Ziare.com

Basescu: Doctorul Ponta si Crin vor sa masluiasca listele electorale (Video)

de Ovidiu Albu
Vineri, 03 August 2012, ora 16:06

   

Basescu: Doctorul Ponta si Crin vor sa masluiasca listele electorale (Video)
Presedintele suspendat Traian Basescu i-a acuzat, vineri, pe Victor Ponta si Crin Antonescu ca vor sa masluiasca listele electorale, prin eliminarea de pe acestea a romanilor aflati la munca in strainatate.

"Ce le-a trecut doctorului Ponta si lui Crin prin cap pentru a incerca sa masluiasca listele electorale? Sa scoata din liste pe romanii care muncesc in starinatate. Ilegalitate mai mare, dar si prostie mai mare nu poate exista. Cei care au cetatenia romana au drepturi electorale oriunde s-ar afla, inclusiv cei cu buletinul expirat. Oamenii astia trebuie sa citeasca Constitutia.

Inteleg ca vor sa ii scoata din lista pe cei plecat in strainatate, sunt vreo 3 milioane. Ii scot din lista si pe cei care au buletin expirat. Ce fac cu cei care sunt in vacanta? Ii scot si pe astia din lista?

Oamenii astia se afunda in fiecare zi in minciuna si decredibilizeaza Romania. Nu poti anula dreptul de vot al propriilor cetateni. Cum sa ii scoti din lista pe romanii din strainatate, cand ai facut pentru ei 306 sectii de votare?", a punctat Traian Basescu.

Presedintele a sustinut ca toate aceste actiuni ale Guvernului afecteaza grav Romania.

"Loviturile le primeste Romania ca urmare a iresponsabilitatii tandemului Ponta - Voiculescu, Antonescu si Rus, ca sa-i imperechez. Ei sunt resposabili de devalorizarea leului, de amanarea aderarii la Schengen.

Statul roman nu are institutii subrede. Este un stat consolidat, cu institutii functionale. Dar niciun stat, mult mai consolidat, daca ne referim la state ca Germania, Franta, nu poate sa ramana functional pe de-a intregul, daca o majoritate politica incalca legile", a acuzat Basescu.

Dupa declaratiile lui Traian Basescu, Guvernul a emis un comunicat de presa in care tine sa-si clarifice solicitarile in privinta eliminarii de pe listele electorale permanente a romanilor cu domiciliul in strainatate.

"Din punctul de vedere al Guvernului Romaniei, in conformitate cu legea, toti cetatenii romani au drept de vot si trebui inclusi in calculele privind cvorumul, alaturi de cei din listele electorale permanente, Curtea Constitutionala fiind cea cea care va decide cu privire la acest lucru", se afirma in comunicatul Guvernului.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5481 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
47 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ZIARE.COM..

comite un alt ABUZ stergind un comentariu al lui danix 16:14.Probabil ca acest comentariu ,care nu are nimic vulgar,a deranjat vreun portocaliu fanatic si l-a raportat ca fiind "neadecvat",iar sluga de serviciu a lui Urban a si trecut la executare fara nici un discernamint.
RUSINE ziare.com!

 

astia de la ziare.com sunt portocali de nervi..

mai au un pic si dispar...hotul suspendat ameninta pe toti: chestorul, prim ministru, presedintele interimar...masoara intodeuna cu doua masuri...asta a facut 8 ani: santaj si seamana ura...ti-a sunat ceasul si tie marinarule

Basescu: Doctorul Ponta si Crin vor sa masluiasca listele electorale

Hai, sa n-ai tu parte de kilul de uischi din seara asta, ca nu stiai care-i jmenul cu "listele de alegatori valabili"?

Sa n-ai tu parte de serviciile secrete, ca nu stiai de jmenul "participarii la vot, cu 50% plus unul", inca dinainte ca votul sa fie acceptat asa, de cei doi dobitoci: Tonta si Antenescu?

Asa sa te ajute Dumnezeu, dreac botezat!

 

Basescu si Baconschi Exagereaza teribil despre cetatenii diaspora...

Basescu si Baconschi Exagereaza teribil...

Evident, noi Romanii care sintem sute de mii si plecati de peste 30 de ani din Romania, oare de ce sa fim pe listele de votare in Romania (sau in diaspora) daca nu ne-am pastrat cetatenia Romana--nici macar nu ne-am reinnoit viza anuala pe pasaportul roman (care multi ca mine nici nu-l mai au, si au obtinut o noua cetatenie--in cazul meu a SUA)?? Deci, nu este nici logic sa mentii liste de votanti "fantoma" (numai la numar), daca ei nu mai au dreptul la vot--si nici chiar nu voteaza si nu se implica in procesul de votare--ca si mine de exemplu. Prin urmare, Guvernul ar trebui sa revizuiasca in mod scrupulos si cit de atent aceste liste "fantome" de cetateni votanti din diaspora, si sa ne scoata de pe aceste liste pe noi care nu mai avem dreptul sa votam si nici macar nu mai avem cetatenia Romana sau un pasaport roman (din cauza ca avewm o noua cetatenie). Aceasta este si firesc or natural, si nicidecum nu este egal cu ce Baconschi profera pe canalele publice la adresa romanilor din diaspora--adica, daca sintem scosi de pe listele fantome de votanti (cu "drept" de vot, desi foarte multi dintre noi nu avem acest "drept" de vot) este egal ca noi suntem tratati ca niste "lepadaturi" sau astfel de insinuari. Lui Baconschi nu-i sta bine ca si un Crestin baptist sa vorbeasca palavragii si vorbe urate la adresa romanilor din diaspora...e mult mai bine sa observe admonitiile Bibliei in acest sens si s-o rupa cu lumea, senzatiile ei politice, cit si preocuparile desarte. El si bosul lui Basescu au fost ce-au fost in trecut, acum nu mai este cazul sa le para rau de lumea cu care s-au identificat..e timpul sa se inscrie intr-o noua misiune, ceruta de viata crestina adevarata: de-a o rupe cu aceasta lume inselatoare, care este condusa de printul intunericului--diavolul si adversarul activ al lui Dumnezeu! De exemplu, lui Baconschi mai bine i-ar sta sa predice evlavia divina si Evanghelia lui Dumnezeu care-i aduce pacea adevarata si ar afecta sufletele multor crestini insetati dupa evlavia divina! Asa, i-ar sta mult mai bine "fratelui" Baconschi, si multi s-ar bucura sa-l asculte predicind Evanghelia lui Dumnezeu, decit sa recurga la palavrageli politice fara nici-un sens si efect! Celalalt, pentru el, este timpul s-o rupa si el cu aceasta lume inselatoare...si sa se impace cu Dumnezeu..sa se pocaiasca in public de toate pacatele lui, pina nu este prea tirziu!! Baconschi, ca si un pastor baptist, ar trebui sa-l ajute sa scape de minia lui Dumnezeu care planeaza de-asupra capului celor doi (si multi dintre ai lor--si de celelalte parti ale parlamentului!!), nu sa-l ignoreze pe bosul lui cum se zbate in intunericul celui rau--diavolul si Satana!!!

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor