Basescu: Oare de ce a ajuns atat de pretios pentru domnul Ponta senatorul Sova?

Miercuri, 22 Aprilie 2015, ora 18:39
6567 citiri
Basescu: Oare de ce a ajuns atat de pretios pentru domnul Ponta senatorul Sova?
Foto: Facebook/Traian Basescu

Fostul presedinte Traian Basescu il acuza pe Calin Popescu Tariceanu ca face incercari disperate de a-l salva pe Dan Sova de raspunderea in justitie, din "slugarnicie" fata de premierul Victor Ponta.

Fostul sef de stat sustine ca oricine are dreptul sa isi apre un prieten, dar fara a implica institutiile statului, asa cum fac Ponta si Tariceanu.

"Prim-ministrul Victor Ponta duce, prin presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu, o lupta acerba pentru a-l salva din fata justitiei pe senatorul Sova. Oricine are dreptul sa-si apere un prieten, dar fara a implica institutiile statului si cu atat mai putin compromitandu-le asa cum face acum domnul Tariceanu cu Senatul", a scris pe Facebook Traian Basescu.

Fostul presedinte l-a acuzat pe Tariceanu de "slugarnicie" fata de Victor Ponta si s-a intrebat de ce a ajuns Dan Sova atat de pretios pentru prim-ministru.

"Ce face domnul Tariceanu din slugarnicie fata de domnul Victor Ponta seamana izbitor cu discretionarismul Parlamentului din vara anului 2012. Oare de ce a ajuns atat de pretios pentru domnul Ponta senatorul Sova, incat sa sacrifice credibilitatea Senatului?", a mai notat Basescu.

Comentariile fostului presedinte vin dupa ce Calin Popescu Tariceanu a anuntat, miercuri, ca hotararea Senatului in cazul votului la Dan Sova a fost semnata chiar de el si va fi trimisa la Monitorul Oficial.

Tariceanu s-a conformat: A trimis la DNA actele cerute si la Monitorul Oficial hotararea in cazul Sova (Video)

Asta dupa saptamani intregi de sovaieli, dispute si, cel mai important, dupa ce Curtea Constitutionala a obligat Senatul sa formuleze hotararea in cazul votului pe cererea DNA de retinere si arestare a lui Dan Sova, solicitare pe care senatorii nu au incuviintat-o.

Decizia CCR in cazul Sova agita spiritele in Senat: Cum isi arunca pisica de la unii la altii

Fostul presedinte Traian Basescu l-a atacat si marti pe Calin Popescu Tariceanu in chestiunea votului din Senat in cazul cererii DNA pentru arestarea lui Dan Sova.

La aproape o luna de la momentul din Senat, Basescu a explicat de ce ceea ce a facut Tariceanu nu este in conformitate cu Constitutia.

Basescu, reactie la votul in cazul Sova: In capul lui Tariceanu nu s-a produs nicio evolutie (Video)

D.T.

Citește și:
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Gabriela Firea, ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a anunțat luni, 20 martie, că a inițiat un proiect prin care propune introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia...
#Traian Basescu Ponta Sova, #Traian Basescu Tariceanu, #Traian Basescu Sova , #Victor Ponta