Ce are Basescu in maneca? (Opinii)

Sambata, 17 Noiembrie 2012, ora 23:40
10855 citiri
Ce are Basescu in maneca? (Opinii)

Curioasa este si centura politicii! In birou, Traian Basescu si Victor Ponta stau aplecati asupra unor hartii pline de calcule, cantaresc pasii pe care trebuie sa-i faca Romania si se privesc in ochi cu ingrijorare, depasind dispretul pe care si-l poarta. O scoatem cumva la capat, isi spun amandoi in gand, apasati de teribila povara pe care o au pe umeri. Apoi isi strang mainile si se intorc la treaba, fiecare la microfonul din tara sa.

Presedintele vorbeste fara nicio constrangere, atingand cu degetul toate zonele de unde Romania isi simte imputinata vigoarea, cu punct de origine in agendele politicienilor, indiferent de culoare. Liber, caci indiferent de poticnelile si gafele guvernarii USL, electoratul a intepenit in sondaje si soarta grupului pe care-l prefera si l-a ajutat la referendum pare trasata. Nu mai are cu ce sa il ajute, prin urmare isi permite sa-l taxeze fara sa-i ia din sanse, caci afirma ce stie toata lumea.

Premierul, in schimb, desi cunoaste si el cifrele din sondaje si s-ar putea culca linistit in privinta viitorului USL (cu al sau e mai complicat), este patit. Cu Traian Basescu nu stii niciodata unde ajungi, omul a aratat ca poate intoarce in favoarea sa cele mai dificile conjuncturi (vezi "pixelul albastru" si a doua suspendare). Asadar nimic nu trebuie lasat la intamplare.

Asa ca fara nicio nota de plata pentru alianta sa, caci la Bruxelles pleaca presedintele, care nemaiavand nimic de pierdut, urmareste strict agenda publica, Victor Ponta continua sa incerce sa smulga orice vot. Prin urmare a pregatit terenul pentru a putea sa le arate romanilor ca seful statului a acceptat bani mai putini pentru Romania in viitorul exercitiu bugetar al UE. Asta insemnand - ca tot e campanie si se minte la greu - medicamente si mai putine, scoli si mai darapanate, drumuri si mai proaste, alimente si mai scumpe. Cu un cuvant, saracie.

Ponta stie ca nici in privinta intereselor Romaniei nu sacrifica nimic, deci nu i se poate contoriza negativ. Isi va asuma totul Traian Basescu. Colegii nostri din UE stiu ca avem alegeri, prin urmare nimic din ce se arunca in spatiul public nu are legatura cu realitatea economica. Iar o imagine si mai proasta in fata partenerilor nostri, dupa povestea din vara, premierul nu are cum sa capete.

Toate astea par simple, fara dubii, nu provoaca inteligenta. Exista, insa, o mare necunoscuta. Daca nu cumva personalitatea si temperamentul sau au suferit mutatii in doua luni, Traian Basescu are ceva in maneca. Imi dau seama ca ma contrazic, deoarece am spus mai sus ca deoarece partida ARD este pierduta, presedintele actioneaza ca si cand n-ar fi alegeri. Asa este. Doar ca pentru domnia sa, o zi fara adversari este irosita.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Traian Basescu ARD, #Basescu atac ARD, #Basescu Bruxelles veto, #Basescu campanie electorala , #Victor Ponta
Comentarii
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5
Poza Melody_Gardot
Melody_Gardot
rank 5
Eu vreau sa stiu ce are in cap nu in maneca !!!