Basescu + Ponta = Love (Opinii)

Luni, 29 Aprilie 2013, ora 14:10
2616 citiri
Basescu + Ponta = Love (Opinii)

Daca ar fi presupus careva cu catva timp in urma ca intre Traian Basescu si Victor Ponta vor exista gesturi si cuvinte pline de tandrete, acela cu siguranta ar fi fost considerat un individ cu mintea ratacita.

Iata insa ca, gratie leacului miraculos numit "coabitare", cei doi nu numai ca par sa fi ingropat pe vecie securea razboiului, dar sunt parteneri intr-un "love story" cum nu s-a mai pomenit pe meleagurile carpatine.

"Dottore"-le de acum cateva luni, plagiatorul, complotistul pus la colt de catre organismele comunitare, este prins intr-un suav tango cu dictatorul de la Cotroceni, cu cel care intruchipa pentru mandra ostire uselista pe inamicul public nr.1 al Romaniei si romanilor.

Sa vezi (asculti, citesti) si sa nu crezi!

Traian Basescu multumeste Guvernului Ponta pentru ca n-a stricat ce a facut (bine) Guvernul Boc. Multumeste, de asemenea, tuturor celor trei prim-ministri avuti in catare (Boc, Ungureanu, Ponta), fara diferente de partide si orientari, pentru continuitatea pe care au manifestat-o in sustinerea unor masuri de austeritate si reforma.

Victor Ponta, la randul sau, desi se disociaza de laudele la adresa lui Boc si Ungureanu, il gratuleaza pe Traian Basescu pentru ca incepand din decembrie 2012 a inteles sa colaboreze cu Guvernul. Ca a facut posibila prin atitudinea sa realizarea unui climat propice si constructiv pentru tara s.a.m.d.

In fata unor asemenea dovezi de iubire si stima ce poti sa mai zici? Daca ai fi rauvoitor, ai fi tentat sa spui ca ele confirma zicerea ca politica este echivalenta cu cea mai veche meserie de pe lume. Ca numai in perimetrul ei se practica atat de voios meteahna de a scuipa si apoi a pupa aceleasi locuri in functie de ultimele interese si teluri.

Daca ai fi adeptul notiunii de real-politic ai spune ca este aproape normal, ca dihonia nu se poate prelungi la nesfarsit, ca tara are nevoie un climat de liniste si colaborare.

Daca ai fi Crin Antonescu, caci pupaturile de mai sus il ustura cu deosebire pe el, ai considera ca este vorba de o tradare abjecta si de un complot pe masura indreptat impotriva lui, presedintele de drept al Romaniei neconsolate.

Daca ai fi luptator de prin legendara dreapta romaneasca si care, vorba lui Eminescu, "era pe cand nu s-a zarit/Azi o vedem si nu e", ai zice ca tot un fel de tradare se cheama, una prin care parintele se dezice de fiii sai, fraternizand cu dusmanul de odinioara.

Iar daca ai fi un roman de rand, ca mai toti romanii, ai fi tentat sa dai din umeri cu relativa indiferenta, schimband pe Kanal D, pentru a te delecta cu tribulatiile erotice si strategice ale unui suveran din alte vremuri, Suleiman Magnificul, pe timpul caruia lucrurile se rezolvau mult mai lesne si mai operativ cu varful palosului si cu securea gadelui.

Noi, analistii, mai competenti sau mai diletanti, ce sa facem? Stam si cugetam, vorba ciobanasului din snoava. Sa vedem ce se mai intampla. Daca idila mai continua sau ba. Daca ea se va oficializa intr-un parteneriat mai solid sau va esua intr-o probabila criza de non-identitate.

Asteptam, deopotriva cu toti cei interesati, ca scena sa se mai limpezeasca. Ca dreapta sa fie dreapta, stanga sa fie socialista, iar Opozitia sa renasca din propria cenusa, ca Pasarea Phoenix (nu, Felix). Ca sa aflam, asemeni cetateanului turmentat, cu cine sa votam atunci cand, din nou, vom fi chemati la urne.

Citeste si:
Mesajul Maiei Sandu, de Ziua României: ”Mulțumim pentru prietenie și pentru toate lucrurile bune pe care le-am făcut și le vom face împreună!”
Mesajul Maiei Sandu, de Ziua României: ”Mulțumim pentru prietenie și pentru toate lucrurile bune pe care le-am făcut și le vom face împreună!”
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis miercuri, 1 decembrie, un mesaj pentru România, cu ocazia Zilei Naționale. ”De Ziua Națională a României, mulțumim pentru...
Marcel Ciolacu, despre Laura Vicol, avocata interlopilor ajunsă șefa Comisiei Juridice: „Avem darul de a judeca oamenii imediat”
Marcel Ciolacu, despre Laura Vicol, avocata interlopilor ajunsă șefa Comisiei Juridice: „Avem darul de a judeca oamenii imediat”
Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat într-o emisiune la TVR că ca discuta în partid situația Laurei Vicol, avocata interlopilor ajunsă șefa Comisiei...