Ce au discutat Traian Basescu si Victor Ponta, la consultarile de la Palatul Cotroceni (Video)

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 14:46
5048 citiri
Ce au discutat Traian Basescu si Victor Ponta, la consultarile de la Palatul Cotroceni (Video)
Foto: Presidency,ro

Presedintele Traian Basescu si prim-ministrul Victor Ponta au discutat, miercuri, la Palatul Cotroceni, despre negocierile cu delegatiile FMI si Comisiei Europene, dar si despre deblocarea platilor pe programele cu finantare europeana si raportul pe Justitie in cadrul MCV.

In cadrul intrevederii, Traian Basescu si Victor Ponta au convenit in ceea ce priveste negocierile cu delegatia Fondului Monetar International si a Comisiei Europene care se afla la Bucuresti si au stabilit o viziune comuna de lucru in legatura cu privatizarea societatilor de stat, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale, adaugandu-se ca cei doi au agreat in acest sens importanta implementarii strategiei de management privat cat mai rapid cu putinta.

Basescu si Ponta se vor intalni din nou pentru discutii pe tema reprezentarii la Bruxelles

De asemenea, presedintele si prim-ministrul au cazut de comun acord si cu privire la masurile pe care Guvernul urmeaza sa le intreprinda in perioada urmatoare pentru deblocarea platilor pe programele cu finantare europeana, precum si in ceea ce priveste onorarea platilor restante pentru proiectele aflate in faza de implementare, care trebuie sa se faca in cel mai scurt timp posibil.

In cadrul consultarilor, s-a facut si o evaluare a stadiului implementarii criteriilor din cadrul Mecanismului de Verificare si Cooperare si s-a discutat necesitatea ca raportul din luna decembrie 2012 sa cuprinda evaluarile exacte si corecte privind statul de drept din Romania.

In privinta exercitiului bugetar al Uniunii Europene 2014 - 2020, presedintele Traian Basescu si prim-ministrul Victor Ponta, au stabilit ca urmeaza sa aiba o noua intrevedere dupa participarea premierului la intalnirea "Prietenilor Coeziunii" din data de 13 noiembrie, ce va avea loc la Bruxelles.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, Traian Basescu si Victor Ponta au convenit sa amane privatizarea CFR Marfa si listarea unor actiuni Transgaz, deoarece momentul actual nu ar fi prielnic pentru astfel de operatiuni, dar si sa astepte numirea managerilor privati care sa creasca valoarea celor doua companii.

Consultari Basescu-Ponta la Cotroceni - iata ce se va discuta

Basescu insista: l-a chemat pe Ponta la Cotroceni "impreuna cu toti membrii Guvernului"

Presedintele si premierul s-au consultat, miercuri, la Palatul Cotroceni,iar discutiile au avut loc cu usile inchise si au durat mai putin de o ora. Televiziunile de stiri au informat ca presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta au convenit sa se intalneasca din nou pentru o consultare pe tema reprezentarii Romaniei la Consiliul European viitor.

Basescu cheama tot Guvernul la discutii, nu doar pe Ponta

Initial, seful statului a invitat tot Guvernul la consultari, insa seful Executivului a anuntat marti seara ca nu merge decat el singur la intalnirea cu presedintele, pentru ca nu vrea sa faca o sedinta de guvern la Cotroceni ca pe vremea lui Emil Boc.

F.N.

#Traian Basescu discutii Victor Ponta, #Basescu consultari Ponta Cotroceni, #Basescu discutii Ponta Cotroceni, #intalnire Basescu Ponta, #Basescu invitatie Cotroceni Ponta , #Victor Ponta