari despre temele invocate de domnul presedinte Traian Basescu.

In aceeasi zi, luni, seful statului i-a trimis o noua scrisoare oficiala prim-ministrului Romaniei, prin care a stabilit ca data a consultarilor ziua de miercuri.

Basescu cheama tot Guvernul la discutii, nu doar pe Ponta

Basescu a chemat Guvernul la discutii: Ponta - Eu ma duc, care Guvern?!

Presedintele Traian Basescu se intalneste miercuri, de la ora 11.00, cu premierul Victor Ponta pentru consultari pe teme importante pentru situatia economica si politica a Romaniei.

Temele de discutie anuntate de Administratia Prezidentiala sunt vizita Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Mecanismul de Cooperare si Verificare pe Justitie (MCV), obligatiile externe ale Romaniei, fondurile structurale, bugetul pe 2013 al tarii si cel al Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020.

Initial, seful statului a invitat tot Guvernul la consultari, insa seful Executivului a anuntat marti seara ca nu merge decat el singur la intalnirea cu presedintele, pentru ca nu vrea sa faca o sedinta de guvern la Cotroceni ca pe vremea lui Emil Boc.

UPDATE Intalnirea dintre presedintele Basescu si premierul Ponta a luat sfarsit in jurul orei 12.00, dupa mai putin de o ora, fara ca vreunul dintre ei sa dea vreo declaratie.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#consultari Traian Basescu Victor Ponta, #intalnire Basescu Ponta, #Basescu invitatie Cotroceni Ponta, #Basescu invitatie Cotroceni ministri Ponta , #Victor Ponta