Basescu si Ponta se vor intalni din nou pentru discutii pe tema reprezentarii la Bruxelles (Video)

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 12:47
3501 citiri
Basescu si Ponta se vor intalni din nou pentru discutii pe tema reprezentarii la Bruxelles (Video)
Foto: ziuaveche.ro

Presedintele si premierul s-au consultat, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe teme precum acordul cu FMI, fondurile europene, bugetul pe 2013 si raportul pe Justitie in cadrul MCV.

Discutiile au avut loc cu usile inchise si au durat mai putin de o ora. Televiziunile de stiri informeaza ca presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta au convenit sa se intalneasca din nou pentru o consultare pe tema reprezentarii Romaniei la Consiliul European viitor. Conform Digi24, intalnirea ar putea avea loc dupa data de 13 noiembrie, la care premierul participa la reuniunea "Prietenilor Coeziunii".

Din partea Administratiei Prezidentiale au asistat la consultari: consilierul prezidential Cristian Diaconescu, seful Cancelariei Prezidentiale, consilierul prezidential Bogdan Dragoi, seful Departamentului Mediul de Afaceri, consilierul prezidential Bogdan Manoiu, seful Departamentului Afaceri Europene, consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu, seful Departamentului Analiza Politica, consilierul prezidential Daniel Funeriu, seful Departamentului Educatie si Cercetare, consilierul de stat Claudiu Dinu, sef al Departamentului Constitutional Legislativ si consilierul de stat Bogdan Oprea, purtator de cuvant al presedintelui Romaniei si sef al Departamentului de Comunicare Publica, se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.

Din partea Guvernului Romaniei a participat doar premierul Victor-Viorel Ponta si consilierul de stat in aparatul propriu de lucru al primului-ministru Eugen Teodorovici.

Presedintele Traian Basescu a adresat pe 1 noiembrie o invitatie membrilor Guvernului Ponta pentru consultari la Palatul Cotroceni, in conformitate cu prevederile articolului 86 din Constitutie.

Premierul Victor Ponta a cerut mai intai o amanare, pentru pregatirea de catre ministri a unor informari si fundamentari despre temele invocate, iar marti a declarat ca va merge singur la consultarile cu presedintele, deoarece el nu conduce "Guvernul Boc".

"Sigur voi merge eu(...) Probabil ca va fi un consilier cu mine, as fi mers cu Georgescu, dar la acea ora are o discutie cu FMI. Insa nu era cazul de sedinta de Guvern, ca pe vremea lui Emil Boc", a declarat Ponta la Romania TV. Totusi, inainte de a merge la Cotroceni, premierul a avut o intalnire la sediul Guvernului cu ministrul de Finante, Florin Georgescu.

Intalnirea cu premierul precede primirea de catre presedintele Basescu, joi, la Palatul Cotroceni, a misiunii FMI, CE si BM prezente in Romania pentru o noua evaluare. Board-ul FMI a aprobat, la sfarsitul lunii septembrie, cea de-a sasea revizuire a acordului preventiv cu Romania in urma careia a disponibilizat o noua transa, in valoare de 430 milioane DST (drepturi speciale de tragere), echivalentul a 519,2 milioane euro (663,1 milioane dolari).

Temele pe care presedintele ar fi dorit sa le abordeze in discutiile cu membrii Guvernului sunt: acordul stand-by cu FMI si Comisia Europeana - stadiul implementarii masurilor structurale, in perspectiva inceperii noii misiuni comune a institutiilor financiare; stadiul indeplinirii obligatiilor asumate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

Pe de alta parte, seful statului voia sa abordeze reluarea platilor in cadrul Programelor Operationale aflate in proces de suspendare, mai exact masurile avute in vedere de Guvern pentru remedierea deficientelor constatate de Comisia Europeana in sistemele de management si control ale Programului Operational Regional - Regio, Programului Operational Sectorial Transport si Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, precum si in ceea ce priveste Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane si Programul Operational Asistenta Tehnica; bugetul national pe anul 2013 - prioritizarea cheltuielilor bugetare astfel incat sa se asigure sustenabilitate si crestere economica si pozitia Guvernului in cadrul negocierilor privind viitorul Cadru Financiar Multianual al Uniunii Europene (2014 - 2020) si corelarea acestuia cu strategia fiscal-bugetara deja aprobata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu Ponta reprezentare Bruxelles, #Basescu Ponta intalnire Cotroceni , #Victor Ponta