Basescu reia oferta pentru Ponta: Demisia pentru modificarea Constitutiei

Luni, 02 Iulie 2012, ora 19:03
9271 citiri
Basescu reia oferta pentru Ponta: Demisia pentru modificarea Constitutiei
Foto: Realitatea TV

Traian Basescu i-a inmanat premierului Victor Ponta un plic rosu, la ceremonia de investire in functia de ministru al Educatiei a Ecaterinei Andronescu.

Plicul continea, dupa cum au relatat televiziunile de stiri si a confirmat, apoi, chiar Victor Ponta, propunerea lui Traian Basescu de a demisiona, daca USL este de acord cu modificarea Constitutiei si cu respectarea referendumului privind reducerea numarului de parlamentari. Este vorba de aceeasi propunere pe care Victor Ponta a rupt-o in fata congresului USL din luna aprilie.

Traian Basescu si Victor Ponta au avut apoi si un schimb de replici de aproximativ 30 de secunde. Conform Realitatea TV, premierul i-a cerut cateva minute pentru o discutie, dupa care au iesit impreuna, departe de ochii presei.

Ponta: Ii propun lui Basescu sa demisionam amandoi si sa chemam oamenii la vot

Demisia la comun si anticipate

Duminica seara, Victor Ponta a declarat, la Antena 3, ca este dispus sa demisioneze numai daca si presedintele va face acelasi gest.

"Din punctul meu de vedere, daca presedintele accepta, putem amandoi sa ne punem demisia pe masa si sa mergem ca oamenii sa decida prin vot. Alegeri parlamentare si prezidentiale anticipate", a spus liderul USL.

Atentionat ca seful statului a mai declarat ca va demisiona daca se accepta modificarea Constitutiei, premierul a apreciat ca, pentru Traian Basescu, "orice intelegere dureaza doar cinci minute".

Basescu, dispus sa demisioneze: Vezi ce le scrie liderilor USL

Traian Basescu a trimis, la inceputul lunii aprilie, cate o scrisoare celor trei presedinti ai USL in care le solicita sa aiba in vedere intentia sa de a renunta la doi ani de mandat, in schimbul respectarii rezultatelor referendumului din 2009, scrisoare rupta, o zi mai tarziu, de Victor Ponta pe scena Congresului USL.

Ponta rupe scrisoarea de la Basescu pe scena Congresului PSD

"Acesta este raspunsul nostru la scrisoarea sa. Basescu a incercat sa ne faca ordinea de zi a congresului. Ne-a trimis o scrisoare cu o propunere. N-am citit-o. Am crezut ca este demisia sa. Dar nu a fost. In consecinta, acesta este raspunsul nostru la scrisoare", a spus Ponta la acea vreme, in timp ce rupea scrisoarea, in aplauzele colegilor sai de partid.

De altfel, seful statului a declarat de mai multe ori in ultimul an ca este dispus sa renunte la o parte din mandatul sau in schimbul revizuirii Constitutiei in sensul dorit de romani. De exemplu, atunci cand a trimis proiectul de revizuire la Parlament, el le-a propus liderilor partidelor politice acest lucru, spunand ca poate fi un "subiect de negociere".

De asemenea, intr-o emisiune de televiziune din vara anului trecut, Traian Basescu a declarat: "Daca ei revizuiesc Constitutia si suprapun mandatele, renunt la atat cat e nevoie. Sa fie alegerile in noiembrie 2012!(...) Renunt si la mai mult de un an, numai sa se revizuiasca Constitutia si sa se suprapuna mandatele".

Citește și:
Diana Şoşoacă, dată jos de pe scenă la mitingul lui George Simion. ”Ajutor, ajutor, ajutor! Avem nevoie de jandarmi!” VIDEO
Diana Şoşoacă, dată jos de pe scenă la mitingul lui George Simion. ”Ajutor, ajutor, ajutor! Avem nevoie de jandarmi!” VIDEO
Senatoarea independentă Diana Şoşoacă s-a urcat pe o scena improvizată, duminică, în Piaţa Victoriei, la mitingul organizat de AUR, însă protestatarii i-au cerut să coboare şi i-au...
Deputatul PSD surprins în imagini intime cu un tânăr susține că nu el apare în poze și că nu-și dă demisia din Parlament: „Ăsta e punctul meu de vedere”
Deputatul PSD surprins în imagini intime cu un tânăr susține că nu el apare în poze și că nu-și dă demisia din Parlament: „Ăsta e punctul meu de vedere”
Deputatul Aurel Bălăşoiu a declarat duminică, 2 octombrie, la Antena 3, despre imaginile compromiţătoare care au fost difuzate în presă şi care au dus la excluderea lui din PSD, că nu...