Basescu: Ponta a santajat pe fata ambasada SUA, cu Chevron

Vineri, 13 Decembrie 2013, ora 12:21
3441 citiri
Basescu: Ponta a santajat pe fata ambasada SUA, cu Chevron
Foto: Evenimentul Zilei

Traian Basescu a declarat vineri ca premierul Victor Ponta a incercat sa santajeze ambasada SUA in privinta contractului cu Chevron.

"A fost un santaj catre ambasada SUA: daca nu va linistiti, s-ar putea sa va abandonez protectia la Chevron", a afirmat presedintele, in cadrul emisiunii Evenimentul Zilei de pe B1 TV, facand referire la declaratia facuta de Ponta in urma reactiei Statelor Unite privind modificarile din Codul Penal.

"Nu am crezut ca se poate ajunge la astfel de declaratii. A fost un santaj pe fata", a precizat Basescu.

"Intotdeauna, nu doar SUA, si Germania si Franta si Olanda si Romania, isi vor sustine atat cat pot companiile. Dar aceste tari nu vor face nicodata compromisueri la statul de drept pentru un contract", a explicat Traian Basescu.

"Singura reactie total gresita a fost a ambasadei SUA, care vorbea despre investitiile americane. Eu stiu ca Chevron pleaca din Romania daca nu se aplica legea referitoare la apararea proprietatii private", a declarat, joi, Ponta.

Ponta vrea amnistia si Codul Penal rediscutate in Parlament: Reactia Ambasadei SUA, total gresita (Video)

Seful Guvernului a reactionat astfel la mesajul transmis de ambasada SUA, la scurt timp dupa votarea legii de modificare a Codului Penal.

Reprezentanta Washingtonului la Bucuresti a reamintit parlamentarilor romani ca intr-o societate democratica "toti oamenii sunt egali in fata legii" si a subliniat faptul ca prin modificarile aduse marti Codului Penal Romania face un pas inapoi.

Mai mult, in document se subliniaza faptul ca ceea ce s-a intamplat marti in Parlamentul Romaniei reprezinta un semnal descurajator pentru investitori.

Ambasada SUA, despre Codul Penal: O indepartare de la statul de drept, va afecta economia

"Aceasta actiune a Parlamentului reprezinta o indepartare de la principiile transparentei si ale statului de drept si este un semnal descurajator pentru investitori, care va afecta negativ economia Romaniei. Transparenta, predictibilitatea si stabilitatea sunt factori esentiali pentru toti investitorii, atat locali cat si straini, cand iau in calcul unde sa investeasca", se arata in comunicatul ambasadei SUA la Bucuresti.

Parlamentarii din Comisia Juridica a Camerei Deputatilor au introdus cateva amendamente la Codul Penal care ii scot din categoria functionarilor publici pe presedintele tarii, pe parlamentari si profesiile liberale, care nu vor mai putea fi cercetati de Agentia Nationala de Integritate. Legea a fost votata marti de Parlament.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Basescu Ponta santaj Chevron, #Basescu B1 interviu , #Victor Ponta