Ziare.com

Basescu: Ponta a scris un "Nu", nemotivat, pe decretul de decorare a lui Patapievici

Miercuri, 07 Mai 2014, ora 12:57

   

Basescu: Ponta a scris un "Nu", nemotivat, pe decretul de decorare a lui Patapievici
Presedintele Traian Basescu considera ca premierul Victor Ponta nu a respectat Constitutia in momentul in care a scris un simplu "Nu" pe decretele de decorare ale lui Horia-Roman Patapievici, Tania Radu, Mircea Mihaies si Dan Croitoru, membri ai fostei conduceri a ICR. CCR trebuie sa judece plangerea Presedintiei.

Presedintele Basescu a trimis CCR, marti, o cerere de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre prim-ministru, pe de o parte, si presedintele Romaniei, potrivit unui comunicat al Presedintiei remis Ziare.com.

Traian Basescu arata in sesizare ca decretele emise de presedintele Romaniei in vederea acordarii de decoratii si titluri de onoare trebuie contrasemnate de prim ministru.

Liiceanu, despre scandalul ICR: E inceputul rafuielii politice

"Precizam ca proiectul de decret de decorare a unor personalitati care au indeplinit functii de conducere in cadrul Institutului Cultural Roman a fost insotit de Memorandumul semnat de catre Presedintele Romaniei, ce cuprinde motivele avute in vedere pentru acordarea distinctiilor.

Astfel, Prim-ministrul a refuzat nemotivat sa contrasemneze proiectul de decret privind conferirea unor decoratii, respectiv: 1. Ordinul National 'Steaua Romaniei' - in grad de Cavaler domnului Horia-Roman Patapievici, fost presedinte al Institutului Cultural Roman; 2. Ordinul National 'Serviciul Credincios' - in grad de Cavaler doamnei Tania Radu si domnului Mircea Mihaies, fosti vicepresedinti ai Institutului Cultural Roman; 3. Ordinul National 'Pentru Merit' - in grad de Cavaler domnului Dan Croitoru secretar general al Institutului Cultural Roman", se mai arata in sesizare.

Reprezentantii "Miscarii Papioanelor" au protestat in fata ICR

Potrivit comunicatului presedintiei, refuzul lui Victor Ponta "este evidentiat de un simplu 'NU', subliniat, urmat de semnatura prim-ministrului si stampila rotunda ce se regaseste pe Nota de transmitere spre contrasemnare semnata de catre domnul Gheorghe Angelescu, consilier de stat la Cancelaria Ordinelor din cadrul Administratiei Prezidentiale".

Gestul premierului, arata sesizarea presedintiei, este insa de natura sa creeze un "blocaj la nivel intitutional" si un "conflict juridic de natura constitutionala".

"Prin urmare, refuzul exprimat de Prim-ministru, fara a cuprinde vreo motivare, a creat un blocaj la nivel institutional, generand un conflict juridic de natura constitutionala intre autoritatile publice implicate in procedura acordarii decoratiilor, respectiv Prim-ministrului, pe de o parte, si Presedintele Romaniei, pe de alta parte", se mai arata in sesizare.

Basescu l-a reclamat pe Ponta la CCR pentru ca a refuzat sa semneze decrete de decorare (Video)

Astfel, se arata in argumentarea trimisa CCR, "In opinia noastra, raportat la jurisprudenta constitutionala, un refuz nemotivat echivaleaza cu un drept de veto exercitat de catre Prim-ministru, ce goleste de continut atributia constitutionala a Presedintelui Romaniei de a conferi decoratii si titluri de onoare", astfel incat "prim-ministrul a nesocotit flagrant principiul constitutional al loialitatii si colaborarii autoritatilor publice".

Imediat dupa venirea la putere a USL, in 2012, una dintre primele masuri luate de guvernul Ponta 1 a fost decapitarea ICR, gest care a condus si la proteste publice care au ramas cunoscute sub numele de "Protestul papioanelor", dupa papionul purtat in aparitiile publice de H.R. Patapievici.

