Basescu: Oricine ar afirma ca mi-a spus sa fac un pact cu Ponta este mincinos (Video)

Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 23:01
2298 citiri
Basescu: Oricine ar afirma ca mi-a spus sa fac un pact cu Ponta este mincinos (Video)

Presedintele Traian Basescu a comentat, miercuri, declaratia premierului Victor Ponta, potrivit careia el a semnat acordul de colaborare cu actori institutionali si nu cu seful statului.

Astfel, Basescu a declarat intr-o emisiune la Tvr ca el nu a declinat niciodata pactul de colaborare cu primul ministru, afirmand ca oricine ar afirma ca i-a spus sa faca un pact cu acesta este mincinos.

Ponta: Acordul de colaboare n-a fost cu Basescu

"Eu nu l-am declinat niciodata (acordul de colaborare institutionala - n.red.). L-a declinat Victor Ponta. Cred ca introduce altceva si ne arata modul cum gandeste. Probabil stiti ca orice declaratie a mea sau a premierului este procesata de orice cancelarie asa ca pot sa va spun ca oricine ar spune: noi - de afara, noi - ambasadele, noi - sefii statului cutare si cutare (...) i-am spus presedintelui sa faca un pact cu Ponta eu ii spun ca este mincinos.

Nu a existat. A fost o solutie pe care am gasit-o eu cu consilierii mei la Presedintie prin care, dupa neincrederea uriasa instalata in vara anului 2012, sa probez ca totusi omul acesta care a incalcat toate regulile democratiei a fost capabil sa-si puna semnatura pe un angajament. L-am si distribuit pentru ca eu stiu cat de rau era vazuta Romania", a precizat Traian Basescu.

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat miercuri ca acordul de colaborare institutionala nu a fost de fapt cu presedintele Traian Basescu, ci cu institutii si parteneri ai Romaniei.

"Acordul de colaborare a fost un acord cu acele institutii si acei parteneri ai Romaniei cu care am considerat ca trbuie sa colaboram in continuare si care il sustinusera pe dl Basescu in criza din 2012.

N-a fost un acord cu dl Basescu. A fost un acord cu acele institutii si parteneri ai Romaniei. Primul mesaj era acela ca putem la un moment dat sa gasim solutii la rezolvarea crizei din Romania", a declarat premierul, miercuri, la lansarea cartii "Statul sunt eu! Un raport asupra politizarii justitiei romanesti".

I.O.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Traian Basescu pact coabitare, #acord colaborare Victor Ponta Traian Basescu , #Victor Ponta