Cristian Tudor Popescu, despre succesul partidului lui George Simion: "Stiti cine a fost AUR acum 16 ani? Traian Basescu!"

Duminica, 13 Decembrie 2020, ora 20:47
15193 citiri
Cristian Tudor Popescu, despre succesul partidului lui George Simion: "Stiti cine a fost AUR acum 16 ani? Traian Basescu!"
Foto: Facebook/Cristian Tudor Popescu

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a afirmat intr-o interventie televizata la postul Digi24, ca AUR, partidul nou infiintat care a reusit sa aiba un rezultat surprinzator la alegerile parlamentare, a starnit in electoratul roman sentimentul pe care Traian Basescu l-a creat cu 16 ani in urma.

"AUR? Stiti cine a fost AUR acum 16 ani? A fost Traian Basescu, el era AUR-ul atunci! Cand s-a lansat Basescu spre functia prezidentiala? In luna septembrie! Pana atunci candida Stolojan, nu era vorba de Basescu la prezidentiale. Deci, la fel, cu doua luni inainte, Basescu tasneste si da acest sentiment, sentimentul "e de-al nostru, nu de-al lor". Acesta e sentimentul pe care a reusit sa-l genereze AUR.

Acela e sentimentul pe care l-a generat atunci Basescu. De o parte, era Nastase incliftat, scortos, cu staiful ala de activist comunist lustruit, si de partea cealalta - Basescu, care se injura cu soferii, cu sindicalistii, mai bea o cismoaca, mai aprindea o tigara, ii flutura mai tare decat drapelul suvita in vant. Si atunci a castigat", a adaugat CTP.

Gazetarul considera ca aparitia AUR poate sa fie explicata din perspectiva faptului ca Traian Basescu, Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu au disparut de pe scena politica.

"Aparitia acestei formatiuni politice si succesul pe care l-a avut in aceste alegeri sunt un lucru logic, nu e o intamplare, nu e ceva aleator - a tasnit de undeva, asa, ca o iritatie pe piele, fara niciun fel de legatura in adanc, in adancul organismului social - nu! Are niste cauze foarte precise. Sa nu uitam un lucru pentru a ne explica aparitia AUR: au disparut de pe scena politica Basescu, Ponta, Tariceanu.

Asta e un lucru pe care eu l-am invatat in 30 de ani in care am analizat si am comentat politica din Romania: am invatat ca un rau este eliminat intotdeauna de alt rau, nu de un bine. Raul ramane constant. N-ai cum, asa este in politica. Ideea asta, cu care multi s-au dus la alegeri de-a lungul timpului - domnule, votam ca sa se duca raul si sa vina binele - nu, nu se poate. Exista un echilibru al raului. Asa cum entropia nu poate sa scada, exista un principiu, legea cresterii entropiei in termodinamica, tot asa exista un principiu al conservarii raului", a explicat Cristian Tudor Popescu.

Atac dur al lui Basescu la adresa AUR: "Niste semidocti. Sosoaca ar fi buna de sefa de galerie la Dinamo si Simion sef de galerie la Steaua"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesaj ironic pentru extremiștii din AUR: ”Mihai Viteazul nu îi poate ajuta în negocierile din Parlamentul European”
Mesaj ironic pentru extremiștii din AUR: ”Mihai Viteazul nu îi poate ajuta în negocierile din Parlamentul European”
Europarlamentarul Siegfried Mureşan a vorbit duminică, 21 aprilie, la lansarea candidaţilor PNL Maramureş pentru alegerile locale, despre faptul că Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR)...
Reacția partidului AUR după ce a fost acuzat că ar pregăti provocări anti-Ucraina: ”Aberaţii ale securiştilor de la Kiev”
Reacția partidului AUR după ce a fost acuzat că ar pregăti provocări anti-Ucraina: ”Aberaţii ale securiştilor de la Kiev”
Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al Alianţei pentru Unirea Românilor, Claudiu Târziu, a răspuns duminică, 21 aprilie, acuzaţiilor din presa ucraineană, care citează surse...
#Cristian Tudor Popescu, #aur, #Traian Basescu, #alegeri parlamentare, #Victor Ponta , #Victor Ponta