Tot marti, premierul Victor Ponta a depus o sesizare la CCR in care il acuza pe presedintele Traian Basescu ca incalca Constitutia, prin implicarea in campania electorala a Partidului Miscarea Populara.

A.V.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4752 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
61 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

BASSULE, ce vroiai sa scrie in motivatia refuzului? "patibular"?

"inimacacurul"? "pisatulingura"? Aceste afirmatii tin de cultura generala... ce-ai facut? ai jucat barbut in loc sa le citesti ispravile?

 

Pai mai omule!

Credd ca pentru aceste decoratii trebuie sa ne intrebi si pe noi! N-ar strica un referendum......la care sa nu teprezinti la vot! Cum draku sa-ti decoram acum si slugile?

 

@Banul

Tu crezi ca la referendum dai cu banul?Votant PSD ce esti.

icr/gds: reteaua anti-romania/mafia basescu

patapievici, de profesie fizician, fiul unui agent nkvd-ist – dionis patapievici a activat impotriva romaniei in bucovina ocupata de urss, a fost traducator al armatei rosii in viena ocupata de rusi, devenind nomenklaturist comunist, ca inalt functionar la bnr si reprezentat al rsr la caer, urmarit de um 0110 anti-kgb ca agent sovietic -, si-a falsificat biografia in fata sotilor Ierunca-Lovinescu, afirmand ca tatal sau a fost detinut politic anticomunist si a murit fara a apuca sa-i spuna din suferintele pe care le-a indurat in temnitele comuniste – conform Jurnalului Monicai Lovinescu.

Personajul a fost lansat in spatiul public in acelasi timp cu Mihai Razvan Ungureanu printr-o operatiune coordonata de conspiratorul KGB Virgil Magureanu, dupa cum rememoreaza ofiteri de rang inalt ai SRI. Vicepresedintele Comisiei de control a SRI din Parlamentul Romaniei, deputatul Ion Stan, pune un semn de egalitate intre cei doi, din punct de vedere informativ.

Ca membru al CNSAS a acoperit informatori ai Securitatii din GDS, incalcand Legea, dupa cum s-a deconspirat singur, din prostie. Apoi a primit cadou de la domnul mogul Sorin Ovidiu Vintu o limuzina Volvo ultimul tip, dupa cum a dezvaluit Agentia Nationala de Integritate. A dat in judecata un mare artist roman anticomunist, pe Eugen Mihaeascu, pentru ca acesta a atras atentia Primului Ministru si Parlamentului asupra Jafului de la ICR, impreuna cu un ziarist de la ZIUA, Evident, cu tot cu Valeriu Stoica ca avocat, Patalesu a pierdut procesul cu brio. Eugen Mihaescu a aratat si faptul ca Patapievici, conform Cartii sale de Munca, a fost platit si de CNSAS si de ICR, in acelasi timp!

Patapievici l-a injurat pe Eminescu (altfel nu se putea, “n-asa?", vorba lui Brucan!), pe aceeasi linie cu extremistii maghiari si ciracii lui Plesu. Cu un cost al proiectului de 7 milioane de euro (din banii “patibularilor de romani") a tiparit albumul “Romania Medievala", in care spatiul romanesc carpato-danubiano-pontic este prezentat conform tezelor revizioniste ungare drept un desert cu "un mozaic de civilizatii, intr-un teritoriu al nimanui". Peste 1200 de romani, printre care se numara istorici, scriitori, jurnalisti, profesori, oameni de cultura s.a.

@sevastianule, ia citeste-l pe ETC sa vezi ce...

... poama-i Patapieviciu' gudurau al lui Base-barcagiu'..
Asta asa, ca sa nu va mai aud plisku'.

Chinurile ICR-iștilor

Pompa nu dă explicații dacă are sau n-are chef să semneze niște tinichele pentru adulatorii/pupincoriștii din corul nomenclaturistului comunisto-securisto-mafiot.

ICR, constituit din dragoste de comunism, cand totul pleca de la voința de stat (a conducătorilor zilei), de la apa caldă la poezia de calitate, de la branza de vaci planificată cu cincinalul la proza, teatrul și reprezentația artistică, a fost luat de sub "inaltul patronaj" al primului incompetent al țării (evident, Ipu bă$$$ecuritate) și dus sub autoritatea Senatului Romaniei. A fost luat de la politicianismul băsescian și dus la una din Camerele Parlamentului care reprezintă, că vrem sau nu, poporul roman. Jale mare. Au luat foc sinecuriștii.

ICR trebuie desființat. Este o problemă de igienă culturală a unei intregi țări. Cultura romanilor se vinde mai bine acolo unde ea este reală, este prezentă, este respectată.
Este stupid să vorbești despre cultura romană cu reprezentanți care nu mai trăiesc in Romania, nu mai crează in Romania, nu mai gandesc la Romania. Cu oameni care nu mai au rădăcina culturii romane, oameni care iși desconsideră propria origine, oameni care nu știu mare lucru despre cantecul și jocul romanesc, despre arta grafică populară, despre port și obiceiuri.

ICR a promovat, vorba vine, "oameni de (sub)cultură" care s-au priceput să ridice osanale "conducătorului iubit". Premiul Nobel cere pupincorism din corul băsescian, potrivit normelor ICR-Patapievici.

ICR a fost și este o mare eroare a istoriei și a unui act de guvernare. Singura indreptare a situației impune desființarea ICR.

Ce cultura ai tu ca sa te intrebe cineva pe tine daca esti sau

... nu de-acord cu aceasta actiune a presedintiei? După cum gandesti si scrii, nu cred eu ca ai petrecut prea mult timp la scoala. Cat despre educatie, daca acasa nu ai primit-o, aveai tot timpul sa te autoeduci sa stii sa vorbesti, sa respect, sa discuti decent o anumita situatie chiar daca nu esti de acord cu ce se propune.

?

Dar ce cultură are individul care decorează numai torționari,fasciști,comuniști? Ce cultură au fiicele lui? In afară de Nanamculturile de la Nana?

Patapievici - un recidivist; o dezonoare pe obrazul statului roman

patapievici, conform Cartii sale de Munca, a fost platit si de cnsas si de ICR, in acelasi timp!

Patapievici l-a injurat pe Eminescu (altfel nu se putea, n-asa? in raporturile sale cu turnatorul Sorin Antohi, pe care l-a promovat in societate prin acoperirea colaborarii sale cu Securitate, pe vremea cand era membru al Colegiului CNSAS. Fapta sa este cercetata (de doi ani!) de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti si Politia Sectorului 1 Bucuresti Serviciul de Investigare a Fraudelor sub supravegherea parchetului, fiind inregistrata in registrul cauzelor penale sub nr. 13861/P/2006.

 

Pompa a motivat...

...iată motivația Pompei :

"Refuz să decorez fasciștii tăi gen Mircea Mihăeș."

Asta-i motivația Pompagiului.

reteaua dubla gestapo/nkvd a oligarhului basescu

vulgul basescu ar fi putut totusi, ca indatorire, sa rasfoiasca dosarul lui Horia Roman Patapievici si sa constientizeze ca fiul unui agent dublu al Gestapo si al NKVD, crescut in pepiniera nomenklaturistilor deveniti intelectualii rosii ai Romaniei, nu poate oferi garantii pentru reprezentarea Romaniei la standardele UE si NATO – inclusiv cele de securitate – pe care ni le dorim si pentru care cetatenii Romaniei, institutiile statului si slujitorii lor loiali au intreprins eforturi considerabile.

"Asta-i motivatia Pompagiului"

Si care-o fi motivatzia lui Base sa-l decoreze pe Papagalovic ala? Vreo mea culpa in materie de patibularitatzi?..

Parca n-ai stii ca astia-s trag la ghioale si fiecare trage spuza Puterii pe placinta luzi si-a acolitzilor lui.
Dar ptr ca asta-i fitzuica roz-bonbon a vandutzilor portocalezi la Chevron & co, functzioneaza .. orientata politic exact pe invers (dar cu aceleasi metode "democratice") decat functziona Ziua.net a lui Ciripoi-SRS.
Asta-i toata tarashenia, nu mai tzine vraja ca-i evidenta.

Patapievici nu merita nici o decoratie de carton.

Un om care facut istitutia ICR de ras, si a folosit-o in scopuri politice basiste.

Emotiile lui Viorel.

Ponta a scris un "Nu", nemotivat si emotiv pe decretul de decorare a lui Patapievici.

 

Maximele lui Patapievici despre Romania

Din volumul Politice, publicat si raspublicat de Editura Humanitas, inclusiv anul trecut, deci asumat si azi de HR Patapievici:

1) Despre Romania, la pagina 63: Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbra fara schelet, o inima ca un ***, fara sira spinarii.

2) Despre populatia Romaniei, la pagina 53: 23 de milioane de omuleti patibulari (buni de spinzuratoare), iar la pagina 34 scrie: un popor cu substanta tarata. Oriunde te uiti, vezi fete patibulare guri vulgare, trasaturi rudimentare. Sau la pagina 64 scrie: Romanii nu pot alcatui un popor fiindca valoreaza cit o turma.

3) Despre limba romana, la pagina 64 scrie: Romana este limba in care trebuie sa incetam sa mai vorbim sau sa o folosim numai pentru injuraturi.

4) Despre istoria romanilor, la pagina 63, scrie: Toata istoria, mereu, peste noi a urinat cine a vrut. Cind i-au lasat romanii pe daci in forma hibrida, stramoseasca, ne-au luat la urinat slavii: se cheama ca ne-au plamadit din aceasta clisa daco-romano-slava, ma rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era sa ne inecam, asa de temeinic au facut-o. Demnitatea nostra consta in a ridica mereu gura svintata, iar ei reincepeau: ne zvintam gura la Calugareni, ne-o umpleau iar la Razboieni, si asa mai departe, la nesfirsit. Apoi ne-au luat la urinat rusii, care timp de un secol si-au incrucisat jetul cu turcii, pe care, in cele din urma, avind basica udului mai mare, i-au dovedit.

5) Despre cultura si spiritualitatea romanilor presedintele Institutului Cultural Roman scrie: Puturosenia abisala a stгtutului suflet romanesc, spirocheta romaneasca isi urmeaza cursul pina la eruptia tertiara, tropaind vesela intr-un trup inconstient, pina ce mintea va fi in sfirsit scopita, inima devine piftie, iar creierul un amestec apos, iar la pagina 56 scrie: cu o educatie pur romaneasca nu poti face nimic.

"Maximele lui Patapievici despre Romania"...

Patapievic si Tökes, tot p'acolo-s ambi2.
Doar atat, ca fiecare-si are cotetzul lui de fitilist slugarnic in Strainatatzuri...

 

Ce merite are Patapievici legate de Romania ???

Cu ce a ajutat Romania sa fie vazuta mai bine peste hotare din fruntea ICR ???

Ce a facut rau si foarte rau stim...

Asa este Sevastian,numai ca

gorilele Safariste care casiga Banul de la pitecantropul Voiculescu,de la Tonta,Etc,Bassuli,Bengosi si alte animale terestre ca n-au habar de cultura,si de valoarea unui mare scriitor .
Termin aici pentru ca nu ma lasa tovarasii de la ziare.com sa scriu cu majuscule,o regula cretina .

 

pentru PaMPapalaii si reteaua icr basescu/soros :)

Ponta a explicat ca nu-i poate decora pe cei propusi de Basescu, printre care si Horia Roman Patapievici, deoarece unii dintre acestia au facut declaratii anti-romanesti.

Iata o serie de citate din volumul “Politice" de H.R. Patapievici, editia 1996:

- “Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un ***, fără sira spinării." (pag.63)

- “Un popor cu substantă tirită. Oriunde te uiti, vezi fete patibulare, ochi mohoriti, maxilare incrincenate, fete urite, guri vulgare, trăsături rudimentare." (pag.34)

- “Romanii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cat o turmă: după grămadă, la semnul fierului rosu." (pag. 64)

- “Romana este o limbă in care trebuie să incetăm să mai vorbim sau… să o folosim numai pentru injurături…" (pag.64)

- “In toată istoria, mereu peste noi a urinat cine a vrut. Cind i-au lăsat romanii pe daci in forma hibridă strămosească, ne-au luat in urină slavii: se cheamă că ne-am plămădit din această clisă, daco-romano-slavă, mă rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era să ne inecăm, asa temeinic au făcut-o. Demnitatea noastră consta in a ridica mereu gura zvintată iar ei reincepeau: ne zvintam gura la Călugăreni, ne-o umpleau iar la Războieni, si asa mai departe, la nesfirsit. Apoi ne-au luat la urină rusii, care timp de un secol si-au incrucisat jetul cu turcii, pe care, in cele din urmă, avind o băsică a udului mai mare (de, betiile…) i-au dovedit." (pag.63)

- “Puturosenia abisală a stătutului suflet romanesc… spirocheta romanească isi urmează cursul pină la eruptia tertiară, subreptice, tropăind vesel intr-un trup inconsient, pină ce mintea va fi in sfirsit scobită: inima devine piftie iar creierul un amestec apos." (pag49)

“Cu o educatie pur romanească nu poti face NIMIC." (pag.56)

nu se pot da decoratii pentru articole

pro basescu sau pro ponta.se pot da pe "felii";basescu pentru ai lui si ponta pentru ai lui!fascisti?!NICI macar fascisti nu putem fi!!!

Daca vrea muschiul tau.....

...poti sa le dai si singur....nu mai coopta acolooameni care poate au suferit dupa urma slugilor tale.....nu uita s-o treci si pe tov.Udrea!

 

vanzatori de neam si de tara.

Unii inca in pozitii publice.falsificatorul trecutului.“victima" “ucigasilor neamului lui" este complicele ucigasilor neamului nostru:la N.K.V.D. si Gestapo la Banca Natională a Romaniei si Institutul Cultural Roman

Despre Horia-Roman Patapievici s-a afirmat, mai mult sau mai putin ex­plicit, că ar avea niscaiva legături cu afacerile secrete ale unor servicii străine, ca activ si totodată nociv agent de influentă. Avem, din păcate, si o traditie a trădării, prin care unii s-au definit dintotdeauna. Este si cazul familiei Dionis si Odarca Patapievici, un cuplu informativ creat de N.K.V.D. la inceputul anilor ’40 in Cernăuti si infiltrat apoi in sectia Gestapo-ului din Viena, de unde, in 1947-1948, s-a petrecut marsrutizarea in Romania.

@ETC

Famiglia Patapievici are o biografie identică cu cea a famigliei Timeniski/Tismăneanu...numai trădători ai Romaniei. E o onoare pentru nomenclaturistul comunisto-securisto-sovietico-mafiot să decoreze aceste specimene. Așa cum i-a decorat și pe torținarii comuniști Vișinescu,Ficior,Homoștean...

 

"Mai, ce-au navalit bolnavii de ciuma rosie!!"

Nu mai au loc bolnavii de ciuma portocaleza sa -si deverseze platitudinile neocons-portocaleze.

Bre Bumsen, Base asta de cand este asa de anticomunist, aud? .. Fac pariu cu tine pe ce vrei ca, daca ar lasa-o USA pe Eba sa cada-n boticul botoxat la alegerile europene, .. peste noapte fuge Base la Putina si-si ofera seviciUrile iar Eba se muta la GasProm sa mai faca si dansa un banutz ;-)..
Patapievic este un produs darwinian dintre ma-sa "orientata just spre chimirul masculului" si tac-su nkvd-istul --vezi ca tzi-a explicat ETC pe-ndelete de poama-i Patapievic. Si mai slabeste-ma cu gogoashele astea de Pappy-2

Mah voua asa-zisilor democracy-boyZ .. "din tata nkvedist in fiul amerlocit oportunist", cine v-a spus ca avetzi monopolul dreptatzii si adevarului?
Ia vezi ce podoabe ai in Congress si Andministratzie, inainte de-a da aici cu gusha maccarthysta.

