Basescu: Ponta are doua "to do list", una de la Barroso si una de la Voiculescu

Vineri, 13 Decembrie 2013, ora 13:56
2712 citiri
Basescu: Ponta are doua "to do list", una de la Barroso si una de la Voiculescu
Foto: Evenimentul Zilei

Traian Basescu a declarat, vineri, ca Dan Voiculescu a fost unul dintre cei care ar fi beneficiat de Legea amnistiei, avand in vedere ca presedintele fondator al Partidului Conservator a fost condamnat, in prima instanta, la o pedeapsa de cinci ani de inchisoare.

"Paun si Voicu, initiatorii legii, se gandeau la rromii pentru furat din autobuze. Au profitat de ea sacalii politici, au vrut sa rezolve problemele lui Nastase, Voiculescu, Fenechiu", a declarat seful statului vineri, la B1 TV.

"Voiculescu se incadra in Legea amnistiei, a primit cinci ani in prima instanta. Antonescu a vazut presiunea uriasa generata de presa si a facut pasul inapoi. Stia ca una din tintele legii e si Dan Voiculescu, de asta s-au si ridicat pragurile", a mai spus Basescu.

Basescu: Ponta si Antonescu au stiut de modificarea Codului Penal. Aranjamentul s-a facut luni

Mai mult, presedintele a opinat ca Voiculescu "nu a fost la masa la discutie, dar a fost in to do list".

"Ponta are doua liste, una de la Barroso si una de la Voiculescu si nu stie niciodata care are prioritate, ii spun eu - lista de la Barroso", a adaugat Traian Basescu.

In continuare, seful statului a lasat sa se inteleaga ca liderul PNL i-a transmis un mesaj lui Dan Voiculescu.

"Antonescu a fost abandonat de Antena 3 si i-a dat un semnal si lui Voiculescu: nu sunt dispus sa ma sacrific pentru tine daca tu nu pui si televiziunea. Astia sunt oameni care cred ca televiziunile fac presedintii, dar vor ramane slugile televiziunilor", a mai spus Traian Basescu.

Liberalul a admis, miercuri, ca "s-ar putea" ca unele dintre modificarile facute Codului Penal si adoptate de Camera Deputatilor sa nu fie in regula, adaugand insa ca exista timp pentru a fi "reparate", daca este cazul.

Camera Deputatilor a adoptat o serie de modificari aduse Codului Penal care ii scot, practic, din categoria functionarilor publici pe presedintele tarii, pe parlamentari si pe cei din profesiile liberale. Potrivit acestor prevederi, parlamentarii nu vor mai putea fi cercetati de DNA sau Parchet pentru fapte de coruptie care se aplica functionarilor publici, cum ar fi abuzul in serviciu, sau conflictul de interese.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Basescu Voiculescu to do list, #Basescu Ponta Barroso , #Victor Ponta