Basescu: Lui Ponta ii duduie economia in cap cum ii duduia lui Tariceanu

Sambata, 05 Septembrie 2015, ora 16:27
3181 citiri
Basescu: Lui Ponta ii duduie economia in cap cum ii duduia lui Tariceanu
Foto: Arhiva Ziare.com

Traian Basescu sustine ca in Romania cresterea economica este generata de consum, si nu de investitii, si ca premierului Victor Ponta "ii duduie economia in cap cum ii duduia lui Tariceanu in 2008", iar noul Cod Fiscal loveste in micii intreprinzatori.

Fostul presedinte Traian Basescu a fost intrebat, sambata, la Scoala de Vara a PMP de la Mamaia, de catre unul dintre participanti, care este parerea sa despre situatia economica a Romaniei.

"Romania are o crestere economica, din pacate nu este generata de investitii, este generata de cresterea consumului. Este o crestere care acum este suportabila, dar e o crestere majorata, bazata pe consum, ne va duce la situatia in care am ajuns in 2009, 2010, pentru ca nu este o crestere bazata pe investitii.

Uitati-va la bugetul pentru investitii: a fost diminuat drastic, la Ministerul Transporturilor s-a luat un miliard de lei", a afirmat Traian Basescu.

El a spus ca Romania inregistreaza cel mai scazut nivel al investitiilor din ultimii 10 ani.

"Daca vrem o crestere durabila care sa faca bine cetatenilor si care sa creasca competitivitatea economica, nu putem face decat revenind la investitii. In acest an, Romania are cel mai scazut nivel al investitiilor din ultimii zece ani. In timpul crizei, in timpul Guvernului Boc s-au investit cu 20 la suta mai mult decat anul acesta, cand lui Ponta ii duduie economia in cap cum ii duduia lui Tariceanu in 2008.

Basescu: Daca Ponta ma felicita pe cresterea economica, il felicit si eu. Toate-s ramase de la Boc

Diagnosticul meu este ca trebuie revenit la cresterea economica prin investitii si nu prin stimularea excesiva a consumului", a explicat fostul presedinte.

El a sustinut ca noul Cod Fiscal loveste in micii intreprinzatori.

"Acest mult-discutat Cod Fiscal, sa va uitati cu atentie cat loveste in micii intreprinzatori, este neiertator, ca si cum ar fi vrut sa distruga, spre exemplu, persoanele fizice autorizate carora le creste fiscalitatea.

Cred ca va trebui sa-i aparati, pentru ca persoanele fizice autorizate sunt oameni care si-au luat viata in mainile proprii si nu asteapta de la stat. Or, o crestere de fiscalitate pe aceasta zona este chiar impotriva spiritului antreprenorial", a sustinut Traian Basescu.

Eveniment Quarterly Report

La cât a ajuns deficitul bugetar după primele opt luni ale anului. Ținta pe anul acesta este de 4,4 la sută din PIB
La cât a ajuns deficitul bugetar după primele opt luni ale anului. Ținta pe anul acesta este de 4,4 la sută din PIB
Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 2,65% din PIB după primele opt luni ale anului, la 42,19 miliarde de lei, faţă de 32,98 miliarde de lei, respectiv 2,34% din PIB aferent...
România a primit 2,76 miliarde de euro, a doua tranșă din PNRR. Ce reforme cheie vor fi posibile cu ajutorul banilor
România a primit 2,76 miliarde de euro, a doua tranșă din PNRR. Ce reforme cheie vor fi posibile cu ajutorul banilor
Comisia Europeană a efectuat a doua plată de 2,76 miliarde EUR către România în cadrul mecanismului de redresare și de reziliență (PNRR), potrivit unui comunicat al executivului european....
#Basescu Ponta economie , #Victor Ponta