...

...este o boală bifurcată:roșie & portocalie...ete niște pacienți : bă$$$ecuritate,Boc,Macovei,Alifie Unguilă ungureanu,Preda Cristian,Cezar Preda,L Stanciu,Jegrean,Ceaușescu/Lăzăroiu...deci jandarmul cacr-courtea anticonstituținală s-a antepronunțat deja...

Pentru cultura lui Viorel:

Este profesor universitar la catedra de limba și literatura engleză a universității din timișoara, unde predă cursuri de literatură engleză și americană.Este doctor in litere al Universității din București.
Premiul pentru proză al Uniunii Scriitorilor din Romania (1990)
Premiul pentru critică al Uniunii Scriitorilor din Romania (1995)
Personalitatea culturala a anului 2008 in Timișoara (Asociația Culturală Avangart)
Premiul pentru critică literară pe anul 2008 al Uniunii Scriitorilor din Romania - Filiala Timișoara
Premiul "Cartea anului 2009", acordat de ARIEL
Premiul pentru Critică literară / Eseu / Istorie literară pe anul 2009 al Uniunii Scriitorilor din Romania

 

Da, Gogule

Asa e. E o placere sa-l asculti pe Patapievici - cult, inteligent, interesant. Ca om de cultura, jos palaria.
Dar tot a fost sluga Basescu. Ce l-a indemnat sa fie sluga? Treaba lui, nu ne intereseaza.

N-am stiut ca suntem in feudalism!

Eu stiam ca suntem oameni liberi, nu slugi. Eventual angajati cu drepturi si obligatii. Iar cand iti faci treaba bine si constiincios, esti sluga, nu? Sau esti un angajat model, demn de un premiu?
D-aia nu mergem inainte, ca unii nu fac nimic si iau o caruta de bani, prime, distrinctii si alte alea. Ba mai si fgura, mint, lingusesc, precum Plagiatorul National. Pe el trebuia sa-l decoram cu Zmeura de Aur pentru abilitatea de a minti non stop, ca nu oricine poate....

Pai' Basescu le-a oferit lefe mari

de la bugetul statului (nu din buzunarul lui).

"lefe"...mda, ai lui Vanghelie cu almanahe ... PSD

LEFURI

 

"victor ponta e singurul politician care munceste"

Hai sa radem!
Ce va doriti voi sa stati sub aripioara lui Putin, comunisti nostalgici ai lui iliescu!
Numai ca nu se poate. Nici daca ajunge tonta la Cotroceni. Scarba mi-a fost si-mi este de comunisti. ETC tu chiar esti postac platit, apari cu propaganda psdista in anumite momente, te scot ca pe mascarici, batrane PCR-ist. Patapievici a avut dreptate cu patibularii, aia sunt dusi cu turma sa voteze PSD, partidul rusinii, hotilor, coruptilor, rromilor.

Hai sa radem! : pai chiar ca e de ras! :-))

"victor ponta e singurul politician care munceste".

Nu munceste nicicare din ei, ca doar d'aia s-au bagat la politica, sa NU faca nimic destept, doar sa-si traga spuza si gologanii pe turta lor.
Valabil ptr toata rasa asta abjecta de neo-"politicanezi" dambovitzeni-> corecte$TE-ma ca am greshit.
OK la Guvern ca vrei sau ca nu vrei, mai trebuie sa citesti vreo fitzuica-raport sau sa mai misti un deget. dara sta doar ca trebuie, nu din imbold personal :-)
Dar la Cotroceni, in afara de-a lua 10% din banii de la FMI ca sa bagi Tzara-n datorii pana peste sprancene, cu ce se-ocupa barcagiul ala? Ca nu-i vad rostul. Ce vrajeli si insinuari slinoase trancane el periodic prin microfoane, putea sa faca silvia-H pe muuult mai putzine parale/ luna.

"N-am stiut ca suntem in feudalism!" -Voi, da!

