Deutsche Welle: Lupta pentru putere continua in Romania

Miercuri, 22 August 2012, ora 19:32
3217 citiri
Deutsche Welle: Lupta pentru putere continua in Romania
Foto: Daylife.com

Dupa ce Curtea Constitutionala (CC) a decis ca referendumul pentru demiterea presedintelui nu a intrunit cvorumul necesar, Traian Basescu se poate intoarce la Palatul Cotroceni. Totusi, in ciuda verdictului, oamenii politici din Romania continua lupta pentru putere.

Presedintele ales Traian Basescu a fost suspendat, in iulie, de catre Parlament, insa referendumul organizat de USL nu a adus rezultatul scontat, astfel incat CC a decis reinstaurarea lui Basescu, scriu cei de la Deutsche Welle.

Desi decizia CC a fost clara si ar fi trebuit sa puna capat crizei politice, conflictul dintre Guvern si seful statului nu a luat sfarsit, ci doar a intrat in runda a doua.

Liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu au afirmat ca vor respecta decizia CC, considerand totusi ca aceasta este incorecta si nu tine cont de vointa poporului.

Jurnalistii de la publicatia germana mai adauga ca, prin atacurile lui Victor Ponta la adresa judecatoarei Aspazia Cojocaru, cea care ar fi inclinat in favoarea intoarcerii lui Traian Basescu, scandalurile vor continua la Bucuresti.

Crin Antonescu a fost si mai acid, spunand ca Guvernul va lupta in continuare, pana cand regimul Basescu va lua sfarsit, precizand ca o noua procedura de suspendare a presedintelui nu este exclusa.

Jurnalistii atrag atentia ca, desi Traian Basescu a iesit victorios dupa decizia CC, acesta trebuie sa tina cont de cei 7,5 milioane de romani care au votat pentru demiterea sa.

#referendum Traian Basescu, #referendum decizie Curtea Constitutionala, #Crin Antonescu Victor Ponta USL cvorum , #Victor Ponta