Blatul Basescu - Ponta (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 10 Septembrie 2014, ora 11:01
26348 citiri
Blatul Basescu - Ponta (Opinii)
Foto: Arhiva

Traian Basescu a iesit la televizor si a declansat macelul pe dreapta. Toti sunt niste nenorociti, in opinia sa.

Monica Macovei are mari carente din cauza carora nici nu a mai chemat-o in Guvern in 2008. Care carente nu am aflat concret. Singura carenta formulata explicit e lipsa de caracter dovedita de atacurile dnei Macovei pe tema trocului cu procurorii si de intelegerea cu Vasile Blaga, ambele petrecute insa la mult timp dupa momentul 2008.

In 2008, in Guvern a fost chemat la Justitie Catalin Predoiu, fara carente intelegem. Si pare sa fi ramas fara carente inca vreo 3 ani si ceva. Acum il descopera Traian Basescu si pe dl Predoiu fara caracter si cam obraznic pe deasupra.

Si daca dna Macovei este atat de plina de carente, ma intreb si eu de ce a folosit-o presedintele zi lumina pe toate scenele la suspendarea din 2012? Daca-i asa, chiar nu inteleg de ce nu a defilat in 2012 cu dna Udrea, despre care aflam ca nu a mintit niciodata, ca nu se pleaca in fata mogulilor, nu face concesii, este diplomata si draguta.

Despre Klaus Iohannis, presedintele ne reaminteste ca este premierul de la Grivco si proprietarul unor case (6 la numar) cu provenienta dubioasa, dar si cam slab, cam mincinos si cam greu de cap. Unde-s vremurile, nu mai departe de luna februarie, cand PNL batea cu Klaus Iohannis in usa Ministerului de Interne, iar Basescu se ducea la Bruxelles si spunea ca "un bun lucru ar fi daca as putea face echipa pentru a sprijini intrarea in Schengen cu un ministru de Interne care s-ar numi Iohannis".

Inteleg ca pe atunci Klaus Iohannis nu era nici "subred de caracter", nici cu intelectul nu avea probleme, iar povestea de la Grivco fusese stearsa.

De valoare este, evident, doar dna Udrea, cu calitati uluitoare mentionate mai sus. Iar cel mai bun candidat al PDL ar fi fost Emil Boc, pe care insa Vasile Blaga ar fi trebuit sa-l inscrie in cursa impotriva vointei sale, pentru ca primarul Clujului a repetat ca nu vrea sa candideze si nu s-a inscris la preliminarele din PDL. Dar ce mai conteaza vointa proprie cand Traian Basescu il vrea candidat?

Cred ca Traian Basescu moare de grija PDL acum. Si in opinia mea are dreptate, pe fond, cand spune ca partidul este demobilizat de lipsa unui candidat propriu, ca nu are incredere si nu se regaseste in Klaus Iohannis. Dar ma intreb cum de nu murea de grija lui cand a decis sa-l rupa prin crearea PMP care este PDL 2.

Daca PDL ramanea intact si era dupa europarlamentare al doilea partid dupa PSD, oare ar mai fi existat fuziune cu PNL si mai ales fuziune in acesti termeni? Mi se pare ca asta e ca si cum ai impinge un om pe scari si l-ai intreba apoi de ce alearga.

Si daca tot vesteste reunificarea PDL - PMP, de ce a mai fost nevoie de ruptura? Ca doar sunt aceiasi oameni, nu vad vreo reforma substantiala. Dimpotriva. S-au adaugat niste "marinantoni" si au fost alungati cei mai multi dintre reformisti.

Dar cel mai amuzant mi se pare faptul ca dl Basescu afirma raspicat ca s-a implicat in negocierile pentru comisarul roman de la Bruxelles. Adica dl Basescu, intelegem, a negociat pentru Corina Cretu. Pentru pupila politica a lui Ion Iliescu. Presupunem ca are incredere in competenta domniei sale, ca doar altfel nu negocia. Interesanta stire!

Concluzia mea este una singura si extrem de amara: blatul dintre Traian Basescu si Victor Ponta este din ce in ce mai transparent, dincolo de tot spectacolul de acuzatii si insulte dintre cei doi. In chestiunile esentiale se inteleg de minune, iar presedintele pare a se face luntre-punte pentru a decredibiliza orice candidat care i-ar putea face probleme lui Victor Ponta, ridicandu-i la plasa cel mai comod adversar, despre care Traian Basescu insusi lasa sa se intelega ca nu prea are sanse pentru ca nu a venit vremea femeilor.

Deci, spun eu, Victor Ponta defileaza intre valori fara sanse si ticalosi ale caror sanse trebuie anulate.

Ma veti contrazice, poate, cu amenintarea referitoare la deconspirarea candidatului ofiter acoperit care il poate privi si pe Victor Ponta, nu-i asa?

Sa fim seriosi! Traian Basescu nu are dreptul legal sa deconspire un ofiter acoperit. Chiar domnia sa a invocat necesitatea unui hotarari judecatoresti. Solicitata de cine si in ce temei? Si, apoi, ma uit si eu la lista candidatilor la prezidentiale dintre care cel putin unul intelegem ca este ofiter acoperit.

Victor Ponta este premier (desemnat de doua ori de Traian Basescu) deci membru CSAT, Elena Udrea a fost ministru, Klaus Iohannis era asteptat in echipa de Traian Basescu ca ministru de Interne, deci membru CSAT, Monica Macovei a fost ministru al Justitiei, asadar membru CSAT, Calin Popescu Tariceanu a fost premier, desemnat tot de Traian Basescu si membru CSAT.

Functiile acestea in care Traian Basescu i-a numit, sustinut sau asteptat sunt compatibile cu dubla comanda unui ofiter acoperit?

Din aceste motive ceva imi spune ca nu va aparea niciun ofiter acoperit in aceasta campanie. Doar petarde. Multe petarde care sa mai acopere din blat.

#Basescu Ponta Udrea Iohannis, #Basescu Macovei, #candidat ofiter acoperit , #Victor Ponta