Bre @Ambigua, noi nu suntem in feudalism, dar tu si ai tai va ploconitzi la argatul Imparatului de pe Potomac. Ion Iliescu la Imparatul de la Kremlin.. si uite-asa nu suntetzi nicicare mai breji.

Iar Patapievic este un zero-absolut, un mascarici oportunist, care in meseria lui n.are habar... asa ca s-a apucat sa se aciueze pe la "curtea domneasca a cotrocenistului". Ca multzi altzii.
Ca sa vezi din ce tuf.. Bush & Pilaf sare Trajanus Gaius Maeceasescu
Ia mai baga d'un psalm d'ala Luca 43 sau asa ceva, poate ne dumiresti ca Talibanismul tau pokait are tangentza oarecare cu libertatea individuala.

Pentru cultura lui Viorel.

Este vorba de Mircea Mihaes.

 

OK

Tot aia.

 

pai era foarte simplu de motivat

trebuia intai sa scrie ,Motto : "NU" de Eugen Ionescu,
ca sa fi inteles si seful slugilor ca nu toti sunt slugi.
pe de alta parte, ce le trebuie alora tinichele si decrete, daca tot sunt atat de mari ca nu incap in mica noastra istorie ?

 

trebuia intai sa scrie ,Motto : "NU" de Eugen Ionescu,

Doamne-fereste! Dup'aia trebuia sa-i explice lui Base cine-i Eugen Ionescu si daca.. s-a dus sa voteze ptr pedelisti au ba! :-)

Lasa, bre, ca stie ponta si mazare de Asta ai Aia

si nici nu mai vorbim de votantii PSD, numai oameni educati, scoliti.

Ionescu?E ala pe care parintii vostri il injurau

nu-i asa?! Asa cum faceti voi acum cu astia noi ;)
Istoria se repeta, mai ales cand trecu prin cea recenta ca gasca prin apa.

 

 

"Basescu e smecher iara": smecherie a la Becali

Eh!, smecherie de preshedinte de CAP, lasat la apa. Sper ca la botez i-a dat careva cu sticla de champagne-n cap pan'a spart-o. C'asa se face cu barcutzele noi..

Bre ia sa ne mai slabeasca Base cu insinuarile lui gretzoase si Ponta cu chinezeala asta adaptata la alegeri.
Ca ce fac astia doi balkanici de Dambovitza, este in mic ce-si fac Obama cu Putina: dat reciproc la ghioale. Nu-i nicicare mai breaz, dar Patavievic asta-i mai rau decat amandoi cocosheii politic la un loc.

nu cred ca dl Patapievici ravnea la o asemenea distinctie!

gEOGRAFIA ROMÂNIEI: “Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un ***, fără sira spinării." (din “Politice" de H.R. Patapievici, editia 1996, pag.63)

POPULAŢIA ROMÂNIEI:

- “23 de milioane de omuleti patibulari." (din “Politice" de H.R. Patapievici, editia 1996, pag 53)
- “Un popor cu substantă tarată. Oriunde te uiti, vezi fete patibulare, ochi mohoriti, maxilare incrincenate, fete urite, guri vulgare, trăsături rudimentare." (din “Politice" de H.R. Patapievici, editia 1996, pag.34)
- “Romanii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cat o turmă: după grămadă, la semnul fierului rosu." (din “Politice" de H.R. Patapievici, editia 1996, pag. 64)

LIMBA ROMÂNĂ:

“Romana este o limbă in care trebuie să incetăm să mai vorbim sau… să o folosim numai pentru injurături…" (din “Politice" de H.R. Patapievici, editia 1996, pag.64)
Ponta, l-a scutit de neplacuta situatie in care ar fi refuzat o distinctie facuta pt cei ce pretuiesc ROMANIA! Si pe noi de neplacuta situatie de a fi medaliat pe unul care ne injura!E mai bine asa!

 

De acord !

Și mai ales cați bani publici a păpat, cică pentru promovarea culturii in lume!

pai dom'le Priesedinte veniti cu chestii

din astea vechi (din 2012) tocmai acum in mijlocul campaniei electorale? Ce-ar fai sa mai faceti un pas inapoi si sa lasati spatiul public si pentru altii.

 

:-))

Dom presh cu dom chinez, astia doi s-au gasit bine!
A crezut basulica-virgula-ca a scapat de tariceanu si s-a procopsit cu altul si mai si, care-i da peste nasul lui de cormoran nehalit. Pardon,.. de lup de mare :-))))

Imaturitate... Si basescu si ponta parca sunt la gradinita

Oricum, mai usor cu decoratiile, ca sunt alte prioritati ...
Si apoi pe noi, astia de rand, care ii suportam pe ei toti, fie ca sunt de dreapta sau stanga , ne decoreaza cineva ?

 

imaturitate :)) sa votezi comuistul si PaMPalaul basescu

.

...zise un comuist batran, camarad al kgb-istului

Cum a zis seful tau, ala care se speteste muncind da nu se vad rezultate, cine il critica pe Basescu e prietenul nostru. Iata mentalitate comunista. Voi, psdistilor, ati ramas in ceausism, ura, lupta de clasa, minciuna, zvonuri, manipulare. Adica ce, daca nu voteaza unu comunistii PSD trebuie sa voteze PMP? Nici de propagandist nu esti bun, copil batran!

@Haan: Schnauze si vezi ce ficior de NKVDist este

.. iubitul tau Patapievic.
Mai nu intzeleg de ce incercatzi si voi aici comentarii st.upide à la Departamentul de Stat? Ca doar aia pot duce ipocrizia si tupeul pana la provocare de greatza.
Nu vezi ca, in afara de catzeii vostri portocalezi --naimitzi sa bage vuvuzele probasiste-- nu mai crede nimeni ce debitatzi?
Nici aia care nu-l pot vedea-n ochi pe Ponta, nu-l mai suporta pe schleimiger Basescu.

 

 

eu inteleg ca decorarea cuiva....

...nu trebuie sa fie partinitoare,strident subiectiva si persoana in cauza trenuie sa fi facut ceva pozitiv palpabil,vizibil pentru tara.In cazul lui Patapievici este vorba numai de atitudine evident partinitoare.Unde scrie in Constitutie ca trebuie decorati indivizi numai pentru ca sint basisiti sau ca sustin o anumita orientare politica discutabila????!!!

 

Tismaneanu-Ungureanu-Patapievici

Tismaneanu este cel mai patent, toti trei oameni invatati,dar mladios dupa vant ca Tismaneanu mai rar, cu intrebare ce vor fi avand in cap daragii de americani care-l cultiva stiind bine cine si cum este !?

 

Da asa este, "NU"-ul acesta scris de Ponta este foarte motivat...

Eu am sa si argumentez, dl Basescu acum, (se pare), la sfarsit de cariera politica nu doreste sa ramana dator fidelilor si apropiatiilor care i-au cantat in struna. Dl H.R. Patapievici a fost seful ICR-ului si nu numai ca a papat bani multi cu o propaganda falsa, dar a incalcat si Consitutia. Domnia sa, la ultimile alegeri presidentiale ,dupa incheierea (DE RETINUT), activitatiiilor de propaganda(impuse de lege) si-a permis sa publici intr-un cotidian de anvergura spaniol un interviu in care facea propaganda pentru alegerea lui Traian Basescu! In plus s-a ocupat de campania de sustinere a "suspendatului" in prima repriza. A adus banere cu sustinerea lui, steaguri si tot felul de materiale de propaganda. Intru-cat nu am nimic cu omul de cultura Patapievici vreau sa arat doar ca acesta s-a folosit de banii publici in interese proprii sau de influenta. Martorie stau presa de atunci cu data aparitiei, precum si multe persoane care colindau strazile cu portretul marelui suspendat. Consider ca aceasta" premiere" este o continuitate a decoratiilor de saptamana trecuta a marilor prelati ai BOR din diaspora, care s-a facut doar pentru Mitropolia Europei Occidentale si Meridionale. Deci se mai trag clopotele Mitica?! Eu cred ca da, iar, daca este epoca baronilor trebuie sa stim ca acestia sunt si de o parte si de alta a politicii.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor